Modruje: Marko L.

Flying Bulls so v nedeljsko jutro štartali z golom zaostanka za Golaznijo, pri kateri naj bi danes manjkala dva standardno najnevarnejša igralca (Gogala in Terlikar). Tudi Vikinge in Fabrko je po včerajšnji prvi tekmi (v korist Vikingov) ločil le zadetek razlike. Večjo zalogo (osmih zadetkov) so si po izenačenem uvodu proti Black Steelersom zagotovili hokejisti Jakih mud.

Četrte tekme – kakor smo pojasnili že včeraj – ni bilo, kako so se razpletli prvi trije letošnji dejanski izločilni boji, pa si preberite v članku spodaj. Ta je seveda opremljen tudi z običajno dozo bombastičnih naslovov in spremljajočih modrosti.

Pa dober tek!

———-

Prevara tisočletja? Bo liga ukrepala?

Mi pa kar klasično: ob osmih je bila na plati ena ekipa, golman od druge … čakali pa smo še preostanek rdečih in še eno uradno osebo. Ta se je sicer pojavila hitro in z minimalno zamudo, kar pa ni moč reči za Bullse, ki so si spričo tega prislužili uvodno kazen zaradi zavlačevanja tekme.

Stavke, ki ste jih prebrali zgoraj, smo zapisali ob osmih zjutraj, v času predvidenega začetka tekme. Tekme v resnici sploh bilo ni, ker so takoj po tistem Bullsi sporočili, da se “jim je pokvaril avto” in bi morda lahko igrali ob enajstih …s čimer se igralci Golazni seveda niso strinjali. Tekma je bila registrirana z zmago Golazni, ki je na ta način napredovala v naslednji krog.

Mimogrede, člani zmagovalne ekipe so se večinsko strinjali, da naj za najboljšega igralca neodigrane tekem proglasimo Nejca JERŠEta, ki ravno danes praznuje rojstni dan. Čestitamo!

P.S. Za nameček je bil v tistem času nepredvideno zaprt še Fit Bar, pa …

Image 1  0  – 1 
Image 2

———-

Izdali so ga lastni soigralci! Ta zvezdnik je zapuščen …

Končno se je ob devetih začela tekma. Oba vratarja sta bila prisotna, vsi igralci pripravljeni in tudi sodnik se je v vmesnem času dodobra ogrel. Hitro so ga začeli srati igralci v belih dresih, tisti, ki so po včerajšnji tekmi zaostajali za gol: Fabrka Team. V četrti minuti so namreč igrali s preveč igralci na plati, pa si prislužili kazen. To je že dodobra razburilo njihovega vratarja, ki je po nekaj sekundah že prejel gol … s katerim se pa ni strinjal. Sledilo je nekaj galame, pa kazen za omenjenega in … mirna Bosna, tekma je tekla dalje. V dvanajsti minuti so Fabrčani izenačili, a v trinajsti spet zaostali za gol. V nadaljevanju so si sledile izključitve na obeh straneh, rezultat pa se do polčasa ni več spremenil.

Minimalna razlika tako po prvem polčasu, kakor tudi po prvi tekmi, obe v korist Vikingov, seveda še ni definirala potnikov za naslednji krog. V 27. minuti so modri s severa dosegli še tretji gol, a so beli vrnili z enako mero dobri dve minuti kasneje (3 – 2). Resneje je voda v grlo začela teči Fabrčanom v 31. minuti, ko so prejeli četrti gol. Štiri minute in pol pred koncem so beli vratarja nadomestili z dodatnim napadalcem in kmalu zatem dosegli gol za 4 – 3. Vratar se je vrnil v gol, Fabrčani pa so z vsemi moči skušali izenačiti. V 39. minuti jim je to tudi uspelo, za kaj več pa jim je zmanjkalo nekaj časa in sreče. Tekma se je končala neodločeno, za gol boljši v skupnem seštevku so bili pa Vikingi.

Pri Vikingih je na tekmi imel dve točki Matevž SERŠEN (1 + 1), pri Fabrki pa Zoran ANDRIĆ (2 + 0) in nik ŠTURM (1 + 1).

Novica iz zanesljivih virov: enemu od igralcev na tekmi so hrbet obrnili lastni igralci. V zaklisju je prišlo do mnenj “mater, ta je res idiot” in podobnih, mi pa bralce sprašujemo, za koga mislijo, da so nam “zanesljivi viri” sugerirali to insajdersko zgodbo …

Image 1  4  – 4 
Image 1

 

———-

Šokantno! Vodja odstopil sredi tekme!

Visoka zmaga za Mudonje na prvi tekmi je seveda pomenila konkretno razbremenitev za zelene. Vzeli so si jo preveč resno, pa so prvi pak v svojo mrežo fasali ob igri z igralcem več v četrti minuti. Ravno to so potrebovali, da so se zresnili, pa so hitro zatem dosegli power play gol in v šesti minuti tudi povedli. V začetku desete minute je prišlo hkrati do izključitve na obeh straneh, ni pa se zgodilo nič dramatičnega: Mudonje so se usedli zaradi preveč igralcev na igralni površini, Steelersi pa zaradi zadrževanja s palico. Na 3 – 1 so zeleni povišali v 13. minuti, v zaključku polčasa pa dodali še tri gole (6 – 1).

Kakor so se stvari odvijale, je bil drugi polčas le še formalnost. Zeleni so sedmič zabili že v prvi minuti nadaljevanja. Nikoli ne bomo vedeli, ali so nato zeleni stopili malce s plina, ampak … v trideseti minuti so črni dosegli svoj drugi gol. Smo pa iz zanesljivih virov izvedeli, da je vodja Steelersov, danes sicer odsoten, kar sredi tekme telefonsko sporočil svoj nepreklicni odstop. Najbrž je bil nezadovoljen z gibanjem rezultata? Ker pa se nobena juha ne poje tako vroča, kakor se skuha, se tudi mi nadejamo, da si bo še premislil. Kakorkoli že, medtem, ko smo tipkali zadnje stavke, so zeleni v 32. minuti povedli z 8 – 2, v 34. pa z 9 – 2. Cilj je očitno bil obe tekmi zmagati z enakim rezultatom, pa so zeleni v zadnji minuti dosegli še svoj deseti gol. Z dvema identičnima zmagama z 10 – 2 so se tako suvereno uvrstili naprej.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Ožbe ŠLIBAR, član zmagovitih Jakih mud (4 + 3).

Image 1  10  – 2 
Image 2

 

———-

Trim tim vs Witch Doctors 

Že včeraj smo vam pojasnili, da se je serija odločila v korist Trim tima, saj so jo Witch Doctorsi predali. Vi pa se gotovo jezite, ker ste si pravkar namesto čudovitih obrazov in telesc naših tekmovalcev iz zgoraj omenjenih ekip – morali ogledati te ice-girls grozote 😉

Image 1  1  – 0 
Image 2