Modruje: Marko L.

V začetku današnjega članka je prav, da se najprej ozremo na situacijo enega od naših velikih; pomagajte, če le lahko!

“V želji, da bi pomagali Alešu, bo Hokejska zveza Slovenije celoten prihodek od prodanih vstopnic, ki bodo pred tekmo na voljo na blagajni Ledene dvorane na Bledu po ceni zgolj šest evrov, namenila družini našega nekdanjega risa za pomoč pri zdravljenju,” so zapisali pred današnjo tekmo na Bledu iz Hokejske zveze Slovenije. Mi smo hkrati z omenjeno tekmo seveda imeli svoj program v Radovljici, tako da smo blejsko dogajanje lahko spremljali le v mislih in s pozitivnimi signali … kar smo – brez dvoma – tudi počeli.

Aleš Kranjc je bil dolgoletni član slovenske hokejske reprezentance, ki je v dresu z državnim grbom odigral 198 tekem, dosegel 25 golov in podal 46-krat. Poleg nastopov za reprezentanco je blestel tudi v klubskem hokeju, saj je igral za oba največja slovenska kluba, Jesenice in Olimpijo ter pustil neizbrisen pečat v nekaterih klubih v Avstriji, Nemčiji, na Češkem, v Rusiji in na Madžarskem.

Vendar pa se je njegovo življenje drastično spremenilo, ko se je soočil z neusmiljeno boleznijo – ALS. Kljub njegovim dosežkom na hokejskem igrišču, Aleša zdaj čaka največja tekma: pogumen boj proti kruti bolezni. Ljubeči oče dveh otrok in predani mož ženi Andreji se tega zaveda. Še nedolgo nazaj je bilo njegovo življenje polno optimizma, zdaj pa se sooča z izzivi, ki jih prinaša ALS. Aleš Kranjc ostaja pravi borec tudi v tej težki bitki.

Nazaj k “domačim” dogajanjem: to, da v začetku letošnje sezone z nami pošteno – in na silo – spolno občuje vreme, za nameček in popestritev odnosov pa tudi nadgradnja igrišča v radovljiškem športnem parku ni ravno v bleščečem stanju, je pravzaprav že brezpredmetno omenjati. Se pač prepustimo ter skušamo uživati, kolikor se pač da …

Današnji četrtkov program naj bi ponudil dogajanja v Prvi ligi. Za uvod naj bi se pomerili ekipi STRELE z BELE in OUTWET JUNIOR; eni izmed favoritov letošnje lige proti novincem. Sledil naj bi dvoboj letos okrepljene ekipe GOLAZEN in vedno mojstrskih Mojstrančanov po imenu TIMING. Za zaključek pa naj bi poskrbeli FEST EKIPA in še enkrat OUTWET JR’s.

———-

Kako je v resnici bilo z današnjim sporedom, pa si preberite v nadaljevanju:

Za zmago potreben podaljšek

Image 1  5  – 4 (OT)
Image 2

Mulci se v hladnem vremenu niso pustili nič prositi in so ga kar hitro zapopali B’lanom. Le-ti so se kar namučili, da so rezultat obrnili v svojo korist, saj na ven mokri ne priznavajo nobene avtoritete in se zaganjajo kakor mladi bikci. Tudi igrišče jim je – za razliko od včerajšnjega – tak pristop omogočalo, tako da … bravo za mulce! Ob polčasu je bilo gol razlike za Strele, a daleč od tega, da bi bila tekma odločena.

Rezultat s polčasa je ob obojestransko hitri in požrtvovalni igri zdržal vse do 35. minute, ko je mularija izenačila. Na zunaj mokri mladinci so še naprej skušali doseči kak gol. Uspelo jim je. In to s kakšnim golom!!! Aljaž HROBAT PLEMELJ je s t.i. Michiganom dosegel enega najlepših golov, odkar se gremo tale naš špas. Zadeva je prebudila B’lane, da so tudi sami v začetku zadnje minute rednega dela dosegli svoj edini gol v drugem polčasu, ki je zadostoval za podaljšek.

V le-tem so Strele po dobri minuti dosegle gol in tekmo dobile. Trije igralci so na tekmi dosegli po tri točke. Pri zmagovalcih sta bila to Bor KRIŽNAR in strelec zmagovitega gola Jaka ŠTURM (oba 2+1), pri poražencih pa Aljaž HROBAT PLEMELJ (tudi 2+1).

———-

Mojstri iz Mojstrane pokvarili družinski piknik

Image 1 4 – 13 
Image 2

Gomazeči so se tokrat predstavili v praktično family-packu. Zanje so nastopili tako dva Ješeta, dva Drnača in dva Lukana, edino Gogala in Jerše bi morala prevzeti enak priimek, pa bi vse skupaj imelo še več smisla. Kako in na kakšen način bi modela lahko prišla do tega, ne bomo insinuirali, pač pa se bomo raje posvetili hokeju. Časomerilci so hitro začeli kvariti družinsko zabavo, saj so v uvodnih dveh minutah zadeli dvakrat. Tudi v nadaljevanju se svetlo modrim ni pisalo dosti bolje, temno modri so jih kar dobro trpali. V 15. minuti je bilo že 0 – 5, gomazeči pa so prvič z golom Gogale – koga pa? – zadeli v 17. minuti. Ob polčasu je bilo 2 – 6 v korist mojstrov iz Mojstrane.

V drugem delu so nekaj časa gomazeči lahko parirali svojim nasprotnikom, deloma tudi zardi dvojne izključitve časomerilcev, ko je Golazen dosegla tudi powerplay gol. Mojstri iz Mojstrane so v nadaljevanju spet začeli plesti svoje matne časovne umetnije pred vrati gomazečih in kar bogato nafilali mrežo svetlomodrih. Končalo se je – skorajda – z mercy-jem …

Najučinkovitejši na tekmi je bil mojster iz Mojstrane, ki pa ni iz Mojstrane, Nik PEM (4+3).

Zmaga za mularijo … v podaljšku

Image 1 5 – 6 (OT)
Image 2

Nesrečno poražena na zunaj mokra mladina s prve današnje tekme se je lotila še večernega termina proti FEST Ekipi. Če vzamemo v obzir, da so že prej kdaj kako tekmo izgubili čisto ob koncu, je bilo samo vprašanje časa, kdaj jim bo nekdo naletel … V prvem polčasu se je zdelo, da so godni za poraz prav pri FEST ekipi. Mulci so jim uvalili trikrat, festinarji pa niso našli poti do mreže na zunaj mokrih.

So se pa zato razpištolili v drugem delu, fest pritisnili in hitro zabili dvakrat. Do izenačenja je prišlo v začetku 29. minute, vendar so mulci natanko minuto kasneje spet povedli. Ko so v 33. minuti mladinci zabili še petič, so festinarji vzeli time-out. Čas ven, bi rekli tisti, ki “kako, da ne” prevedejo v “how, yes no” … Pomagalo je, saj so v 37. minuti najprej zaostanek znižali na 4 – 5., v začetku zadnje minute rednega dela pa izenačili. V nadaljevanju so ostali brez izključenega igralca, zdržali do konca rednega dela in se lotili podaljška … v primeru mladincev – drugega v dnevu.

Festinarji so dobro minuto igre z igralcem manj v podaljšku zdržali. Nato so si v veliki želji kazen prislužili tudi mulci, jo ubranili in z golom Aljaža HROBATa PLEMLJa 15 sekund pred koncem podaljška zasluženo zmagali. Čestitamo mulariji za prvo zmago!

Največ točk na tekmi je dosegel član poraženih festinarjev Mitja PAZLAR (1+3).