Modruje: Marko L.

Takle frej petek, kakršen je bil včeraj, prav pride. Športni park se nekoliko prelufta od vonjav, misli se nekoliko zbistrijo, baterije napolnijo in temperatura v ozračju se normalizira. Ampak normalen človek brez hokeja – takega ali drugačnega – itak ne zdrži dolgo. Zato smo mi danes kar pičili dalje z dogajanji. Pet tekem je bilo sprva na sporedu, vse v Prvi ligi, a so po sili razmer trimčki prišli do ene najlažjih zmag v svoji zgodovini. Šest ekip je odigralo ostale štiri tekme, podrobnosti z neumnostmi pa v nadaljevanju članka:

———-

Vozlanje in motanje

Image 1  7  – 3 
Image 2

V ranem jutru so se ubogi festinarji morali zoperstaviti mojstrom ‘z Mojstrane. Modri belih šparali niso, prav nekaj ekstremno se pa tudi niso pretegovali od začetka. Dve tretjini bratov Podrekar sta tako poskrbeli za vodstvo z 2 – 0 do sedme minute, svoje pa je nato dodal še Židan. Do polčasa je bilo 4 – 2, tempo pa … tehnikalije, vozlanje, motanje ter vsesplošni prikazi talenta.

V drugem delu je bilo enako. V idealnih razmerah za igro – ne prevroče in most definately ne preveč mraz, kar je dobrodošla sprememba – sta se ekipi odločili nadmudrivati se, pa je prvi gol padel šele po več kot trinajstih minutah igre. Zadeli so časomerilci. Vmes sta na hlajenje morala tudi dva igralca, po vsak na eni strani. V začetku 36. minute je bilo 6 – 2, v tekmi z relativno malo zadetki pa se je to izkazalo za festinarje kot prevelika razlika za lovljenje. Končalo se je s 7 – 3.

Največ točk na tekmi sta dosegla – surprise, surprise – Jaka in Anže PODREKAR (2+2).

———-

Počasi, ampak razburljivo do konca

Image 1  7  – 9 
Image 2

Dvoboj sinjemodrih in Nizozemcev (oranje) se je v začetku odvijal po željah prvih. Povedli so s 3 – 0. Potem so se zbudili pa tudi dohtarji. V enajsti minuti je bilo 4 – 2. Po 5 – 2 so maloštevilni oranžni v 15. minuti že vzeli čas ven (time out, hehe). Deloma je pomagalo, saj so do polčasa zaostanek zmanjšali za en gol.

V drugem delu … mater, a se vsa naša poročila za druge polčase začnejo z enakimi besedami? 😀  … so prvi zadeli dohtarji. Ni še minila niti minuta igre, sinjemodri pa so tako imeli prednost le še enega zadetka. Tudi to ni trajalo dolgo, saj so oranžni izenačili sredi 23. minute.  Potem so se pa tudi gomazeči odločili, da bodo odigrali še nekaj hokeja, držali pak in morda še dosegli kak gol. Res pa je tudi, da so bili – čeprav mnogo-številčni – v primerjavi z večino prejšnjih tekem precej oslabljeni. V 35. minuti je bilo 6 – 6 in obetal se je razburljiv zaključek tekme. Uspešneje so ga izvedli gomazeči, ki so zabili še dvakrat.

Pri zmagovalcih sta po štiri točke dosegla Boštjan HAFNER (4+0) in Anže TERLIKAR (3+1), pri poražencih pa Matic JEKLIČ (3+1) in Erik SABOLIČ (0+4).

———-

Presenečenje?

Image 1  10  – 6 
Image 2

Da se je na tekmi kremšnit zbral cvet navijaštva naše lige tako niste več presenečeni. Vreme se je otoplilo, pa so na pogled že tudi kake naravne lepote, če pa k temu dodamo še, da je šlo na nek način za mestni … eee … vaški derbi, pa tekma dobi še toliko več na pomembnosti in prestižu. Beli so povedli v drugi minuti. Časomerilci so izenačili ob koncu šeste. V enajsti in dvanajsti so cukrpekarji dosegli dva zadetka v zaporedju. Temno modri so delovali nekoliko zariplo; ali je bilo to posledica prejšnje tekme, ali morda prejšnje noči, pa najbolje vedo sami. Ob polčasu je bilo že razmeroma visokih 5 – 1 za kremšnite.

Ko je praktično v prvem napadu v nadaljevanju nov gol za cukrpekarje dosegel kapetan Uroš VIDMAR, je poskrbel za dobro voljo horde navijačic & navijačev. Saj veste … to gre v tisoče 😉  Nalašč je potem Luka KRAIGHER zabil gol za modre, da navdušenje ni bilo preveč entuziastično. V 26. minuti so modri dosegli kratkoročni (shorthanded, hehe) gol, nato dodali še enega ob izenačenih močeh in kar naenkrat sta si bili ekipi spet bližje (6 – 4). Kremšnite so znale odgovoriti s sedmim golom v 27. minuti in osmim golom po točno treh četrtinah odigranega derbija. Spet se je plesalo po tribunah v nadaljevanju, saj so ga beli zabili še kdaj in v zadnjih pet minut zarolali z 10 – 5. Kakor se za derbi spodobi, je v nadaljevanju prišlo tudi do rahlega pregrevanja krvi, končalo pa se je – morda z za koga presenetljivim – rezultatom 10 – 6. Po tekmi pa … na kremšnite 😉 😀

Najučinkovitejši na tekmi je bil Martin BIZJAK (Conditus, 2+3).

———-

Čakanje na konec tekme

Image 1  5  – 10 
Image 2

Na zadnji tekmi dneva so bile prisotne tri generacije Berliskov. Dogaja se tudi v boljših familijah 😀  Povedli so oranje, legendarni Ivo pa bi rekel – pisala se je tretja minuta. Ob koncu pete je bilo 2 – 0, sivo-rumeni stroj pa očitno še ni dosegel delovne temperature. Tudi na tej tekmi se je zbralo kar nekaj gledalk in gledalcev. Lepot polne tribune, pa vseeno tisočev nekaj malega manj. Potem so začeli s počasnim štepanjem pa tudi B’lani. Do 15. minute so rezultat že obrnili v svoj prid. Sledila je daljša prekinitev zaradi … no, prekinitev pač. Do polčasa so si Strele priigrale vodstvo s 5 – 2, maloštevilnim oranžnim pa je … primanjkovalo sape.

Tudi v drugem polčasu so prvi gol zabili oranžno-zmatrani. Strele so potrebovale slabih pet minut za prvega svojega. Potem pa se je nadaljevalo tako, kakor v prvem polčasu: obe ekipi sta čakali konec tekme, pri čemer so B’lani počasi trpali utrujene dohtarje in končali tekmo z udobnimi petimi goli razlike.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Dejan TRKULJA (Strele, 3+3).