Modruje: Marko L.

Play-off, ali – ker radi zajebavamo čez neslovenske nazive – končnica, je tisti čas v sezoni, ko začnemo plato nucati zares. Vsi prejšnji spodrsljaji, vse prejšnje zmage, vse razlike, napake, dosežki in rezultati nenadoma postanejo nepomembni, saj se pojavi možnost popravnega izpita. Teh pa ni prav dosti. Za osem ekip, ki so imele igrati danes, sta možnosti pravzaprav le dve: biti morajo boljši od svojih nasprotnikov v skupnem rezultatu dveh tekem.

Že sinoči je postalo jasno, da se bo po omenjenem vzorcu pomerilo le šest ekip; zakaj tako, si boste prebrali v članku. Mimogrede pa še to: Obraznaknjiga je eno od naših objav od zadnjih dni že umaknila. Pa vi povejte, če je bilo v teh zadnjih člankih kaj spornega!? Tole vse skupaj postaja resna bolanija

———-

Predali serijo, da se mi lahko predajamo …

Tekma ni bila odigrana, saj so Witch Doctors sporočili da jo predajajo. Pa ne le tekmo, celo serijo. Zato ste se vi, dragi bralci, morali predajati pogledu na ubogo dekle zgoraj. Nekateri tuji mediji so Mikaylo Demaiter poimenovali tudi najbolj sexy hokejska igralka na svetu, mi pa pravimo … mah, videli smo mi tudi že boljše.

Ane?

Image 1  1  – 0 
Image 2

———-

Postal operni pevec – njegov glas razbija stekla, palica pa nasprotnike

No, tole je pa bila prava tekma končnice! Črni jeklarji so v rednem delu izgubili prav vse tekme, tokrat pa so od začetka zelenim Debelojajčnežem dali vedeti, da bodo drago prodali svojo kožo. No, drese. Vse do konca 12. minute sta mreži obeh vratarjev mirovali, črni so ubranili tudi minuto in pol igre z igralcem manj … potem pa so Mudonje vseeno povedli. Po natanko šestnajstih minutah igre je bilo nato 2 – 0, ob polčasu pa 3 – 0.

Trije goli seveda še niso razlika, ki bi zagotavljala mirno plovbo do konca tekme in tudi Steelersi so se v drugi del pognali, kot da še ni nič izgubljenega. Tako je tudi prav. Zato so po treh minutah in pol nadaljevanja dosegli gol in znižali zaostanek na 3 – 1. In zato so dve minuti kasneje znižali tudi na 3 – 2. Je pa tudi res, da so jim zeleni zabili sredi 28. minute ter dodali še enega ob koncu tridesete, pa je bila razlika spet taka, kot ob polčasu (5 – 2). Stvari so šle po hribu navzdol za črne, ko so najprej v 32. minuti prejeli gol v trenutkih, ko je imel sodnik dvignjeno roko za njihovo izključitev, nato pa še sedmi gol ob dejanski igri z igralcem manj. Ker je v sistemu boljši-iz-dveh-tekem pomemben vsak gol, je bilo pri borbenih zelenih, vodstvu navkljub, slišati nekaj glasnega vpitja, pri čemer je njihov najglasnejši igralec pravzaprav manjkal. Nam je prišlo na uho, da je s svojim močnim glasom postal operni pevec; kakor je njegova palica doslej (in jih še bo) razbijala igralce, tako zdaj njegov glas razbija stekla. Uganete, o kom so nas – saj veste: zanesljivi viri – obveščali?

Najučinkovitejši na prvi medsebojni tekmi je bil Ožbe ŠLIBAR (3 + 5).

Image 1  10  – 2 
Image 2

———-

Dopinška afera? Zvezdnika naj bi testirali na prepovedane substance

Tekma se je začela s konkretno – dvajsetminutno – zamudo, saj se je vratar Vikingov zadržal … kdo ve, kje. Ob sobotah zjutraj se vratarji pač zadržujejo in zakaj bi bil Grega AVSENEK kaka izjema? Modri so zato tekmo začeli z igralcem manj in ga tudi takoj fasali. Fasali so ga tudi za 2 – 0, potem pa so se zbrali in do petnajste minute rezultat preobrnili v svojo korist. Tako je ostalo tudi do polčasa.

Prvi v drugem polčasu so zadeli Vikingi in to že v prvi minuti. Nato se je odvijal ogorčen boj za vsak centimeter igralne površine. Nobena od ekip nasprotnikom ni prepuščala ničesar. V 40. minuti si je kazen zaradi spotikanja prislužil vratar Fabrke Miha BAJT, Vikingi pa so ga nagradili s power play golom (2 – 5). V 37. minuti so Fabrčani znižali na 3 – 5 in si privoščili time-out ter skovali naklepe za lovljenje nasprotnikov. Solidno so jih skovali, odlično pa ne; v vstopu v zadnjo minuto tekme so znižali na 4 – 5, pri tem pa je tudi ostalo.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila igralca zmagovitih Vikingov, brata Gašper (2 + 2) in Matevž (1 + 3) SERŠEN.

Nam pa je za konec prišla na uho še informacija, da naj bi zvezdniškega vratarja Vikingov, ki ga je čakalo pol Radovljice, zaradi sumov dopinga testirali na prepovedane substance. Pa še rubrika “save of the day: dve taki (obrambi namreč) je zbral Miha BAJT, vratar Fabrke.

 

Image 1  4  – 5 
Image 2

 

———-

Izdaja v garderobi! Igralca izmenjala vroče fotografije partnerk

Tretji od štirih predvidenih dvobojev se je odigral med Golaznijo in Flying Bullsi. Slednji so povedli ob koncu četrte minute tekme. Svetlo modri so jim uslugo vrnili ob koncu šeste minute, ob power playu  v začetku desete minute pa so tudi povedli. Drugi del prvega polčasa je minil v trdem boju, v katerem si nobena od ekip ni uspela priigrati premoči, oba vratarja (Maj FORTUNA pri Golazni ter Cene HAFNER pri Bullsih) pa sta zbrala po nekaj lepih obramb.

Tesna razlika je pomenila, da bo v drugem delu potekal še ogorčen boj. In res je. Mreži sta mirovali do sredine 27. minute, potem pa so Golaznarji povedli s 3 – 1. V nadaljevanju je vratar Bullsov zbral dve lepi obrambi v trenutkih, ko so vsi že videli pak v njegovi mreži. Nagrada njegovih soigralcev je prišla v začetku 33. minute, ko so znižali na 3 – 2. V 37. minuti so rdeči tudi izenačili, vendar niso zdržali do konca … 48 sekund pred iztekom igralnega časa so namreč Golaznarji zabili zmagoviti gol. Kake silne razlike si kljub temu pred jutrišnjo povratno tekmo niso priigrali, zato bomo menda spet spremljali nov ogorčen boj.

Najučinkovitejši na tekmi je bil zimzeleni Anže TERLIKAR (Golazen, 1 + 2).

Pa še zadnja novica dneva – iz zaupnih virov seveda – menda je v garderobi ene od ekip prišlo do manjšega škandala, saj sta igralca zamenjala intimne fotografije in posnetke svojih partnerk … ki pa sta za zadevo izvedeli. potem je bil pa halo! Mi bomo na vse kriplje skušali izvedeti, v garderobi katere ekipe se je to zgodilo ter se do posnetkov/fotografij dokopati … 😉

 

Image 1  4  – 3 
Image 2