Modruje: Marko L.

Sredi tedna, sredi srede so se sredi športnega parka v Radovljici osredinile štiri tekme v obeh naših ligah. Koliko so fantje igrali le po sredini igrišča, koliko pakov je padlo v mrežo po sredini in kako sredinski rezultati so bili doseženi, pa si preberite spodaj. Lahko v srednje počasnem tempu, če vam tako ustreza …

VREMENSKI KOTIČEK: Vremenski kotiček počasi postaja nesmiseln. Iskati opise dežja in/ali mraza in vsesplošnega fajhta postaja duhamorno, od vsega globalnega ogrevanja pa smo letos fasali edinole mraz in močo. Prav za Radovljico smo našli podatek, po katerem je bilo na današnji dan (17. maja) leta 2000 v Radovljici temperatura 28°C. Res pa je tudi, da je bila na isti dan leta 1978 izmerjena tudi temperatura 0°C, pa nam to malo vzame vetra iz nabora teženja zaradi mraza. Kakorkoli že, dejansko težko čakamo toplejše vreme, da se bomo potem lahko pritoževali zaradi vročine …

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj Družba za zastoje Republike Slovenije obnavlja prometne žile v širši okolici našega prizorišča. Velja do nadaljnjega …

———-

Odločitev po kazenskih strelih

Image 1  9  – 10 (SO) 
Image 2

Festinarji so furiozno začeli tekmo in so presenečenim Dobravcem v dobrih dveh in pol minutah že dvakrat naluknjali mrežo. Niso pa jim naluknjali samozavesti, zato so se z golom v šesti minuti že približali. Izenačili so ob koncu osme minute, pa je moral Jovo na novo … obe ekipi pa prav tako. Do 3 – 3 sta se ekipi še nategovali kdo bo koga, potem pa so čuvaji do polčasa povedli s 5 – 3.

Zaostanek z dvema goloma je na preizkušnjo postavil samozavest festinarjev. Z ekspresnim golom so na dilemo odgovorili beli – minilo je le devet sekund igre v drugem delu, ko so ga že zataknili za 5 – 4. V tistih trenutkih se je od nekod pojavil mrzel piš, ki je vašemu omiljenemu reporterju dvigoval papirje na zapisnikarski mizi, očitno pa je dal vetra tudi v jadra festinarjem.  V 23. minuti so izenačili, v naslednji pa beli spet tudi povedli. Pred zadnjimi desetimi minutami so beli vodili že 5 – 8, lahko pa bi še višje, če dobravskih vrat ne bi čuval Mark JUSTIN. Prvič v drugem polčasu so čuvaji zadeli  šele v 31. minuti, a se že v naslednji približali le na gol zaostanka. Tri minute pred koncem rednega dela tekme so Dobravci ob zaostanku z dvema zadetkoma vzeli čas ven (time-out, hehe) in skovali načrt za izenačenje. Delovalo je, saj so do konca rednega dela izenačili.

V podaljšku ni bilo zadetka, v izvajanju kazenskih strelov pa so bili uspešnejši festinarji. Najučinkovitejši na tekmi je bil poraženi Anže BERGANT (Dobrava, 1+4).

———-

Bolni, ampak premagali modrokrvne

Image 1  5  – 3 
Image 2

Sledili so ekstraligaški kalibri. Obe ekipi sta nastopili z rent-a-vratarjema. Povedli so kralji v drugi minuti, na smrt bolani pa so izenačili v peti. Tempo je bil tako silovit, da je prenehalo deževati, le mraz je vztrajal v športnem parku (pa najbrž v okolici). Modri so med 10. in 12. minuto ubranili kazen, enako pa je med 14. in 16. minuto uspelo njihovim nasprotnikom. Modrokrvnim in modrodresnim je spet uspelo povesti v trenutkih, ko sta bili ekipi številčno izenačeni, gol razlike pa je ekipi delil tudi ob polčasu.

