Modruje: Marko L.

Tokrat pa najprej zahvala vsem bralcem in spremljevalcem naših reportaž. S četrtkovim večernim prispevkom smo vam namreč popihali na spomin do te mere, da ste članek množično brali in všečkali, komentirali pa sicer nekolikanj manj. V Gringovo dobro si želimo, da je morda kdo tudi prispeval k zbiranju sredstev za zdravljenje našega proslavljenega asa, uvida v te zadeve pa seveda nimamo.

Sobotno jutro je – kakor je že v navadi v Inline ligah v Radovljici – rezervirano za roler-hokej. Tokrat je bilo vnovič za merjenje moči v Prvi ligi. Končno nas je pobožalo tudi vreme. Dobro, morda je z jeklenih nosilcev šotora kapnila kaka jutranja rosica, sicer pa so bile razmere idealne za dober hokej.

Pirhi zanesljivo prek maloštevilnih B’lanov

Image 1  8  – 3 
Image 2

Rana ura je zlata ura in tako so imeli namen izkoristiti današnji prvi nasprotniki: JAKA MUDA in STRELE z BELE. Ekipi sta se – delno s soncem obsijani – razleteli po igrišču od prvega sodnikovega meta kakor seme po mladi koži. Debelopirhni so potrebovali dobri dve minuti za prvi gol, svoje vodstvo pa so podvojili v 11. minuti. Maloštevilni B’lani so bili sicer entuziastično razpoloženi, a zeleni niso odpuščali napak. Tako je bilo v 13. minuti že 3 – 0, do konca prvega polčasa pa je odjeknila celo petarda.

Enako se je nadaljevalo v drugem delu, saj so ga zeleni zapopali že po nekaj sekundah. No potem je bila pa ura taka, da so se zbudili tudi B’lani in v slabi minuti poslali dve streli v gol zelencev. V 30. minuti je bilo nato 6 – 3, do izenačenja pa je bilo seveda še dalec; predolgo je trajal zimski spanec v prvem polčasu. V 35. minuti so pirhi spet zadeli in v končnico tekme vstopili s +4. Končalo se je z 8 – 3, največ točk na tekmi pa je dosegel zmagovalec Ožbe ŠLIBAR (1+4).

———————-

Mercy-simfonija po Mačkovih notah

Image 1  12  – 2
Image 2

Ko smo kak dan nazaj ravno omenjali nesrečno zgodbo Aleša Kranjca – tokrat se nam je pridružil eden od njegovih enako legendarnih soigralcev – David RODMAN. Igra Chillijev je takoj postala kombinatornejša. Picopeki so povedli ob koncu pete minute, ga fasali ob igralcu manj sredi sedme in znova povedli slabo minuto kasneje. Spet so izenačili trimčki in spet so znova hitro povedli picopeki. Ob polčasu je bilo že 6 – 2 za Chillije, tazadnjega za njih je zatišov Gašper TIŠOV.

Trpanje se je nadaljevalo tudi v začetku drugega polčasa, saj so picopeki zadeli dvakrat že v dobrih dveh minutah (8 – 2). Enako je šlo naprej tudi v prihajajočih minutah in sredi 34. minute smo bili na robu prvega letošnjega mercy-rula (11 – 2). Do le-tega je prišlo  ob koncu 39. minute.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil Nejc BERLISK (4+3).

———————

Severnjake obiskali karma in družina Groznik

Image 1  9  – 2 
Image 2

Že po dobri minuti tekme so povedli VIKINGI, ki niso ne na internetu, ne predčasno in ne pravočasno prijavili ekipe, vendar se jih je sodnik usmilil in jim ni dosodil uvodne kazni. Pirhi so izenačili v četrti minuti in povedli sredi dvanajste. Rogatim je še uspelo izenačiti, nato pa jih je zaradi površnosti pri prijavi na tekmo obiskala karma in zeleni so jih do polčasa natrpali (6 – 2).

V drugem delu se je severnjakom najprej ponudila možnost ob igri z igralcem več, a je niso izkoristili. Kazen je prišla v začetku 27. minute, nato pa še enkrat slabo minuto in pol kasneje (8 – 2). Še eno kazen so zeleni ubranili v nadaljevanju proti anemičnim severnjakom, ki jim toplo vreme očitno ni ustrezalo, saj so menda vajeni bolj polarnih razmer, tjulnjev in sušenega mesa. Sledil je še tretji neizkoriščen powerplay za Vikinge in bi bil tak najbrž tudi še četrti, če ne bi bilo … na srečo Vikingov? … prej konec tekme.

Tokratno poročilo o tekmi zaključujemo nekoliko drugače: najučinkovitejša na tekmi sta bila člana zmagovalne ekipe Ožbe ŠLIBAR in Boštjan GROZNIK, celotna famiglia groze pa je pri devetih golih svoje ekipe prispevala kar osem točk!

————————

Ja, hockey rocks!

Image 1  1  – 7 
Image 2

Dolenjski HOCKEY ROCKS so nastopili v kričeče rumenih dresih z oznakami Fischer, so si že v drugi minuti prislužili kazen in ga kaj kmalu ob igri z igralcem manj tudi fasali. Na rumeno srečo so bili enako nepazljivi nekaj minut kasneje tudi sivi čudaki, ki se jim je (z)godilo enako: fasali so ga ob igri z igralcem manj. Edini preostali gol v prvem polčasu je padel par sekund pred iztekom igralnega časa, ko so rumeni povedli s kontroverznim golom, doseženim z nogo. Sodnik je ocenil, da ni šlo za namerno brcanje in gol priznal.

Yellow-rockers so raztegnili svoje vodstvo na +2 po slabih dveh minutah nadaljevanja in si nekaj kasneje prislužili kazen. Preživeli so jo brez prask v obliki spremembe rezultata. Nekaj minut v nadaljevanju si je nato semafor nekoliko lahko oddahnil, v 34. in 35. minuti pa je imel znova delo, ko je rumenim dodal še dva gola (1-5). Končalo se je s še višjo razliko.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila člana zmagovite ekipe Bor MIKLIČ (3+1) in Anže KRAPEŽ (1+3).