Modruje: Marko L.

V Mojstrani je bilo danes menda pravo malo obsedeno stanje. Napete razmere na robu spopada zaradi deljenih mnenj o tem, katera ekipa – Timing ali Conditus – je v kraju boljša in katera bo napredovala v finale prve lige so se še poslabšale v trenutku, ko je ulico sredi vasi (imena zaradi varstva osebnih podatkov ne smemo povedati) s traktorjem blokiral navijač ene od ekip, navijač druge pa se je prav tam s svojo zgloncano Lado namenil v lokalni bife na osvežilni hmeljev čudotvorni napitek.

Da bi bile zadeve še hujše, sta se tudi v lokalni štacuni sporekli pripadnici starejše generacije, seveda ena podpornica ene ekipe in druga druge … besedni dvoboj pa se je vnel, ker je bila na voljo samo še ena žolca, ki pa sta jo seveda želeli obe. Že tako ali tako postrani gledajoč se, ker je ena v prodajalno uletela v modri bluzi z volančki, druga pa v beli čipkasti opravi, sta si bili hitro v (redkih) laseh, ko je bela pri pultu plavi rekla:

No dej, ne obirej se,  nimam ceu dan cajta tlele na uro gledat, pa cajta štopat!
Auš dau mir, hudič babji,” ji ni ostala dolžna tista v modri bluzi, “tisto tvojo frdamano kremšnito wš že dobiwa, pa nej set zatakne v grlu!

Priče pravijo, da je sledilo precej vpitja, da je ena drugi grozila, da jo bo namlatila s hokejsko palico ter da je bilo vmes slišati tudi vpitje: “Sam tok dauš vedwa – tvoj Ciril ma mejhnga!“, vendar pristojni organi podrobnosti o incidentu do konca preiskave še ne bodo razkrili.

Nič od tega seveda ni res, saj smo si vse skupaj v smislu uvoda v odločilno polfinalno tekmo Prve lige med mojstranškima ekipama preprosto izmislili, vašo pozornost za dogajanje in branje pa smo zdaj menda tudi dobili …

———-

S hitro akcijo so že v prvi minuti povedli časomerilci in s tem dali vedeti, da danes z njimi ne bo šale. Presenečeni cukrpekarji so se še iskali, ko so jim modri v tretji in četrti minuti zabili še dva gola. Modrim je bil v veliko vzpodbudo tudi močan mladinski navijaški odsek na okroglem vogalu igrišča. Nato so se sladki le zbrali. V začetku osme minute so zadeli prvič, vmes zapravili eno močno igro (power play, hehe) in znižali na 3 – 2 sredi enajste minute. V šestnajsti in sedemnajsti minuti so beli mukoma ubranili kazen zaradi spotikanja, ob koncu sedemnajste minute pa izenačili. Tako je ostalo tudi do polčasa.

Že v prvem polčasu so modri zabili v prvi minuti, v drugem pa so za gol potrebovali celo samo pet sekund. Obilica navijačev – tradicionalnih ljubiteljev slaščic in tistih, ki so zadeve štopali – se je počasi razvnemala, slišati je bilo tudi prve vzklike podpore v trenutkih, ko ekipa ni dosegla gola … Cukrpekarji so na veselje svojih delov tribune izenačili na 4 ob koncu petindvajsete minute. S tribun se je počasi – poleg regularnega navijanja – zaslišal tudi kak “dej ga užg’ “, ampak prevelike napetosti pa ni bilo. Po administrativnem času ven (time outu, hehe) v drugem polčasu, je ekipama ostalo še dobrih deset minut rednega dela. Nenavadno veliko statističnih podatkov je šlo v zapisnik v dvaintrideseti minuti – najprej so si beli prislužili kazen, nekaj sekund zatem dosegli nenavaden kratkoročen gol (shorthanded, heheh) in v nadaljevanju z igralcem manj še prejeli enega. Kremšnite so se zaradi izključitve v škripce spravile v 36. minuti, v naslednji pa – ob igralcu manj – tudi dobile gol. Gol razlike je – obupanim poizkusom belih tudi brez vratarja navkljub – ostal vse do konca tekme, Časomerilci so se tako uvrstili v sobotni finale, slaščičarji pa so tudi lahko ponosni na svoje letošnje predstave.

Najučinkovitejši na tekmi je bil član poraženih slaščičarjev Nik LAHAJNAR (3+1).

Image 1  6  – 5
Image 2

Mimogrede, ste opazili, da danes niti z besedico nismo omenili vremena? No … zdaj smo opravili tudi s tem.