Modruje: Marko L.

Drage bralke, dragi bralci, redne in občasne spremljevalke ter spremljevalci dogajanj v naših ligah – prišli smo do zaključka sezone 2023. Zaključni članek s podrobnostmi o sezoni bo sledil v prihodnjih dneh, danes pa si le na kratko poglejte rezultate tekem, odigrane na zadnji tekmovalni dan.

Odigrane so bile tekme:

12:00
Black Steelers vs Outwet Junior … tekma ni bila odigrana, saj so Outwet Junior pred tekmo sporočili, da jih ne bo …

13:00
Freaky Team vs Vikingi 7 – 6

14:00
Strele z Bele vs Dobravski Rangerji 7 – 9

15:00
Fischer Hockey Team vs Luftarji – tekma ni bila odigrana, ker so manjkali FHT. Luftarji so se namesto tega v revijalni tekmi pomerili s Fanti z vseh vetrov, kakor sem jih poimenoval vaš omiljeni reporter. Tekma se je končala z 10-3 v korist Luftarjev, pri čemer so se ad-hoc sestavljeni FZV na lastnih nogah prepričali, v čem je razlika med Prvo in ekstra ligo.

———-

Tekma za tretje mesto v  Prvi ligi:
Trim tim vs Conditus

Zares, zares, zares se je začelo ob 16. uri, ko so se za končno tretje mesto v Prvi liig udarili osmoljenci iz polfinala – Trim tim in Conditus. Beli so povedli sredi druge minute. Trimčki so se iuzkazali za zahtevne nasprotnike, ampak slaščičarjem je v začetku desete minute vseeno uspelo podvojiti vodstvo. Igralci Trim tima so praktično takoj v naslednji minuti zaostanek prepolovili. Pa ne le to –  vštirinajsti minuti so tudi izenačili in pokazali, da njihova forma iz zadnjih tednov ni naključna. Ob koncu sedemnajste minute so slaščičarji znova povedli in tik pred koncem ušli na +2.

Peti gol so slaščičarji dosegli po le šestnajstih sekundah nadaljevanja. Ob koncu šestindvajsete minute so trimčki znižali na 3 – 5 in ohranili nekaj upanja. V trideseti in triintrideseti minuti so cukrpekarji zabili še dvakrat in nato tudi svojim nasprotnikom dopustili, da so dosegli gol (4 – 7). Ko so v osemintrideseti minuti trimčki zabili petič, so nemudoma vzeli time out in se skušali dogovoriti, kako bi nasprotnike vseeno ujeli. Pomagalo je delno, saj so dosegli še en gol … ni pa jim uspelo ujeti Conditusa.

Image 1  6  – 7 
Image 2

———-

Tekma za tretje mesto v Ekstra ligi:
Pacienti vs Krofki

Že v prvi minute tekme za tretje mesto v Ekstra ligi so povedli presenečenje letošnje sezone – Krofki. Pacienti so z enako mero odgovorili sredi četrte minute. Tudi v nadaljevanju se je godilo enako – najprej so še drugič povedli Krofki, nato pa še drugič izenačili Pacienti, za katere je po poškodbi spet branil Timotej PANČUR. V začetku trinajste minute so prvič na tekmi povedli Pacienti. Jasno, nato so izenačili pa Krofki, na semaforju pa je minilo natanko petnajst minut tekme.

Po dobre pol minute igre v drugem polčasu so se spet na gol zaostanka približali Krofki. Beli so prvič v drugem delu zadeli v začetku 27. minute (6 – 4). Sledilo je nekaj norih minut, v katerih vaš omiljeni reporter preprosto ni mogelč kronološko beležiti rezultata. V zadnjih pet minut rednega dela tekme sta ekipi vstopili z rezultatom 8 – 7 za Paciente. Zadnjih 75 sekund so sinje modri skušali odigrati brez vratarja in z dodatnim napadalcem, kar pa se jim ni obrestovalo in tretje mesto je z zmago osvojila ekipa Pacientov.

Image 1  8  – 7 
Image 2

———-

Tekma za prvo mesto v prvi ligi:

Jaka muda vs Timing Mojstrana

(Menda) prvi favoriti sezone – časomerilci iz Mojstrane – so povedli po dobri minuti tekme. V četrti minuti je zacingljala prečka vratarja modrih. V začetku pete minute so Mojstrančani dosegli drugi gol. Sledila je izključitev na strani Jakih mud, a je modri niso izkoristili za nov gol. Enako se je zgodilo, ko so bili izključeni tudi Mojstrančaniv osmi minuti – zelenim ni uspelo zabiti. Ob polčasu je bilo 0 – 4 v korist časomerilcev.

Drugi del sos svojim prvim golom na tekmi začeli zeleni. Modrih to ni iztirilo, pa so do sredine devetindvajsete minute tudi sami zabili dvakrat in v zadnjih deset minut tekme zarolali s prednostjo petih golov. V začetku 31. minute so zabili še sedmič (1 – 7). Končalo se je z vosokih 1 – 10, s katerimi so Mojstrančani postali prvaki lige.

Image 1 – 10 
Image 2

———-

Tekma za prvo mesto v Ekstra ligi:

Klub radovljiških študentov vs Pink Panthers

Še preden so se utegnili igralci v rožnatih dresih aklimatizirati na veliko število gledalcev in pomembnost tekme, so že zaostajali za nekaj zadetkov. Črni so namreč vse od začetka neusmiljeno polnili njihovo mrežo in so v četrti minuti že vodili s 4 – 0, v začetku desete pa s 6 – 0. Prvi polčas se je končal z – za tako tekmo ekstremno visokih 8 – 2.

Je že potrebno zapisati, da gre taka razlika tudi na rovaš poškodbe pri vratarju rožnatih. Robert BREMEC je junaško stisnil zobe in ekipi pomagal kljub bolečinam. V osemindvajseti minuti so študentje dosegli dva zadetka. Rožnati so tretjič na tekmi zadeli v začetku 31. minute, so pa zaostajali z 11 – 3. Končalo se je z visokih 13 – 4, pri čemer je zadnji gol na tekmi zabil kapetan študentov Jaka BASSANESE.

Image 1 13  – 4 
Image 2