Modruje: Marko L.

Dolgo, vsaj kak dan, že nismo rekli nobene o vremenu. Tudi danes ne bomo, dovolj je, da pogledate naslovno fotografijo globalnega segrevanja.

Od včerajšnje nedelje dalje, so vsi nadaljnji dnevi v letošnjih tekmovanjih – zadnji. Enako seveda velja tudi za današnji ponedeljek. Štiri tekme so bile na sporedu, tri od tega v Ekstra ligi, v kateri bi potencialno lahko prišlo že do odločitve o dveh ekipah finalistih. Pink panthersi in Krofki so se udarili z dvojnim sporedom, Pacienti in KRŠ so uvodno tekmo polfinala odigrali že včeraj, Trim tim in Jaka muda pa so tudi začeli s polfinalom v Prvi ligi.

Posebej je danes treba omeniti veliko število gledalcev, kakršnemu letos še nismo bili priča; publika pa se je enakomerno razporedila skozi vse štiri tekme. Nekateri so seveda spremljali tudi vse.

Pa si poglejmo, kaj se je izcimilo iz vsega skupaj:

———-

Panthersi izvrstni v drugem delu

Panthersi in Krofki so – tako, kot vse ekipe v Ekstra ligi – v uvodnem delu odigrali dve tekmi. Eno so dobili eni, drugo drugi, moštvi pa sta zasedli zadnji mesti na lestvici (Panthersi sedmi, Krofki šesti). Očitno je, da ju to ni oviralo, da bi se uvrstili v polfinale nejelitnejšega tekmovanja, ena od obeh ekip pa bo po dveh doseženih zmgah celo nastopila v velikem finalu.

Ob koncu druge minute so zadevanje odprli pantiči. Preluknjani so jim sledili v začetku pete minute. VV začetku trinajste minute so sinji povedli, prvič letos pa smo – zaradi vročine – ufurali administrativni čas ven (time out, hehe). Ob koncu 16. minute je bilo 1 – 3 za preluftane, pri katerih je očitno lahko krožilo več zraka (skozi votel trup?), pa so se manj pregrevali. ob polčasu je bil še gol razlike več, saj so svetlo modri zadeli še enkrat tik pred vstopom v zadnjo minuto tega dela (1 – 4).

V začetku drugega dela so rožnati hitro zadeli in napvoedali, da tako zlahka za sinje pa vseeno ne bo šlo. V začetku triindvajsete minute je bilo že 3 – 4, pinksi pa so izenačili v začetku 25. minute. Sinji so nemudoma vzeli čas ven (time out, hehe) in se skušali zbrati. Ni jim uspelo najbolje, saj so panterji v 29. in 30. minuti zadeli še dvakrat. Za polfinale nenavadno veliko število zadetkov je padalo tud v nadaljevanju, ekipi pa sta v zadnjih pet minut rednega dela tekme zarolali dobro ogreti in z rezultatom 8 – 5 v korist rožnatih. Po izvrstnem drugem polčasu se je tekma končala v korist Pink panthersov.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil Žan JEZOVŠEK (Pink Panthers, 2+3).

 

Image 1  10  – 5 
Image 2

———-

Tesna odločitev

Če gledamo strogo z vidika prvega dela sezone, ko so trimčki zasedli (tudi en tako slabo) šesto mesto, pirhi pa so bili drugi, so seveda favoriti pred prvo polfinalno tekmo bili jasni. Tudi medsebojna tekma se je končala z zaneslljivo zmago zelenih (7 – 2), rekreativcem pa je na krilih četrtfinalne zmage ostalo upanje, da dobro formo prenesejo tudi v polfinale in morebiti presenetijo ter se uvrstijo še v finale.

Pred začetkom tekme so oblaki zakrili žarečo kroglo na nebu in takoj je bil občutek nekoliko lažji. Sredi šeste minute so v zeleno obravani pirhi zadeli uvodni gol. Sredi petnajste minute so zeleni povedli z dvema goloma razlike, rekreativcem pa je še pred polčasom zaostanek uspelo prepoloviti.

