Modruje: Marko L.

Prazniki so minili, čevapi in čevapičice so se prebavili, vreme se je naredilo, menda so odgovorni zaflikali luknje v stropu nad igriščem (ajde, pa da vid’mo to!) in v obeh Inline ligah v Radovljici s(m)o (bili) spet nared za tekmovalna razburjenja. Ponedeljkov po-praznični spored so s štirimi tekmami napolnili prvoligaši …

Aja, preden pa se lotimo opisa dogajanj, pa le še opomnik na postave za prihajajoče tekme: v dopoldnevu pred odigrano tekmo lahko odgovorni pošljete postavo za prihajajoče tekme na FB profil stihoklepca teh vrstic: KLIK. Tak morebitni spisek naj vsebuje:
1. številko dresa
2. PRIIMEK
3. Ime
4. oznako, kdo je vratar

Za sobotne in nedeljske tekme na dan igranja prosim postav ne pošiljajte. Za sobotne tekme postave lahko pošljete v petek, za nedeljske pa v soboto popoldan/zvečer. Zjutraj pred samo tekmo to ne koristi, takrat je treba ekipo prijaviti pri zapisnikarski mizi.

VREMENSKI KOTIČEK: mogoče se je vreme res “naredilo”, ampak nocoj v večernih urah je bilo za mirujoči promet, vključujoč zapisnikarja, didžeja in govorca (vse tri!) ter gledalce … mraz ko’ svina! 😉 

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj so avtocestni izhodi – razen Brezje in Blejska Dobrava – zaradi obnove zaprti. Velja do nadaljnjega …

———-

Rangerji zmagali na krilih Tišova

Image 1  7  – 3 
Image 2

Ekipa Golazni se je prijavila in pojavila v kar močni zasedbi, a tudi Dobravci – eni od vsako-sezonskih favoritov za končno zmago – niso kar tako … Da je temu res tako, so pokazali v prvem polčasu, ko so pošolali gomazeče in povedli s 4 – 1. Tekma sicer ni ponudila kakih presežkov, tempa in lepih potez pa vseeno ni manjkalo. Je le bilo na plati par ljudi, ki so preigrali nekaj hokeja v življenju … tudi na Olimpijskih igrah.

Ko smo ravno pri OI, na plati je bil še kak drug udeleženec, ne le iz hokejske reprezentance. Drugi polčas je ponujal podobno sliko – zaganjanje svetlo modro gomazečih ter rutiniran pristop bivših picopekov, zdajšnjih čuvajev. Ko se je svetlo-modrim morda pojavil žarek upanja ob zaostanku treh golov in powerplayu pred zadnjimi minutami, so ga fasali še z igralcem manj, potem pa je bilo zanje vsega konec.

Posebej se je pri Dobravcih izkazal Gašper TIŠOV, prvo ime tekme (3+1).

———-

Debelojajčni pošolali mularijo

Image 1  11  – 1 (MR) 
Image 2

Še preden so mulci rekli keks, so na tekmi debelojajčni že povedli (v 13. sekundi tekme!). In še preden so rekli čokoladni keks, je bilo že dva zadetka razlike. Pisec teh vrstic sicer ne morem z gotovostjo trditi, da so mlečnozobi v nadaljevanju rolali po igrišču ponavljajoč mantro keks, keks, keks, ampak tja do začetka pete minute so jih nato debelojajčni pustili pri miru … nato pa povedli s tremi goli razlike. Do desete minute je bilo že 4 – 0, ob koncu 13. minute pa pravljičnih 7 – 0. Že se je zdelo, da se Sneguljčica do polčasa ne bo pojavila in bo ostalo pri sedmih palčkih, pa so pirhi zabili še enkrat in na odmor odšli z 8 – 0.

V drugem polčasu so se mladički za trenutek prebudili in po pol minute prvič zadeli. Dolgo v soju žarometov niso uživali, saj so jim pirhi v zaporedju v 22., 23. in 24. minuti zabili še trikrat in predčasno, z milostnim strelom končali agonijo mladine …

Najkoristnejši, najboljši in najlepši igralec tekme je bil legendarni Boštjan GROZNIK (4+2).

