Modruje: Marko L.

Po uvodnih razburjenjih včerajšnjega dne smo tudi danes (torek, 6. VI. 2023) nadaljevali z mokro-mrzlo končnico. Tudi danes seveda velja, da so se štiri ekipe (Golazen, Vikingi, Witch Doctors ter Dobravski Rangerji) pomerile na prvi tekmi “nogometnega sistema boljši iz dveh tekem”.

In imeli smo kaj videti!

———-

Celo tekmo vodili, pa izgubili 

Image 1  4  – 6 
Image 2

Danes imamo čast poročati o posebej specialnem dogodku: ekipi sta se – ogreti in pripravljeni – začeli meriti ob 17:58, celo dve minuti pred predvidenim časom. Zato si zaslužita vse pohvale, saj je pogosto potrebno ekipe čakati, deliti kazenske minute in se ubadati s slabo voljo kaznovanih. Je že tako. V dvoboju svetlo modrih proti temno modrim so povedli prvi. Po 2 – 0 za sinje so zadeli tudi temni, a so v 14. minuti sinji spet povedli az dva gola. Ni se končalo tako, na odmor sta ekipi odšli ob zadetku razlike v korist Golazni. (3 – 2).

Nobena od ekip v drugem delu gola ni dosegla vse do 32. minute, ko je še enkrat več na +2 uspelo pobegniti gomazečim. Že pred tem so zapravili prednost igralca. Potem pa je zanje prišla črne minute, ko so med 35. in 38. minuto prejeli štiri zadetke v zaporedju in tekmo, v kateri so večino časa vodili – izgubili za dva gola razlike.

Matevž SERŠEN pri zmagovalcih  (3+0) in Anže TERLIKAR pri poražencih sta bila točkovno najuspešnejša na tekmi.

———-

Dohtarji v drugem polčasu nemočni

Image 1  2  – 9 
Image 2

Poznavajoč ekipi, se je v rpičujočem paru obetal ogorčen boj. Čuvaji so povedli ob koncu druge minute. V peti minuti se je z izjemno potezo odlikoval igralec dohtarjev Ahmet JAKUPOVIĆ, nad katerim je sodnik piskal prekršek, vendar je omenjeni priznal, da le-tega ni bilo. Nadaljevalo se je z igro treh proti trem. Witchi so dosegli v 8. in 9. minuti dva gola zapored in povedli, a so jih Rangersi nemudoma ujeli. Ob polčasu so vodili Dobravci (2 – 3).

Zdi se, da je dohtarjem v drugem delu pošla zbranost, če je bilo morda že moči dovolj. To so s pridom izkoristili čuvaji, ki so v prvih šestih minutah dosegli tri gole in povedli z 2 – 6. Po sedmem paku v mreži Witchev so le-ti vzeli čas ven (time out, hehe) , a jim ni pomagalo, saj sta tudi osmi in deveti pak padla v njihovo mrežo kmalu zatem. Končalo se je z razliko sedmih zadetkov v korist Dobravcev, kar je prav gotovo lepa popotnica za drugo tekmo. Ali pa je razlika že neulovljiva?

Najkoristnejši igralec tekme je bil Luka ULAMEC (Rangers, 3+3).