Modruje: Marko L.

Na dan Osvobodilne fronte slovenskega naroda, ki zdaj to več ni … fronta namreč, narod je še vedno … smo v Inline ligi Radovljica osvobajali plastično podlago v športnem parku. No, Ekstra ligaši so jo. Se tudi nismo borili s puškami proti imperialistom, pač pa kar ekipe s hokejskimi palicami med sabo. No, Ekstra ligaši so se. Praznično in predpraznično razpoloženi so predstavili tri (?!) luštne dvoboje, v katerih ni manjkalo lepih potez, še lepših obramb in najlepših golov. Ćevapi pridejo na vrsto pa v prihodnjih dneh …

Sicer pa – menda danes – za razliko od let ’41-’45 AKCIJA izgleda drugače:


—————-

Preluftali rožnate

Image 1  9  – 5 
Image 2

Obojni so se začeli zaganjati kakor svnje v buče, kot lepo pove star čebelji pregovor. Pri Luftarjih je to sicer običaj, Panthersom pa tko ni ostalo drugega, kakor da svinjskemu tempu sledijo. In ker so, so tudi povedli v začetku 3. minute. Nekaj kasneje niso izkoristili powerplaya, za kazen pa so Luftarji v začetku devete minut izenačili.  Nejc BRUS, ki je bil zelo nabrušen, imel pa je tudi lepo brado, je v enajsti minuti dosegel še drugi gol za rožnate in svoje dolgorepe soigralce spet povedel v vodstvo. Sledila je nesrečna poškodba pri enem izmed Luftarjev, zaradi katere je bila tekma začasno prekinjena. Zadevo je za silo zakrpal njegov panterski nasprotnik Aleš BRUS, ki je pač možakar od foha … Luftarji so se zahvalili z dvema goloma do polčasa, tako da so ob odmoru imeli gol prednosti.

Pank pintersi … eee … pink pantersi … no, pankerji … so v začetku drugega polčasa navalili bolj zavzeto. Ker … eni Luftarji jih pa res ne bodo preluftali t’ko na easy. Nagrada za prizadevnost je prišla ob koncu 25. minute, ko so pinksi-panksi izenačili. No in potem so se dajali kar naprej, zavzeto in ostro, zagnano in znalsko … tako, da so v zadnjih deset minut štartali ob rezultatu 4 – 4. Rožni šampioni so imeli podporo navijačev, kakršne se ne bi sramovala tudi katerakoli slovenska ledena hokejska ekipa. Takojšnjega učinka ni bilo, saj so airborni v 31. minuti znova povedli, nato pa mirno pripeljali tekmo do konca in zmagali z dokaj zanesljivo razliko. Pinkijem ostaja tolažba, da so osvojili srca nevtralnih opazovalcev zaradi simpatične podpore, ki so je bili deležni.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil igralec zmagovitih Luftarjev Peter KURNIK (4+2).

—————-

Najpomembnejši je študij

Image 1  0  – 3 (BB) 
Image 2

Tekma med Klubom radovljiških študentov, ki to niso in Kralji, ki to tudi niso, je bila polna … niča. Votla, okrog pa nič b’lo ni. Študentje so menda študirali in nocoj časa imeli niso, pa so uni tadrugi dosegli gladko zmago. In to kakšno!!! Brez prejetega gola. Ok, tudi brez odigrane sekunde in tako rekoč brez boja (BB). Zato imamo na tem mestu namesto obširne reportaže s poglobljenimi analizami in gostujočimi strokovnjaki, kakor je to običajno v naših člankih, le naslednji video:

—————-

Bolanija!

Image 1  10  – 4 
Image 2

Za začetek opisa zadnje tekme je prav, če najprej vgradimo VREMENSKI KOTIČEK: zvečer v tem letnem času v roku ene ure temperatura strmoglavi. Takih, strmoglavljenih temperatur so hokejisti navajeni, off-ice … eee …off-plastic officialsi pa tudi, pa vremenski kotiček nima nobenega posebnega smisla, zato se raje posvetimo hokeju. Na plati je bilo na obeh straneh mnogo mladosti – norosti, zato je to letelo gor in dol hitreje, kakor piloti v Top Gunu. Preleti so rezultirali v prvem golu v začetku 5. minute, dosegli pa so ga na smrt bolani. Tisti z luknjo v sredini, so v osmi minuti izenačili, a manj kot minuto kasneje spet zaostajali. Pacienti so nadaljevali z bolano igro in do polčasa povedli s 5 – 2.

Krofki so v drugi del štartali z željo, da bi že tako na resno bolnim nasprotnikom prizadejali sladkorno in jih ujeli, v belo odeti pa se seveda niso strinjali. Ker se niso mogli dogovriti, nobena ekipa več kot osem minut igre v drugem polčasu ni dosegla gola, nato pa so se gledalcev le usmilili Pacienti, ki so ga vtaknili za 6 – 2. Potem se jim je pa malo odprlo in so svoje kronično stanje … eee … znanje izkoristili za še kak dodaten  vtik. No, so pa tudi fasali kakega. V zadnjih pet minut sta ekipi zarolali ob razmerju 7 – 4 za kronično bolane, to pa seveda še ni razlika, ki bi v inline hokeju že zagotavljala zmago, pike in … piknik. Zato so beli do konca zapokali še tri komade … in to na način, po katerem so vsi trije zadnji strelci z golom dosegli svoj hat-trick na tekmi. Najučinkovitejši na tekmi je bil Pacient Luka GOMBOC (3+3).