Modruje: Marko L.

Zadnja letošnja tekmovalna nedelja je ponudila le ekstraligaški polfinalni dvoboj v rednem delu prvih Pacientov in včeraj med štiri uvrščenih njihovih starejših bratov, sicer pa Kluba (večnih) radovljiških študentov. Obe medsebojni tekmi v rednem delu so sicer dobili KRŠ-jevci, eno od teh v podaljšku, vendar so lanskoletni finalisti, (namišljeni) Pacienti proti nekdanjim zmagovalcem lige prav gotovo želeli zmagati in napovedati kandidaturo za nastop v finalu.

Mimogrede, ker je danes le dan ene tekme in članka o le-tej in je ravno priložnost, vam, dragi bralci, predstavljamo obstransko dejavnost dveh hokejistov, dejavnih v eni zimed naših lig. Modela zatrjujeta, da je hokej še vedno njuna prva ljubezen, ampak ljubezen gre vedno skozi želodec, tega pa je na nek način potrebno zapolniti. Onadva poskušata na način, ki mu boste priča z obiskom nagradne igre na naslednji (Instagram) povezavi: KLIK

Tako, mi smo z (bogato plačanimi) sponzorskimi obveznostmi opravili. Ni t’le šale, danes je vse samo denar 😉 Pa srečno pri žrebu!

Kar pa se same tekme tiče, pa je šlo takole: po slabih petih minutah igre so povedli črni. Beli so potrebovali dobro minuto, da so rezultat izenačili. V dvanajsti minuti so študentje znova poštudirali, kako preiti v vodstvo, še drugič pa je zadel Jure SOTLAR. Na smrt bolni so se razdražili in so v petnajsti ter šestnajsti minuti zadeli dvakrat in prvič prešli v vodstvo. Seveda tudi študentarija ni stala križem palic, pa je izenačila ob koncu osemnajste minute in znova povedla le 4 sekunde pred iztekom igralnega časa v prvem delu.

Obe ekipi sta bili zelo previdni v začetku drugega dela. Nekaj malega več iniciative so kazali beli, kar je spričo zaostanka tudi razumljivo. Tudi kondicija je mogoče (?) na njihovi strani, saj so mlajša ekipa. Znanje in izkušnje pa za zdaj pripadajo črnim, ki so nadzorovali dogajanja vse do začetka 32. minute … nato pa so zadeli za 3 – 5. Priložnost so tudi izkoristili in si privoščili čas ven (time out, hehe). Pomagalo je, saj so prišli do sape in sredi 33. minute še šestič zadeli. V zadnjih dveh minutah so zaostanek treh golov beli skušali ujeti brez vratarja, kar pa se ni obneslo, saj so pak fasali še v prazno mrežo za končnih 3 – 7.

Najuspešnejši igralec na tekmi v statističnem smislu je bil Maks SELAN (KRŠ, 3+2).

Image 1  3  – 7 
Image 2