Modruje: Marko L.

Četrtkov program pred “petkovo nedeljo” – za vašega omiljenega reporterja je ob petkih pač nedelja, saj je to edini prost dan v tednu – je ponudil tri tekme v Ekstra ligi in večerno v Prvi ligi. Šesti teden tekmovanj v letošnjih inline ligah se je tako prevesil v drugo polovico, s tem pa tudi celoten letošnji program prehaja v drugi del. Pred vsemi udeleženimi je namreč še pet napornih tednov rolanja, stick-handlinga, navijanja, kalkuliranj, bentenja, zapisnikovanja in kdo ve česa še vse. Mi se veselimo!

Mimogrede, naslovna fotografija je nastala leta 2011 na svetovnem prvenstvu skupine A v Bratislavi.

VREMENSKI KOTIČEK nima več smisla, vse smo povedali že v minulih X tednih. Da pa ne bomo večni godrnjači, pa povejmo: danes je bilo vreme razmeroma prijetno. Za inline hokej menda celo idealno. Naj zdrži!

———-

Napeto do konca!

Image 1  8  – 7 
Image 2

Medtem ko je vaš omiljeni reporter – prizna(m) – z enim očesom škilil na prenos ledenega hokeja iz Rige, pri čemer so Švejki preobrnili zaostanek z 0 – 2 v vodstvo s 3 – 2, so Pacienti že zabili štiri gole Luftarjem … ni pa še minilo sedem minut tekme. Tako je šlo do petarde v deseti minuti, nato pa so tudi preluftani ugotovili, da lahko dajo gol. Do polčasa so dali dva in ohranili upanje.

Beli so jim ga hitro zmanjšali … upanje namreč, saj so zadeli po dobri minuti nadaljevanja. Do 30. minute je bilo 6 – 3, nato pa je za na smrt bolne dvakrat v kratkem obdobju zabil PRETNAR (8 – 3). Tudi po zaostanku s petimi goli razlike se Luftarji niso predali in so hitro zabili dvakrat. Bele je zagrabila panika, pa so nemudoma vzeli čas ven (time out, hehe), razlika pred zadnjimi petimi minutami rednega dela tekme pa je vseeno še vedno znašala tri zadetke (8 – 5). Ob koncu 37. minute so preluftani spet zadeli in tik ob vstopu v zadnjo minuto prišli na le gol zaostanka. V močni igri (powerplayu, hehe) jim v zadnjih sekundah ni uspelo izenačiti in zmaga je pripadla belim.

Luka GOMBOC in Aljoša PRETNAR pri zmagovalcih sta na tekmi dosegla po pet točk (3+2).

———-

Preobrat Fischerjev

Image 1  8  – 6 
Image 2

V nadaljevanju so se udarili strupeno rumeni ribiči (ki to niso) in rožnati panterji (ki to niso). Povedli so slednji po slabih dveh minutah igre in še en pak v mrežo nasprotnikov poslali ob koncu 5. minute. Strupeni so ga dali petnajst čez osem … eee … ko je minilo 8:15 igre, v enajsti in dvanajsti minuti pa spet dvakrat kasirali (1 – 4). Ob polčasu je bilo 2 – 4 in dvoboj se ni zdel odločen.

In res, tudi v drugem delu se je nadaljeval ogorčen boj. Najprej so še za gol ušli panksi-pinksi, vendar so sivi v 25. in 28. minuti zadeli dvakrat in razlika je znašala le še zadetek (4 – 5). Po treh četrtinah tekme sta bili ekipi izenačeni na 5, napet-o pa je bilo tudi nadaljevanje. Do popolnega preobrata so grafitno sivi prišli v 33. minuti, ko so prvič na tekmi povedli. V 35. minuti je bilo že 7 – 5, moment v igri pa je prešel na stran Fischerjev. Ko so v 37. minuti ribiči zadeli še osmič, se je že zastavljalo vprašanje, ali pank-pinksi še lahko ujamejo tekmece. Odgovor: kljub golu v zadnjih sekundah jih niso mogli.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Jaka SODJA (Fischer HT, 3+2).

———-

Študentje na(d)študirali Luftarje

Image 1  8  – 5 
Image 2

Tudi tretja tekma zapored v četrtkovem popoldnevu/zgodnjem večeru, je bila na sporedu v Ekstra ligi. Študentje so z golom Tomaža TRELCa povedli v začetku pete minute, ekipi pa sta v prvih minutah prikazovali zavidljivo voljo, rolanje in hitrost. Nejc PETRIČ je izenačil za preluftane ob koncu osme minute,  v dvanajsti pa so Luftarji tudi povedli. Hitro so večni študentje spet obrnili rezultat v svojo korist. Do polčasa je bilo 4 – 2 za črne.

Hitro so v nadaljevanju zabili Luftarji in v nadaljevanju na vse kriplje skušali izenačiti. Ni jim uspelo, saj so črni v 29. minuti spet zabili in ušli na plus dve. Nadaljevala se je dirka gor-dol, v kateri nevtralni opazovalec ni vedel, ali bodo KRŠ-evci raztegnili svoje vodstvo, ali bodo Luftarji znižali. V 34. minuti se je zgodilo prvo in preluftani so potrebovali čas ven (time out, hehe). Pomagalo je, saj so v 35. minuti zaostanek znižali na dva zadetka in imeli na voljo še dovolj časa. In res, ob koncu 37. minute so preluftani prišli le še na gol zaostanka, v končnici pa so bili njihovi črni nasprotniki z dvema zadetkoma uspešnejši.

Trije igralci pri zmagovalni ekipi so na tekmi dosegli po štiri točke: Tadej SNOJ in Tomaž TRELC (3+1) ter Maks SELAN (2+2).

———-

Izvrstna tekma!

Image 1  4  – 2 
Image 2

Za zaključek četrtkovega programa pa smo šli nivo nižje, v Prvo ligo. Dvoboj severnjakov in Dolenjcev je formalno sicer morda res na nivoju nižje, želja in zagnanost hokejistov pa nista bili nič manjši od kolegov v Ekstra ligi. Povedli so tisti s čeladami, ki bi morale imeti rogove, pa jih nimajo, zabeležili pa smo četrto minuto. Dolgo je nato tak rezultat ostal na semaforju, nato pa so strupeno rumeni izenačili sredi dvanajste minute. Slabi dve minuti in pol pozneje so bili plenilci s severa spet spredaj. V predzadnji minuti prvega dela so nato povedli tudi s 3 – 1 in s takim rezultatom tudi odšli na odmor.

Praktično s sredine so v začetku drugega polčasa zadeli strupeno rumeni … tokrat pa res menda najhitreje, odkar te stvari beležimo. V nadaljevanju se je odvijal epski boj za vsak centimeter plate, za vsak pak, vsako podajo in strel. Pritisk rumenih ni popuščal, a so se modri zagrizeno branili ter tudi sami tu in tam imeli kako priložnost. Dve minuti in pol pred koncem so nato spet na + 2 ušli Vikingi in to razliko obdržali do zadnjega sodnikovega piska.

Kopica igralcev je v tekmi z malo zadetki dosegla po dve točki: Benjamin BURGAR (2+0), Matevž SERŠEN (1+1) in Gašper SERŠEN (0+2) pri zmagovalcih ter Žiga RAZBORŠEK (1+1) pri poražencih.