Modruje: Marko L.

Deževno jutro nas je pričakalo v športnem parku v Radovljici … kot opomin na minule tedne vesoljnih potopov in sibirskih razmer. Igralna površina je bila potrebna brisanja, ni pa bilo nobene sile.

Le še tekma v Ekstra ligi in dve tekmi v Prvi ligi so ostale za zadnji dan “predtekmovanj”, ki so trajala vse od zgodnjega aprila. Kako se je razpletlo si preberite v nadaljevanju.

Od zdaj naprej bo šlo pa zares.

———-

V Žigovem ritmu

Image 1  4  – 7 
Image 2

Klasike in hiti: ob osmih je bil na plati en igralec Pacientov. Nikogar od ostalih ni bilo, če pa smo pošteni, so se v večini pojavili v nekaj minutah. Ena ekipa (Krofki) je bila neprijavljena, jbg, sobotno jutro je bilo … Tudi s tem smo hitro in kvalitetno opravili, tako da se je show ob 08:08 lahko začel. Krofki so za dober uvod prejeli kazen, a z njo opravili suvereno. Ob koncu tretje minute so tudi povedli. v šesti minuti so vodstvo podvojili, potem pa so jim ga zataknili tudi pacienti. Polčas se je končal z 1 – 5, pri čemer je potrebno ekstra omeniti Žigo MEHLEta, ki je sodeloval pri vseh petih zadetkih svojega moštva (4+1). 

Drugi polčas so mnogoštevilni Pacienti proti maloštevilnim Krofkom začeli z željo o izenačenju. Prvič so zadeli v trideseti minuti, drugič pa dobri dve minuti kasneje. Osem minut pred koncem je bilo tako le še 3 – 5. Potem so se v strelskem smislu zbudili v drugem delu tudi sinjemodri. Končalo se je z udobno zmago Krofkov.

Prva zvezda tekme je bil že omenjeni Žiga MEHLE, ki je sodeloval prav pri vseh zadetkih svoje ekipe (5+2).

———

V izenačeni tekmi ob koncu uspešnejše Strele

Image 1  6  – 8 
Image 2

Tekma je za slaščičarje in gromovnike imela odločati o čim višji uvrstitvi pred začetkom končnice. Bolje so jo začeli B’lani, pa tudi slaščičarji niso nikoli bili daleč. Izenačili na 3 – 3 so sredi trinajste minute. Prav v zadnji minuti polčasa so beli prvič povedli (4 – 3).

Tekma se je v drugem delu kar razvnela. Videli smo nekaj kazni, spet pa so bili v prvih mintah strelsko uspešnejši B’lani. Ob koncu 32. minute sta bili ekipi izenačeni na 6. Končalo se je s 6 – 8.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Dejan TRKULJA (Strele, 3+3).

———-

Neresno!

Image 1  5  – 10 
Image 2

Klasike in hiti: ob desetih nobene od ekip še ni bilo na plati. Potem so prikapljali mladi na zunaj mokri, še počasneje pa je to uspelo dohtarjem. Nobena od ekip sicer ni imela predpisanega minimalnega števila igralcev za nastop na tekmi, tako da se je smiselnost odigravanja tekme postavila pod vprašaj. Ko se je s petnajst minutno zamudo tekma le začela, je že takoj tekla šesta minuta 😀 Vratar mladih na zunaj mokrih Matija ULČAR je ob tem branil že na svoji tretji dnevni tekmi. Hitro so (dvojno) povedli mulci, počasi so izenačili oranje. V šestnajsti minuti so spet dvakrat zadeli mladci (2 – 4).  Ob polčasu je bilo 3 – 5. 

Drugi polčas se je komajda začel, pa je že tekla 26. minuta 😀 V zoprnem in hladnem vremenu se je andaljevalo polnjenje mreže dohtarjev, po katerem je bilo v 32. minuti že 3 – 9. Končalo se je s 5 – 10.

Bor GLAVIČ in Aljaž GREGORIČ, oba Outwet Jr, sta na tekmi dosegla po šest točk (3+3).