Modruje: Marko L.

Prejšnji petek smo vam na Facebook profilu Inline lige Radovljica ponudili v izpolnjevanje eno luštno anketo. No, glede na dolžino, je bila bolj anketka. Zato smo jo poimenovali anketka od prejšnjega petka. V anketki smo zastavili pet poglavitnih vprašanj:
– Kako pogosto sledite novicam o dogajanjih v Inline ligah Radovljica?
– Koliko ste aktivni pri branju novic?
– Ali všečkate, komentirate in delite naše Facebook vsebine?
– Ste v zadnjem času opazili, da imamo vsak dan objavljene po tri Facebook Story-je z vsake tekme?
in
– Zanima nas, kaj bi spremenili in izboljšali Vi, da bi bile naše vsebine privlačnejše, bi sprovocirale več reakcij in delitev, da bi širša javnost lažje izvedela o dejavnostih v naših ligah?

Pri zadnjem vprašanju je bilo možnih več odgovorov. Sto enainštirideset vas je podalo odgovore, enainpetdeset žensk in devetdeset moških. Vmesnih spolov anketa ni zaznala. Povprečna starost udeležencev je bila 38,4 leta, kar odgovorom da določeno težo. 

Pa se posvetimo odgovorom po vrstnem redu. Na prvo vprašanje – Kako pogosto sledite novicam o dogajanjih v Inline ligah Radovljica? – smo dobili odgovore, kakršni so vidni v spodnji razpredelnici:

Vsak dan 41 bar1bar2  29.1%
Samo, kadar igra ekipa, za katero igram, ali jo podpiram 24 bar1bar2  17%
Redkeje 31 bar1bar2  22%
Imajo Inline lige v Radovljici kake novice? 21 bar1bar2  14.9%
Nikoli, to mi je brezveze 22 bar1bar2  15.6%
Samo avgusta 2 bar1bar2  1.4%

Veseli spoznanje, da je precejšen delež tistih, ki so na vprašanje odgovorili, podalo odgovor, da zadevam sledijo vsak dan. Bravo! Med ostalimi pa sta prav gotovo najbolj čudovita modela (ali modelki), ki informacije o dogajanjih v naših ligah iščeta avgusta 😀  Predvidevamo da jih iščeta na peščeni plaži, morda v hladu kake gostilne, ali pa pač v grmovju ob Savi 😛  Je pa prima vedeti, da se ljudje za naši ligi zanimajo tudi avgusta …

———-

Sledilo je vprašanje Koliko ste aktivni pri branju novic?, nanj pa smo dobili naslednje odgovore:

Preberem vse, če odprem članek 64 bar1bar2  45.4%
Če članek odprem, preberem le del, ki se nanaša na ekipo, za katero igram, ali jo podpiram 22 bar1bar2  15.6%
Na osnovi naslova in/ali uvoda se odločim, ali bom sploh odprl članek 40 bar1bar2  28.4%
Sem že kdaj odprl, pa se mi članki zdijo neumno napisani 7 bar1bar2  5%
Nisem pismen 8 bar1bar2  5.7%

Verjetno si predstavljate, da posebno satisfakcijo piscu in oblikovalcu vsebin predstavlja spoznanje, da skoraj polovica vseh, ki članek odprejo, prebere vse. Mnogokrat se biseri namreč skrivajo v tekstu in če le-tega ne prebereš celega, ti pač uidejo. Sicer pa, kakor je rekel oni minister – niso biseri za svinje … in preživel 😉 Sicer pa najbrž

ni potrebno posebej omenjati, kako hecnih je tistih osem reševalcev/alk ankete, ki niso pismeni, so pa lahko prebrali vprašanje in nanj odgovorili?! Se pravi so tipični produkt našega izobraževanja? Prišli skozi ves program, but they do not have a clue?

