Modruje: Marko L.

V Prvi ligi ekipe pospešeno nabirajo tekme in točke, nekatere pa pač le izkušnje. Tako to je v krutem svetu inline hokeja. Sicer pa je podobno tudi v življenju – enkrat si zgoraj in drugič spodaj.  Enkrat jahaš valove uspeha, drugič pa valute za kavo zmanjka. Enkrat jahaš in si drugič jahan. Jahamo v radovljiškem športnem parku sicer ne, zato pa smo priča vsem lepotam inline hokeja – spretnostim pri rolanju in spretnem rokovanju s palico, kot da bi bili igralci na odru “Slovenija ima talent”, pa podaje bolj natančne kot tisti kalkulatorji, s katerimi preračunavamo stanje na bančnem računu, pa kombinacijam in še lepšim golom. Dobro, včasih se zgodi pa tudi kak zvalan’c

Za začetek sredinega programa sta bili na sporedu dve tekmi v Prvi ligi, sledila pa naj bi jima še extraligaška poslastica med Klubom radovljiških študentov in Pink Panthersi. Jasno … pred prvo tekmo je na vseh straneh Gorenjske deževalo, le v Radovljici je – nekolikanj grozeče – narahlo pršelo in v strah za program spravljalo igralce, spremljevalke in dotično kelnarco.

Ekipi Freaky Team in Timing Mojstrana sta že izkoristili novo možnost in prijavili ekipi že tekom dopoldneva, tako da sta se – vsaka na svoji tekmi seveda – lahko v miru pripravili na tekmo, brez panike, brez stresa, s fokusom na rolanje in rokovanje s palico.

Žiga ARH odločilen s petimi podajami!

Black Steelers 6 – 5 Freaky Team

V rahlem pršiču so čudaki potrebovali slabih pet minut za uvodno vodstvo. Železarji  so minuto in pol kasneje izenačili, rok, dvignjenih od veselja pa praktično še spustili niso, ko so ga spet fasali in bili spet zadaj. Črni so v nadaljevanju zdržali igro z igralcem manj in v 13. minuti spet poravnali rezultat (2 – 2). No potem so pa eno kazen zdržali tudi sivci, po kopitu pa so tudi oni zadeli v polni postavi zatem … polčasa vseeno niso dobili, saj so črni izenačili 7 sekund pred iztekom časa.

Drugi del so s powerplay – po domače na gorenjskem radiu bi rekli: z močno igrnim – golom bolje začeli čudaki. To je podobno, kot bi priljubljeno krilatico od dol: “kako da ne”, prevedli v angleščino s how yes no 😀 . No … pol nam ga je začel srat’ pa dež. Brez ustrezne opreme za brisanje smo nekako timprovizirali in nadaljevali s tekmo … prekinitev pa je prav prišla črnim, ki so iz zaostanka prešli v vodstvo. Sivci so bili tako prisiljeni zadnji dve minuti napasti z dodatnim igralcem in brez vratarja, obleganje vrat steelersov pa ni obrodilo sadov.

Najučinkovitejši na tekmi je bil član zmagovitih črncev Žiga ARH (0+5).

Razburljivo in spolzko vse do konca

Timing Mojstrana 8 – 10 Strele z Bele

Fajht ni ponehal in začetek druge tekme se je zamaknil u božjo prednico … tja na pol osmo uro … in čez. Opotekajoč se so igralci začeli z drugo tekmo, brata PODREKAR pa sta za vodstvo časomerilcev poskrbela po dobre pol minute drsečega showa. Nekaj kasneje je bilo 2 – 0, v sedmi minuti pa so si ga pridrsali tudi B’lani (2 – 1). Časomerilci so nato pobegnili na 3 – 1, a se B’lani niso dali in so do 12. minute izenačili. Pa ne za dolgo, saj so modri spet povedli le 40 sekund kasneje. Tudi to ni zdržalo, ob polčasu je bilo 4 – 4.

Mrtvi (in moker) tek se je nadaljeval tudi v začetku drugega polčasa. Kakor hitro so zadeli B’lani, so ga vtaknili tudi Mojstrančani. Tako so se igrali igrico pobegni – ujemi tja do 7 – 7, nato pa so B’lani štiri minute pred koncem ušli na +2. Mojstranci so vzeli time-out in se približali na 8 – 9 ter izvrat odpoklicali vratarja. Izenačiti jim ni uspelo, so pa fasali še empty-netterja (po naše: praznomrežca) in izgubili tekmo z 8 – 10.

Najučinkovitejši na tekmi je bil B’lan Dejan TRKULJA (2+6).

Zdrsljive drsalno drseče vaje

Klub radovljiških študentov 9 – 12 Pink Panthers

Ob pol devetih so se dričati začeli ekstraligaši. Pri le-teh ni šale, oni še padajo bolj profesionalno od kolegov v nieder ligi. Panthersi so v prvih minutah povedli z dvema goloma razlike, a je za študente hitro zadel Tomaž TRELC in prepolovil zaostanek črnih. V 12. minuti je izenačil sam Gary Bettman naše inline lige v podobi Jaka BASSANESEja (2 – 2). Sledil je dež … zadetkov, po katerem sta ekipi končali prvi polčas s po petimi paki v nasprotnikovi, pa tudi s petimi v svoji mreži.

Zdrsljive drsalno drseče vaje, v katerih je hokejistom obeh ekip hudičevo spodnašalo tla pod rolerji, so se nadaljevale tudi v drugem polčasu. Povedli so panterji v pink opremi, študentje, ki to niso, pa so jih z drsečimi štarti skušali ujeti. Zadnjih deset minut sta ekipi začeli z razmerjem 6 – 8 v korist rožnatih. Zanimiv pripetljaj se je zgodil, ko je ura kazala 33:16, študentje pa so dosegli gol tako, da ga je dosegel Jure SOTLAR (Nr33), podal pa mu je Trelc (Nr16). Ko so ga črni dobre tri minute pred koncem fasali za 8 – 11, so nemudoma poskušali brez vratarja. En gol so sicer še dali, so pa dobili tudi enega praznomrežca.

Štirje hokejisti so na tekmi dosegli po pet točk – pri poražencih SOTLAR (5+0) in KALAN (1+4), pri zmagovalcih pa Tim JURAJEVČIČ in Nejc BRUS (oba 3+2).