Modruje: Marko L.

V teh dneh se v obeh ligah igrajo zadnje tekme rednega dela. Ker se je pojavilo nekaj vprašanj v zvezi z nadaljevanjem, je morda primerno, da omenimo sistem za končnico:

Extra liga:
Dvokrožni sistem, play-off (četrtfinale, polfinale – na dve zmagi, nato sledi finalni turnir za razvrstitev)
1. Liga
Enokrožni sistem
Osmina finala – v vsakem paru bosta dve tekmi, napredovala pa bo ekipa, ki bo po vzoru na nogometne tekme imela po dveh tekmah boljšo medsebojno skupno gol razlika. V primeru predaje je predana tekma registrirana 10:0 v korist druge ekipe. Četrtfinale in polfinale se bo igralo na dve doseženi zmagi, nato finalni turnir.
Za nastop v play-offu mora igralec imeti izpolnjeno kvoto dveh odigranih tekem v rednem delu, vratarji ne spadajo v to kvoto.

Odločilna tekma v četrtfinalu in polfinalu se v primeru podaljška igra do prvega gola. V osmini finala se v primeru neodločenega izzida tekme NE igra podaljskov. V primeru neodločenega izida dveh tekem skupaj se podaljšek igra do prvega gola.

Razpored bo izdelan in objavljen v prihajajočem vikendu.

———-

Prvič uspešnejši Luftarji

Image 1  8  – 5 
Image 2

Po rahli plohi sredi dneva v Radovljici sta ekipi Luftarjev in Fischer Hockey Teama prvo od obeh predvidenih tekem na programu začeli v čudovitem junijskem popoldnevu. Luftarji so po prvih štirih minutah z dvojnim vložkom dua A. Ahačič – P. Kurnik povedli z 2 – 0. Dolenjci so do desete minute zaostali že s štirimi goli razlike, nato pa so se le prebudili in do 15. minute prišli do 4 – 3. Polčas so Luftarji sicer dobili s 5 – 3.

Obe ekipi sta takoj v začetku drugega dela zadeli in mrtvi tek se je nadaljeval, saj razlika med moštvoma ni bila prevelika. Nekaj časa nato zadetka ni dosegla nobena ekipa, v 30. minuti pa so ribiči zadeli za 6 – 5 in obetalo se je razburljivih zadnjih deset minut. V 37. minuti so preluftani ušli na +2, ribiči pa so v zadnji minuti poskušali priti bliže in nato izenačiti brez vratarja. Ni jim uspelo, saj so fasali še osmi pak, tokrat v prazno mrežo.

Največ točk na tekmi je dosegel Peter KURNIK (Luftarji, 2+2).

 

———-

Jaka muda suvereno

Image 1  11  – 2 
Image 2

V zdaj pa že pošteno toplem radvoljiškem popoldnevu – sonce je namreč prišlo čez platneno streho šotora in začelo pribijati z zahoda – so se pomerili debelopirhni in strupeni. Prvi so na veliko navdušenje na tribunah povedli v začetku pete minute tekme. Minuto in pol kasneje – ob enaki reakciji s tribun – je bilo 2 – 0. trend se je nadaljeval tudi v prihodnjih minutah, pa je bilo v osmi minuti že 4 – 0. Prvih dvajset minut se je končalo pri 6 – 0.

Končno so v drugem delu azdeli tudi strupeno rumeni, pisala pa se je 21. minuta … bi rekel legendarni Ivo. Pa ne zeleni. Tempo v drugem delu je močno padel, zelenemu vratarju je na soncu jelo primanjkovati sape, zato pa ga je na drugi strani v 29. minuti zakavlal njegov moštveni kolega za visokih 8 – 1. Težko bi zapisali, da rumeni niso poskušali doseči boljšega razmerja, a so tokrat pač naleteli na preveč razpoložene nasprotnike, ki letos očitno merijo visoko. Včasih visoko letanje pomeni tudi nizek padec, ampak dometa pirhov na osnovi starih in prežvečenih ljudskih modrosti sevedda ne bomo ocenjevali. Z današnjimi nasprotniki so pač opravili suvereno, razlika je ob koncu znašala devet zadetkov, končnica pa je tako vsakič nova zgodba …

Najučinkovitejši na tekmi je bil Ožbe ŠLIBAR (Jaka muda, 3+3).

———-

Drugič uspešnejši Fischerji

Image 1  8  – 9 (SO) 
Image 2

Na drugi zaporedni tekmi istih nasprotnikov – s tekmo pavze vmes – v dnevu, so (spet) bolje začeli preluftani. Povedli so z 2 – 0, a so potem tudi Dolenjci zadeli dvakrat v zaporedju. Za spremembo so v štirinajsti minuti še povedli  in dobro minuti kasneje “ušli” na +2. Ko jim je pa že ravno šlo, so pa v 17. minuti zataknili še petega in tako dobili prvi polčas z 2 – 5.

Lufthansini piloti so svoj cilj zadeli že po nekaj sekundah igre v nadaljevanju. Potem so zadevali malo izmenično, pa spet eni malo bolj in … v 31. minuti so aviatičarji izenačili na 6 – 6. V kaotičnem zaključku rednega dela z obilico iskric, izključitev, golov in podobnega, se je drugi del končal pri 8 – 8.

Tudi v podaljšku je bilo podobno, zmagovalnega gola pa ni bilo. Pri kazenskih strelih so bili uspešnejši Fischer Hockey Team, ki so nam tako – glede na poprejšnja dva poraza dolenjskih ekip – odvzeli idejo za naslov članka po tisti stari  Tužna su zelena polja … v našem primeru seveda – Žalostni so dolenjski grički. Pa nič, naslov je zdaj drugačen, Dolenjci pa tetjinsko uspešni in potolaženi.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Luftar Peter KURNIK (1+4).

 

———-

Kengo Kings vs Pink Panthers

Image 1  3  – 0 (BB) 
Image 2

Pank-pinksi so tekmo prodali … eee … predali zaradi premajhnega števila igralcev. Kdo je bil MVP, vam pa menda ni potrebno narisati 😉