Modruje: Marko L.

Po laganini torku smo se v sredo v obe ligi vrgli kar na glavo. Najprej z dvema tekmama v prvi ligi, v večernih urah pa še z dodatnima dvema v Ekstra ligi. In bilo je kaj videti! Dve ekipi (Dobravski Rangerji v Prvi ligi ter Krofki v Ekstra ligi) sta imeli dvojni spored

VREMENSKI KOTIČEK: vreme smo naročili tako, da smo popoldan načrtovali testiranje opravljenih del pri popravilu strehe. In res, imamo dobre zveze – popoldan je deževalo. Igrišče je sicer imelo nekaj pošpricov, ampak z nekaj dobre volje in suhih brisač smo zadeve spedenali in pognali … Zvečer pa, jasno … zvečer je bilo mraz AF za naslednje akterje: dva gledalca, zapisnikarja, napovedovalca, didžeja in filozofa.

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj Družba za zastoje Republike Slovenije obnavlja prometne žile v širši okolici našega prizorišča. Velja do nadaljnjega …

———-

V ču-ču (ču-vaji proti ču-dakom) dvoboju so slavili Rangerji

Image 1  8  – 3 
Image 2

Oboji so se od začetka zagnali kakor svin’a v buče, pa je na obeh straneh pokalo, kakor na državni praznik na novo osamosvojene republike nekje dol na hribovitem Balkanu. Ampak od samega pokanja dosti koristi ni, le vrabci se splašijo in sosedje strižejo z ušesi. Morda je kdaj tudi obratno in dejansko se kak sosed menda splaši … le vrabca, ki bi strigel z ušesi, v radovljiškem športnem parku še nismo zasledili. Vrabce in pokanje na stran – prvi gol na tekmi je padel šele sredi 12. minute tekme, povedli pa so čudaki. Hitro zatem, že v naslednji minuti, je v gol drugih ču-jev (če poslovenimo rangerje v čuvaje), priletel naslednji komet v obliki paka. Ču-Dobravci so do polčasa lagano sportski izenačili.

Ko so pa že ravno prišli v rafal, so dobravski ču-vaji do 23. minute zabili še dvakrat in zacingljali par vratnic. Petko so udarili v 27. minuti, pol ducata pa praktično točno na 3/4 tekme. (6 – 2). Sivi so sicer kombinirali, driblali in telovadili, a jom nič dosti ni šlo od palic, pa tudi vratar Dobravcev Mark JUSTIN je bil večinoma na pravem mestu. Sledil je pak skozi mrežo ču-vajev, pa ne zaradi siline ustreljenega paka, ampak znova potrganih mrež … ko smo jih flikali že včeraj. Končalo se je z 8 – 3.

Prva zvezda tekme: Tomaž BERGANT (Rangerji, 2+3).

———-

Rangerji počasi polnili strupeno rumene

Image 1  8  – 2 
Image 2

Rumeno-oranžni dvoboj je zaznamovala uvodna zamuda. Cesta, cesta, cestica, bi ob tem lahko dejali … Generalni direktor lige je bil ob tem prisoten in je četrturno zamudico požegnal, tako da … ko so pognali, so fantje pognali zares. Dobravski Rangerji, znani tudi kot čuvaji, ki jim je vmesni premor menda prišel tudi prav, so štartali kar v četrti prestavi. V 5. in 8. minuti so zataknili dva v mrežo strupeno-rumenih. Nadaljevalo se ni v tem stilu, saj so tudi zamudniki prišli do sape in v16. minuti izenačili. Ob odmoru je bilo vseeno +2 za Rangerje, saj so zabili še v powerplayu v 20. minuti.

Dobravski Rangerji, lahko jim zaradi nekaterih članov ekipe rečemo tudi olimpijci, so bili boljši tudi v drugem delu. Počas’ pa zih’r so polnili strupeno rumeno mrežo, ga vmes fasali z igralcem manj in na koncu še drugič zapored, drugič v dnevu zabili osem golov … tokrat za še malenkost višjo zmago (8 – 2).