Tekma je bila atraktivna tudi za gledalce in če znate deliti s tisoč, vam zaupamo, da se jih je na tribunah športnega parka zbralo kakih 13.000. V pričakovanju golov v drugem polčasu smo lahko z oslinjenim prstom merili hitrost himalajskega … eee … vetra s Stola. Končno je v 28. minuti padel gol tudi v drugem delu – izenačili so na smrt bolni. Rezultat ni zdržal dolgo, saj so modri že dobro minuto kasneje spet povedli. Kakor pa radi zapišemo – tudi to ni zdržalo dolgo, saj so beli izenačili v 33. minuti. Do odločitve je prišlo v 39. minuti, ko so Pacienti povedli. Modrokrvni so iz vrat potegnili vratarja in faf … eee … fasali še enega v prazno mrežo.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Marcel MAHKOVEC (Pacienti, 2+2).

———-

Golazen v baladnem tempu

Image 1  11  – 4 
Image 2

Sledil je povratek na nivo nižje, v Prvo ligo. Gomazeči so povedli z goloma v peti in šesti minuti, a so čudaki znižali v sedmi. Sinjemodri so bili v tem delu tekme strelsko dobro razpoloženi, pa so do začetka 10. minute že vodili s 4 – 1. Razlika je do mrzlega odmora med polčasoma ostala enaka, le števili sta se spremenili (5 – 2).

Stoletni vetrovi s Stola so prepihovali tudi drugi polčas … vsaj zapisnikarja, če že igralci tega morda niso čutili. Sedem tisoč gledalcev (deljeno s tisoč) je v primerjavi s tekmo prej spremljalo baladni tempo, v katerem sta ekipi v zadnjih deset minut zarolali ob razmerju 7 – 3 za gomazeče. Končalo se je z napolnjeno mrežo sivih, Golaznarji so zmagali visoko z 11 – 4.

Najkoristnejši igralec tekme je bil Domen LUKAN (Golazen, 3+3).

———-

Še druga dnevna odločitev po kazenskih strelih

Image 1  7  – 6 (SO) 
Image 2

Pred zadnjo tekmo sredinega sporeda je za nekaj “navijanja” poskrbel model, ki je – tebi nič, meni nič – zaklenil dostope (in odstope) iz športnega parka že pred osmo uro zvečer. Ne prvič. Četrta tekma večera je nato v Ekstra ligi postregla tako rekoč z mestnim derbijem Kengo Kingsev in Krofkov, temno modrih proti svetlo modrim. Svetli, tisti s preluknjanimi trupi, so povedli sredi četrte minute tekme. Svoje vodstvo so podvojili v sedmi minuti. Temni so se dovolj ogreli, da so zabili, v začetku devete minute in bilo jim je tako všeč, da so v dvanajsti minuti zabili še za izenačenje. To pa še ni bilo vse – ko gre enkrat noter, gre pač noter; za prvo vodstvo na tekmi so v 18. minuti zabili – kakor se reče – s tribune. Tako je ostalo do mrzle pavze.

Za razliko od prvega dela so temno modri v drugem polčasu zabili prvi, pisala pa se je 24. minuta. Preluknjani sinje modri nikakor niso našli recepta za kraljevsko igro, kakršno so jim servirali Kengo kingsi. Poskušali pa so, poskušali. Po zaostanku s 5 – 2 so Krofki vseeno spet zadeli, za lovljenje ne prevelikega zaostanka pa jim je ostalo še skoraj devet minut. Na gol razlike so prišli le dobro minuto pozneje in izenačili v 34. minuti. Zadnjih šest minut razburljive tekme ni ogrelo ne stihoklepca teh vrstic, ne sodnika. Že se je zdelo, da bodo Krofki zmagali, ko so zadeli v 37. minuti, a so kraljevi še uspeli izenačiti 33 sekund pred koncem.

V mrzlem podaljšku gola ni bilo, pa je bilo treba pristopiti k izvajanju mrzlih kazenskih strelov. Mrzli Krofki s tremi streli niso uspeli zadeti, mrzli Kengo Kingsi pa enkrat za minimalno – a mrzlo – zmago.

Trije igralci na tekmi so dosegli po štiri točke: Žiga MEHLE (4+0) pri poražencih ter Andraž KOMPOLŠEK (3+1) in Blaž STIPANIČ (2+2) pri zmagovalcih.