———-

Tretje vprašanje se je glasilo Ali všečkate, komentirate in delite naše Facebook vsebine?, dobili pa smo naslednje rezultate:

NE 41 bar1bar2  29.1%
Všečkam 38 bar1bar2  27%
Komentiram 3 bar1bar2  2.1%
Delim 0 bar1bar2  0%
Počnem kombinacijo dveh ali vseh treh reakcij 13 bar1bar2  9.2%
Sledim in preberem, ampak ne reagiram 24 bar1bar2  17%
Kakšne Facebook vsebine? 16 bar1bar2  11.3%
I’m a pencil 6 bar1bar2  4.3%

Kar se tiče nas, je tule kar nekaj zaskrbljujočih procentov/odgovorov in prav takih bi se radi iznebili. Torej … neaktivnih firbcev. Saj smo že večkrat razložili zadeve: večji doseg dosežemo z več interakcijami. Več interakcij bo tudi potencialnim sponzorjem dalo nekaj spodbude, če pa tega ni – kakor zadeve potekajo – pa se kaj lahko zgodil da bo že itak zasoljena cena sodelovanja v ligi še poskočila. Brez sponzorjev plačati igralno površino – in to vnaprej – pač ni preprosto. Zato torej še enkrat mila prošnja – bodite aktivni. Saj je kak všeček čisto dovolj, če se že v komentarjih nočete izpostavljati.

O tistih, ki mislijo, da so svinčnik, na tem mestu ne bomo razpravljali 😉

P.S. jesm pa trodeln kostn, pa čezoceanska ladja 😛

———-

Četrto vprašanje je od reševalca/ke zahtevalo odgovor na Ste v zadnjem času opazili, da imamo vsak dan objavljene po tri Facebook Story-je z vsake tekme? Tudi tukaj smo dobili nekaj zanimivih rezultatov:

DA 56 bar1bar2  39.7%
NE 55 bar1bar2  39%
Kaj je to Facebook Story? 4 bar1bar2  2.8%
Sem opazil/a, nisem pa vedel/a, da so z vsake odigrane tekme trije 10 bar1bar2  7.1%
Burek 16 bar1bar2  11.3%

Odgovora DA in NE sta prejela skorajda identično število glasov, kar je precej zanimivo v časih, ko telefoni praktično ne zapuščajo več naših dlani. No, razen morda v času, ko smo na piru, pa je morda tudi tisti velik procent NE-jev lažje razumljiv … pir 😀

Po piru pa seveda paše tudi burek 😀

———-

Pri zadnjem vprašanju Zanima nas, kaj bi spremenili in izboljšali Vi, da bi bile naše vsebine privlačnejše, bi sprovocirale več reakcij in delitev, da bi širša javnost lažje izvedela o dejavnostih v naših ligah? pa smo vas pravzaprav povprašali po vašem mnenju. Težko ga/jih izvlečemo iz vas, čeprav ste (hokejisti) na plati pogosto kar polni mnenj (o sojenju, izključitvah, nepravilnostih, urah igranja, igralni površini in lakoti v Afriki …), a ker je bila anketka anonimna, ste se le odločili po svoji vesti:

Tako, kakor je, je v redu 65 bar1bar2  41.1%
Članki bi morali biti obširnejši 4 bar1bar2  2.5%
Članki bi morali biti krajši 7 bar1bar2  4.4%
V člankih in na Facebooku bi moralo biti več fotografij in posnetkov 29 bar1bar2  18.4%
Hočem nage babe 34 bar1bar2  21.5%
Hočem nage dedce 19 bar1bar2  12%

A če rečemo, da je tudi nekaj precej “zanimivih” odgovorov, nekaj pa tudi pričakovanih, a boste presenečeni? Skratka, v skladu z rezultati ankete smo v minulem tednu tudi malce skušali modificirati naše članke. Kakih merljivih rezultatov ni bilo, saj se tako pri obisku, kakor pri reakcijah in delitvah ni kaj dosti poznalo. je pa nekoliko zrasla količina komentarjev, kar je ob šaljivi zasnovi resnih člankov konec koncev razveseljivo.

Tako, zdaj pa kar korajžno v najrazburljivejša tedna sezone ter k morebitnim bodočim podražitvam naproti! Juhej!