Vsi igralci Rangerjev razen vratarja in včerajšnjega MVP-ja so na tekmi dosegli po tri točke (Berlisk, Bremec in Rodman po 1+2, Žiga PIRIH 3+0).

———-

Študirani uspešnejši od sladkih

Image 1  9  – 4 
Image 2

Študentje in preluknjani so začeli atomsko, da bi premraženim gledalcem, ki jih v deževnem vremenu ni bilo, pokazali, zakaj so oni elitna Ekstra liga, isti prej pa … Prva liga. Že po odigrani minuti je bilo 1 – 1, tempo je bil silovit, posebej napaljen pa se je v uvodnih minutah zdel zeleni Jure v črnem dresu – SOTLAR. Črni so v šesti minuti povedli, sinje-modri pa v 11. znova izenačili na 2 – 2. Študentarija, ki to ni, je togotno spet povedla v 12. minuti in v 15. dosegla rezultat polčasa (4 – 2).

Črne sile študentske kamarile so za +3 zabile v 22. minuti, zapopal ga je pa sam generalni direktor lige Jaka B. Preluknjani sicer niso držali križem rok in palic, a jim ni uspevalo dosti. Naveza, ki je nekoč blestela tudi na ledu, Tadej SNOJ – Jure SOTLAR, je poskrbela za 6 – 2 v 27. minuti. Na 3/4 tekme je bilo 7 – 2, potem pa so tudi Krofki spet zadeli po hitri akciji Beričiča in MEHLE-ta. Dobre štiri minute pred koncem so znižali še na 7 – 4 in ko so za trenutek že pomislili, da lahko pridejo še bližje in pritisnejo na črne, je Nr33 zabil še dvakrat za končnih 9 – 4.

MVP tekme je bil seveda omenjeni Jure SOTLAR (5+1).

———-

Ahačiča izgubila proti Krofkom

Image 1  5  – 7 
Image 2

No in potem še polarna večerna tekma. Krofki, ogreti sicer še od tekme prej, so se zoperstavili Luftarjem. V prvih sekundah sicer še ne, saj so ga fasali že po dobre pol minute, a so se potem vseeno zbrali in sredi četrte izenačili. Podobno so Krofki začeli tudi tekmo proti študentom, pa jih je kasneje doletela črna usoda. Zato je bilo zanimivo opazovati, kako bodo odigrali tokrat. In so drugače, saj so v sedmi minuti povedli. Z zaostankom se ni strinjal v uvodnih minutah vroči Luftar Anže AHAČIČ, ki je s svojim drugim golom na tekmi po solo akciji v 11. minuti rezultat spet izenačil. Ista zvezda je ob pomoči brata Miha zasijala tudi v 14. minuti in spet so bili preluknjani zadaj. Pa tudi to ne za dolgo, saj so izenačili že minuto in pol kasneje. tako je ostalo do – mrzlega – odmora med polčasoma.

Lahko bi zapisali, da je šel v drugem polčasu Jovo na novo. A ne moremo, ker v nobeni ekipi ni bilo nobenega Jovota. Ostali so se pošteno zaganjali in dejansko prikazali všečen hokej. Krofki so zadeli za novo vodstvo v 23. minuti. Kaj se je zgodilo naslednje, zdaj iz zapisanega itak že predvidevate: za preluftane je še četrtič na tekmi zabil Anže AHAČIČ in izenačil na 4 – 4. Ogorčen boj za zmago na majskem winter-classicu se je obetal v zadnji četrtini rednega dela tekme. In res, preluknjani so povedli v 31. minuti in nekaj kasneje niso uspeli izkoristiti powerplaya (izključen je bil A. Ahačič). So pa zato zadeli v začetku 38. minute in poskrbeli, da je prvič na tekmi ena ekipa vodila za dva zadetka razlike 4 – 6. Luftarji so poskusili brez vratarja, se približali na 5 – 6, a ga nato fasali še v prazno mrežo za končnih 5 – 7.

Kljub temu, da je bil v poraženi ekipi, je bil prva zvezda tekme že omenjeni Anže AHAČIČ, ki je dosegel štiri gole, dodal eno asistenco … in bil po vrhu še enkrat izključen.