V drugem delu se je epski boj nadaljeval. Trimčkom je v devetindvajseti minuti uspelo izenačiti na 2, a so sredi 33. spet zaostajali. Niso se še vdali, pa so ob koncu 37. minute znova izenačili, pozornosti pa ni bilo dovolj … in zeleni so dve minuti in pol pred koncem zadeli zmagoviti gol.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Jernej VODNJOV (Jaka muda, 3+0)

Image 1  3  – 4 
Image 2

———-

Študentje skozi iglino uho v finale

Četrtouvrščeni študentje so imeli od včeraj na zalogi že eno zmago proti prvouvrščenim obolelim, zato je slednjim igrala danes izključno zmaga … če so si seveda želeli podaljšati upanje na nastop v finalu.

Že v uvodnih sekundah se je moral izkazati vratar belih. Ekipi sta v prvih minutah najbolj mislili na obrambo, prvi gol pa je tako padel sredi šeste minute, ko so Pacienti povedli. Študentje so v nadaljevanju nepoškdoovani ubranili eno kazen. V nadaljevanju so tudi sami dobili priložnost, da igrajo močno igro (power play, heeh), v kateri pa so najprej gol prejeli, nato pa ga tudi dali (2 – 1). Ko so v šestnajsti minuti oboleli dosegli še tretji gol, je postalo jasno, da se črni prav gotovo ne bodo sprehodili do druge zmage in nastopa v finalu.

Črni so tako po prvih dvajsetih minutah zaostajali za dva zadetka (3 – 1). Vratar študentov, Tomaž TRELC je v prvih minutah nadaljevanja z nekaj obrambami moral obdržati svojo ekipo na ulovljivem zaostanku. Na drugi strani so njegovi kolegi iz moštva jalovo napadali vse do sredine 28. minute, ko jim je le uspelo zadeti za 3 – 2. V nadaljevanju je bilo videti nekaj izvrstnega hokeja. V 36. minuti so beli po dvajsetih minutah igre spet zadeli in imeli nekaj minut pred koncem dva zadetka prednosti (4 – 2). Črni so nemudoma napadli brez vratarja in obrestovalo se jim je – dosegli so dva zadetka še preden sta se ekipi lotili zadnje minute.

Dvajsetminutnega podaljška so se oboji seveda lotili z željo po dosegi zadetka, a oboji tudi skrajno previdno. Vsega je bilo konec v začetku 44. minute, ko so črni zadeli in se po lanski sušni sezoni spet uvrstili v finale.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Jure SOTLAR (KRŠ, 4+1).

Image 1  4  – 5 (OT) 
Image 2

———-

Rožnati z drugo zaporedno zmago v finale

Prva polfinalna tekma se je razpletla, kakor se je razpletla (glej tekst zgoraj), zato je bila teorija jasna – Panthersi bi z novo zmago dosegli uvrstitev v finale, Krofki pa so zmago potrebovali za ohranjanje upanja na nastop na omenjeni tekmi.

Oba vratarja sta se izkazala že v uvodnih dveh minutah. Sinje modri so povedli v peti minuti, rožnatim pa v prvih minutah ni uspelo izkoristiti kake od ponujenih priložnosti. So pa zato izenačili sredi desete minute. Zvrstilo se je še nekaj priložnosti na obeh straneh, ni pa bila tekma v strelskem smislu tako “divja”, kakor prva. Rožnati so povedli ob koncu šestnajste minute, na odmor pa odšli s +2, saj so zadeli še ob koncu osemnajste minute.

Rožnati so suvereno začeli tudi drugi polčas. Ob koncu dvaindvajsete minute so povedli s 4 – 1. Preluknjani so z golom v 24. minuti sporočili, da se v usodo vdali še niso. Pinksi se na taka sporočila niso ozirali in so v 28. in 29. minuti zabili še dvakrat ter pred zadnjimi desetimi minutami rednega dela tekme vodili s 6 – 2. Sedmi gol so rožnati dosegli ob močni igri (power playu, hehe) v začetku 35. minute in bili na ta način že zelo blizu uspeha. Krofki so že štiri minute pred koncem v obupnem poskusu skušali ujeti nasprotnike, kar pa se ni koččalo dobro, saj so nemudoma v mrežo fasali še osmi pak. Končalo se je s še drugo zmago pinkijev s petimi goli razlike.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila Žan JEZOVŠEK in Patrik RAJSAR (oba Pink panthers, 2+2).

Image 1  8  – 3 
Image 2

———-