Modruje: Marko L.

Danes namesto uvoda začenjamo z besedilom ene slovenske iz kamene dobe … boste že znali povezati zadeve 😉 Sicer pa “besedilo” menda velja za ves prihajajoči teden.

Vremenska napovedJe megla z dežjem,Megla z dežjem,Megla z dežjem.Moral bi k tebi,Pa sam ne vemAli naj grem ali ne?
Peš je predaleč,Z avtom ne smem,Z avtom ne smem,Z avtom ne smem,Avtobus čakatPa tudi ne grem,Tudi ne grem, prav zares!
Sem se odločil,Da grem na štop,Da grem na štop,Da grem na štop,Pa če bo tudiVesoljni potop,če bo vesoljni potop!
Voda bo drlaše bolj grdo,še bolj grdo,še bolj grdo,če mene danesK tebi ne boče mene k tebi ne bo!
Na, na, na, na, na…
Sem se odločil,Da grem na štop,Da grem na štop,Da grem na štop,Pa če bo tudiVesoljni potop,če bo vesoljni potop!
Voda bo drlaše bolj grdo,še bolj grdo,še bolj grdo,če mene danesK tebi ne boče mene k tebi ne bo!Na, na, na, na, na, na, na …

———-

Napolnili presenečene aviatičarje

Image 1  6  – 11 
Image 2

Začeli smo. Prvi gol letošnje končnice je po treh minutah tekme dosegel Luftar Čimžar. preden je vaš omiljeni reporter v nadaljevanju slikal in uredil fotografijo ter stipkal karkoli, je bilo na semaforju že 2 – 2, pri čemer so v sredini preluknjani en gol dosegli z igralcem manj. In še predenje bilo vse vneseno v zapisnik, je bilo na semaforju že 2 – 5. Krofki v zadnjem času igrajo v dobri formi in menda so nekoliko presenetili tudi same preluftance. Le-ti so se v zadnji minuti polčasa že približali na 3 – 5, pa so vseeno fasali še en’ga pred iztekom igralnega časa.

Preluknjani so tudi v drugem delu zadeli hitro. Še naprej so dominirali sinjemodri, ki so presenečene aviatičarje počasi polnili kot filane paprike. Povedano po pravici, je bil enako, kakor Luftarji, nad predstavo presnečen tudi stihoklepec teh vrstic. Končalo se je z relativno visoko zmago Krofkov.

Spet je največ točk dosegel Žiga MEHLE (5+2).

———-

It ain’t over ’till it’s over

Image 1  6  – 4 
Image 2

Dokaj hitro so na prvi tekmi končnice v Prvi ligi trimčki povedli z dvema goloma prednosti. Festinarji so že zaostajali s tremi goli razlike, ko so v 12. minuti prvič zadeli tudi sami. Če je morda v začetku bilo videti, kot da bo šlo za enosmeren promet, v nadaljevanju temu ni bilo več tako. Do polčasa so se namreč beli približali na le gol zaostanka. 

V drugem delu sta ekipi, ki sta se zavedali, da napreduje boljša po “nogometnem sistemu”, bili ogorčen boj. Gola ni bilo vse do 27. minute, ko so beli izenačili. Pa ne le to – v 30. in 31. minuti so zadeli še dvakrat in povedli prvič na tekmi. S 6 – 4 se je tekma tudi končala, beli pa so po zaostanku z 0 – 3 dokazali, da nikoli ni konec, dokler ni konec.

Najučinkovitejši je bil Mitja PAZLAR (Fest ekipa, 3+1).

———-

Conditus z nogo in pol naprej 

Image 1  15  – 1 
Image 2

Še preden smo zapisnikar in zvesti gledalci slaščičarjev rekli “keks”, je bilo že 4 – 1 za cukrpekarje. Črni so delovali omotično, kar pri mokro-hladnem vremenu, ko se nekatera živa bitja spravijo v stanje hibernacije, niti ni tako čudno. Glede na to, da nekaterih igralcev ene in druge ekipe ni bilo v rosterju, sem se podpisani precejšnji del prvega polčasa ubadal s tem, beli pa so medtem brez milosti polnili mrežo črnih in že do odmora vodili s 7 – 1. 

Drugi del ni ponudil drugačnih dogajanj na plati. Črnih “ni bilo nikjer”, njihovi sladki nasprotniki pa so se izkazali za upoštevanja vredno silo, s katero je treba računati. Že v 33. minuti je bila razlika deset zadetkov, vendar tekme predčasno nismo prekinili, saj v sistemu “boljši iz dveh tekem” obstaja teoretična možnost, da bi na drugi tekmi prišlo do obratne situacije … pa bi imeli težavo s tem, kdo je boljši. Končalo se je z neverjetnih 15 – 1.

Najučinkovitejši v poplavi strelcev in podajalcev je bil Mai CRNKIĆ (Conditus, 4+3).