Modruje: Marko L.

No ja … po-praznični ponedeljek je bil razburljiv. Razburljiv po igri, rezultatsko ter po vložkih, ki … Pa saj smo o tem pisali že sinoči. Torkov program z le dvema tekmama na sporedu takih razburjenj ni obetal, hokej pa je vseeno tak šport, da človek nikoli ne ve. Spet so ekipe tekmovale v Prvi ligi, dve pa sta bili tudi taki, ki sta na plati radovljiškega športnega parka rolali že včeraj. Poglejte in preberite si, kaj in kako se je dogajalo danes … ampak najprej pa:

VREMENSKI KOTIČEK: vremena Kranjcem so se zjasnila. Pa tudi v Radovljici je b’lo toplo AF. Teren pogodan za igru, bi rekli v nekdanji državi, sodnik umirjen in ženske voljne … vsi pogoji za spektakel so bili izpolnjeni.

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj Družba za zastoje Republike Slovenije obnavlja prometne žile v širši okolici našega prizorišča. Velja do nadaljnjega …

———-

Testenine in samba … pa nikoli konec tekme

Image 1  4  – 5 (SO) 
Image 2

Ekipi se nista spustili v dir. Nihče ni povedal, ali zaradi toplega vremena, ali pa je le taktika prevladala nad kondicijo. Oboji so se – prav po fuzbalkso italijansko – osredotočili an branjenje lastne mreže, napad proti nasprotnikovemu golu pa … ko se bo pokazala priložnost. Tako so se šli “Italijane” do 17. minute, ko so oranžni čarovniški dohtarji povedli. Potem pa spet makaroni, pice, ravioli, špageti, risotto in ostalo do polčasa in ostalo je pri italijanskem rezultatu (1 – 0).

V drugem delu so Festinarji začeli po fuzbalsko brazilsko in v slabih treh minutah zabili dvakrat za preobrat. Ritmi sambe so jim bili všeč, pa so v 25. minuti zataknili še enega. Potem se je pa počasi za sosednji objekt skrilo sonce in hokejski instinkti so začeli delovati. V zadnjih deset minut regularnega dela tekme sta ekipi zarolali ob razmerju 2 – 4 za festinarje. Ampak ker se tudi brazilska hvala pod mizo val’a, je tako ostalo vse do 39. minute. Oranžni so nato stopili … eee … zarolali skupaj in še pred koncem izenačili na 4 – 4.

V podaljšku so gledalci spet bili deležni italijanske igre, pa zmagovalcev niso videli. Skorajda bi to lahko zapisali tudi za kazenske strele, a so se na koncu po šestnajstih izvedenih (osem na vsaki strani) festinarji le odločili, da bodo s plate odšli kot zmagovalci.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Ahmet JAKUPOVIĆ (Witch Doctors, 2+1), ki je poleg treh točk zadel tudi en kazenski strel …

———-

Muloti: čista desetka!

Image 1  2  – 10 
Image 2

Severnjaki in muloti se pa niso prav nič ovohavali, otipavali in testirali. V 3. minuti so povedli naša svetla prihodnost, a so rogati uspeli v osmi minuti rezultat izenačiti. Ni trajalo doglo, saj so tamali spet povedli v naslednji minuti. Juš DOBRAVEC je nato v 14. minuti za mladino zabil dvakrat in poskrbel za vodstvo z 1 – 4. Tako je ostalo vse do odmora med polčasoma.

Drugi polčas so mladinci spet začeli poletno – z goloma v 24. in 25. minuti (1 – 6). Plenilci s severa so prejkone le v nejeveri in osuplo opazovali ples razigrane mladine, pa sta v 27. in 29. minuti njihovo ribiško mrežo razparala še dva mala tjulenčka v obliki paka … in kar naenkrat je bilo 1 – 8. Nekajkrat je potem veter le zapihal v smer Vikingov in njihoa jadra napolnil z močjo ter voljo. Rezultat je bil drugi gol v 30. minuti, potem pa je spet nastopilo brezvetrje. Tamalim je pa itak vseeno: veter gor, ali veter dol – oni radi igrajo hokej in ga radi vtaknejo. Pak … za zdaj. In so ga. In so ju … še dva do konca tekme, za končnih 2 – 10.

To jim ni bilo dovolj, pa so po končani tekmi še malo ostali na plati. Kdo jih je vtaknil največ tedaj, nimamo podatka, “stroj za procesiranje podatkov z desetimi prsti” je namreč crko i danas burek nić već

Kar pa se tiče regularnega dela tekme, je bil pa MVP Aljaž HROBAT PLEMELJ, član zmagovite ekipe (4+2).