Modruje: Marko L.

Kaj ‘ma pa veze današnja naslovnica z Inline ligo Radovljica, se najbrž sprašujete. Že res, da vas, dragi spremljevalci/spremljevalke ves čas hvalimo. Ampak glede na to, da so komentarji pod našimi članki redki, kakor pošteni politiki … kadar pa se že pojavijo, so vedno od istih oseb, ki smo jim seveda hvaležni … ne glede na redkost komentarjev, ne moremo biti prepričani o tem, ali nas spremlja več moških, ali več pripadnic lepšega spola. Zato smo tokrat dodali fotografijo, na kateri si bo okice lahko popasla moška večina igralcev v ligi. Pa saj pravzaprav žensk nimamo kaj dosti … če sploh še kakšno?!

Kaže, da smo razbojniki, ki nam uidejo vse lepote tega sveta. Kar pa se tiče fotografije moških, na katerih teleščkih bi si okice napasle ženske spremljevalke naših lig, pa bodo objavljeni takrat, ko se bo kdo ojunačil. Po vsej verjetnosti – ob Sv. Nikoli 😉

Preden pa pozabimo:

Mogoče ne bo odveč opozorilo/opomnik vsem, ki se v Radovljico pripeljete (takih je večina): na pot je treba vsaj kake pol ure prej, kot običajno, saj Družba za zastoje Republike Slovenije v teh tednih vestno skrbi, da je promet kar najbolj oviran … in to bo veljalo še nekaj časa. Takole pravijo pri omenjeni firmi :


Mal’ se hecamo, seveda. In smo se enako tudi včeraj. Tega vam ne pripovedujemo zato, ker bi nas DARS bogato plačal za širjenje propagande, pač pa zato, da boste na prizorišču tekem pravočasno in program ne bo trpel. Jasno pa je tudi, da ceste potrebujejo vzdrževanje in prav je, da jih spedenajo še pred samim začetkom turistične sezone.

VREMENSKI KOTIČEK: vreme danes je bilo nice AF… če odmislimo, da se je v večernih urah konkretno odhladilo. Ampak – kaj č’mo, tak’le ‘mamo

———-

Nič več picopeki gladko zmagali

Image 1  11  – 4 
Image 2

Evo, tako se to zgodi. Nekdanji zmagovalci, pa Ekstra ligaši in dolgoletni udeleženci naših lig, bivša Gostilnica in picerija Chilli … to več niso. Picopeki namreč. Od zdaj naprej so samo še originalo Dobravski rangerji. Čuvaji narodnih parkov in kar pač tega rangerji še predstavljajo. Kakšne parke čuvajo tam po Dobravi – nam na misel pade samo pokopališče – najbolje vedo sami, zakaj niso več picopeki tudi, danes pa so nameravali napasti Vikinge. Le-ti pa so v okrnjeni postavi tudi imeli na programu dve tekmi. Rangerji so povedli z 2 – 0, severnjaki pa so znižali. Naprej je šlo spet en čas po notah in željah Dobravcev, modri pa so zgrešili kar nekaj lepih priložnosti. Rangerji so ob polčasu vodili s 5 – 1, pri čemer je bil Nejc BERLISK z golom ali podajo udeležen prav pri vseh zadetkih svoje ekipe.

V drugem polčasu je omenjeni najprej nadaljeval s podajo pri šestem golu, nato – ko mu je postalo dolgčas? – pa dopustil malo veselja tudi soigralcem. V zadnjo četrtino tekme sta tako ekipi štartali ob razmerju 9 – 3, pri čemer sta pri čuvajih hat-tricke tudi že imela dosežene Gašper TIŠOV in Tomaž BERGANT. Pri Vikingih je hat-trick do konca uspel tudi Matevžu SERŠENU, končalo pa se je z zanesljivih 11 – 4 za Dobravce.

Najkoristnejši igralec tekme je bil vseeno Nejc BERLISK (2+6).
———-

Mojstri ‘z Mojstrane prevladali v drugem delu

Image 1  2  – 9 
Image 2

Dvoboj čarovniških dohtarjev in mojstrov iz Mojstrane je ponudil zanimiv hokej. Morda bi kdo mojstre iz Mojstrane z vso njihovo napadalno domišljijo in kvaliteto že apriori štel za favorite, a tudi dohtarji na tekmi niso bili brez svoje računice. V prvem delu sta se z nekaterimi obrambami izkazala oba vratarja (ŠEBJANIČ pri dohtarjih in ŽAGAR pri časomerilcih), tako da je bil rezultat nizek. Oranžni so bili precej nedisciplinirani in so si že v prvem delu prislužili tri kazni, za eno od le-teh so bili kaznovani tudi s pakom v svojo mrežo. Ob polčasu je bilo 1 – 2 za Timing.

V tretji četrtini tekme je Nik PEM zapored dosegel štiri gole za časomerilce in svojo ekipo odlepil na solidno razliko. Proti koncu tekme je zbranost oranžnim začela padati, razlika v korist modrih pa začela naraščati. Končalo se je v skladu s tistimi, ki so napovedali visoko zmago mojstrov ‘z Mojstrane.

S petimi doesženimi goli je bil anjučinkovitejši igralec tekme že prej omenjeni Nik PEM (Timing).

———-

Svetli z Gogalo na čelu pokorili temne

Image 1  8  – 2 
Image 2

Zadnji večerni dvoboj je ponudil klasičen duel gomazečih in severnjakov. Za slednje je bila to seveda druga tekma v dnevu. Svetlo modri gomazeči so si proti temnomodrim severnjakom v tretji minuti prislužili kazen zaradi preveč igralcev na igralni površini, začetni rezultat pa se ni spremenil. Kazen so ob koncu osme minute fasali tudi Vikingi, svetlo modri pa so prednost igralca več izkoristili za prvi gol na tekmi. Vikingurji so izenačili v 14. minuti, a so svetli z drugim golom GOGALE spet povedli dobro minuto kasneje.

Tudi po odmoru se je svetlo modro-temno modri dvoboj ogorčeno nadaljeval. Eni so trdili, da je lepši njihov odtenek, drugi da je pač od njih, pa tudi hokej ni bil ravno slab. Na odtenke se ni dosti oziral Gogala, ki je po podaji vratarja Erazma RANTa v 22. minuti zabil še tretjič, v “močni igri” (powerplayu) v 28. minuti pa četrtič. Po vzoru na Berliska v prvi dnevni tekmi, je nato dopustil tudi še komu drugemu, da se poveseli – na 5 – 1 je povišal Žiga Dernač. Prvi strelec gomazečih je nato zadel še petič na tekmi. Ob koncu je obveljalo, da je sinjemodri odtenek štirikrat lepši od temno modrega (8 – 2).

S petimi goli in podajo je bil seveda najbolj učinkovit igralec tekme Anže GOGALA (Golazen).