———-

Jeklo skozi penco

Image 1  4  – 5 
Image 2

Dvoboj slaščičarjev in črnih železarjev so v hladnem večeru bolje začeli slednji, saj so zadeli že po 24 sekundah tekme. Svoje vodstvo so podvojili v začetku šeste minute, beli pa so sestavine za svoje slaščice s štaub-cukrom še zbirali v pravo kombinacijo … Saj ne rečemo, beli so sladkali, čarali in dodajali jajca na tnalo … eee … v recept, a se prav nič pametnega ni scmarilo iz vsega skupaj. Dobro, en sladek kned’l je do polčasa vseeno padel v mrežo črnih, ampak črno jeklo je skozi pence belih do polčasa prodrlo pa petkrat.

Takoj v začetku drugega dela je svojo pesem zapela vratnica cuk’rpekarjev in jih rešila še višjega zaostanka. V nadaljevanju se je izkazal nekajkrat tudi vratar črnih Maj PELKO. Je le trenutno mesec z njegovim imenom … Na drugi strani njegov kolega, izposojeni vratar črnih Grega ŠEBJANIČ ni imel take sreče, saj je (bilo) letošnje Gregorjevo že davno mimo. Mesece ljubezni in narodove šege s koreninami v predkrščanski dobi na stran … beli so v drugem delu dominirali. Na 2 – 5 so pocukrali v 29. minuti, imeli na voljo še powerplay, ampak … ga niso izkoristili. Potem so zadeli tudi še vratnico in že se je zdelo, da ova noć nije njihov dan, kakor je nekoč dejal še en cukrpekar (Kliton Bozgo) iz nekega drugega športa. No potem je pa Nik ZUPANČIČ v 34. minuti serviral še svojo tretjo nocojšnjo kremšnito za 3 – 5, črne je zgrabila panika in nemudoma so vzeli time-out (čas-ven, hehe). Še se je nadaljevalo obleganje črnega gola, nagrada pa je prišla v začetku 38. minute ob golu Nika REKARja (4 – 5). Dobre pol minute pred koncem so beli poskušali izenačiti brez vratarja, nekaj sekund kasneje dobili še powerplay … izenačili pa niso. So pač pred polnimi tribunami lepote začeli učinkovito igrati nekoliko prepozno …

Najuspešnejša na tekmi sta bila Anže ZUPANČIČ pri poražencih (3+0) in Borut GRAŠIČ (1+2) pri zmagovalcih.

———-

Grdi prizori in prekinjena tekma

Image 1  11  – 4 
Image 2

Mudonje, še vročih jajc po mercy-ju na prvi tekmi, so povedli v powerplayu  v tretji minuti tekme. Tokrat oranžni jim niso ostali dolžni in so izenačili v 4. minuti … nato pa tudi povedli. Tokrat zeleni in tudi vedno zeleni so tudi sami nato izenačili. V deveti minuti je prišlo do razburjenja na igrišču in tribunah ob prekršku oranžnih … o ostalem v podrobnostih pa na tem mestu ne bi. Prav gotovo pa velja, da nekaterim prehranskim dodatkom ni mesta na naših tekmah in v naših ligah. Do polčasa so temno zeleni in debelo-jajčni natrpali mrežo oranžnih do razlike 8 – 2.

Čarovniški dohtarji so v nadaljevanju hitro dosegli dva gola in obudili upanje … a ne za dolgo. Pirhi so za 9 – 4 zadeli v 24. minuti, za 10 – 4 pa sredi 26. minute. Polnjenje vratarja oranžnih v modrem dresu se je nadaljevalo še naprej in še pred zadnjo četrtino tekme je bilo 11 – 4 za zelene. Strasti so znova zavrele v 32. minuti in … sodnik je tekmo dokončno prekinil.

MVP tekme do prekinitve je bil zeleni Ožbe ŠLIBAR (2+3).