Modruje: Marko L.

Današnja sobota je ponudila tri rešitve, tri uvrstitve v polfinale. Zarana – kaj pa tekmujejo v taki ligi? 😀 – so se na plato na tretji četrtfinalni medsebojni tekmi morali podati najprej igralci Dobravskih Rangerjev in Conditusa, ki so jim – tudi na tretji tekmi četrtfinala – sledili še tisti od Strel z Bele in Trim Tima.

Nato je sledil dve uri trajajoč premor, saj “naši ob desetih dopoldan niso mogli”. Ko pa so lahko, v bolj gosposkem terminu, pravzaprav pa že v času zgodnjega kosila, pa so se v tretji četrtfinalni tekmi Ekstra lige udarili še Kengo Kingsi in Klub radovljiških (večnih) študentov.

———-

Po epskem boju v polfinale Conditus

Iskrilo se je po drugi medsebojni tekmi, ko so cukrpekarji izenačili dvoboj proti čuvajem v zmagah na 1 – 1. Bliskale so očesne strele, grmeli besedni gromi, omenjale so se invalidske organizacije ter padale obljube, dostojne najbolj pokvar … eee … pretkanih politikov. Morda tudi zato, najbrž pa ne, saj je praktično vsakič, ko igrajo Conditusovci enako, se je v radovljiškem športnem parku že ob osmih zjutraj slišala navijaška pesem o znamenitih kremnih rezinah (Ole, ole, ole, kdor ne mara krem šnite, ole, ole, ole, lahko se nam napu*i kite … 😉 😀 ), so vihrale zastave in se belile glave. Populacija na Dobravi je bolj umirjena, ležeča in ne hodi več na tekme, pač pa uživa zasluženi mir pod brezami; zato pa vse svoje – v dolgih letih pridobljene – izkušnje kanalizira v ekipo, ki v vsako sezono vstopi s kar največjimi cilji.

V uvodnih minutah sta bili obe ekipi zelo previdni. malenkost lepše priložnosti so si priigrali menda Dobravci, ob koncu šeste minute pa so povedli Conditusovci. V naslednji minuti so vodstvo podvojili ter ga še dobro minuto kasneje spremenili v vodstvo s tremi goli razlike. Za četrti pak v mreži Dobravcev ne moremo zapisati, da je padel v naslednji minuti, je pa padel le minuto in deset sekund kasneje. V 11. minuti so prvič zadeli tudi čuvaji (1 – 4). V predzadnji minuti polčasa so Dobravci zadeli drugič in napovedali, da bo v drugem delu še zanimivo.

In res, Dobravci so zadeli že v prvi minuti nadaljevanja in se približali na le še gol zaostanka. V 23. minuti sta padla dva gola – najprej so za nekaj sekund ušli beli, a so se hitro spet približali oranžni. (4 – 5). Kremšnite so šesti gol dosegle v 32. minuti. Dobre tri minute pred koncem so Dobravci vzeli čas ven (time out, hehe) in ob zaostanku z dvema goloma razlike skušali skovati načrte za izenačenje. V zadnjih dveh minutah so nato poskušali brez vratarja in z dodatnim napadalcem, rezultat pa se ni več spremenil.

Image 1  4  – 6 
Image 2

———-

Trim tim (presenetljivo?) v polfinale

En – morda za koga – presenetljiv poraz in ena zanesljiva zmaga v četrtfinalnem merjenju moči proti trimčkom, sta v sobotnem jutru za visokoleteče B’lane po dveh tekmah pomenila uro resnice. Po drugi strani pa rekreativci, kakorkoli že so si želeli zmagati na tretji tekmi in napredovati v polfinale, so bili s svojo sezono – ne glede na rezultat pričujoče tekme – prav gotovo lahko zadovoljni in nanjo ponosni, zato so morda na tekmi lahko nastopili nekoliko manj obremenjeni.

Prvi statistični dogodek se je pripetil ob koncu pete minute, ko so si trimčki prislužili kazen. Strelam z igralcem več ni uspelo zadeti. Trimčki so povedli v deseti minuti in v naslednji vodstvo že podvojili. Strele so prvič zadele v 17. minuti in izenačile 23 sekund pred iztekom igralnega časa v prvem polčasu.

Že po nekaj sekundah nadaljevanja so znova povedli trimčki. Sledilo je nekaj minut izenačenega boja, v začetku 34. minute pa so rekreativci dosegli četrti gol. Strele so nemudoma vzele čas ven (time out, hehe). Že v naslednji minuti so zadeli tudi sami, do odločitve pa je prišlo v začetku 38. minute, ko je Marcel KOBAL dosegel gol za Trim Tim.

Image 1  4  – 5 
Image 2

———-

Študentje tokrat zanesljivi

Kuzla je mau u r’t skočila študentom, kakor pravimo v teh krajih. Nemara so si prejšnjo soboto predstavljali, da bodo v dveh tekmah opravili s kengiči in se mentalno ter fizično že pripravljali na polfnalne dvoboje v Ekstra ligi. A je vrag odnesel šalo, saj so prvo tekmo dobili šele v podaljšku, drugo pa celo izgubili. Študentarija se kraljevim familijam po svetu upira že stoletja, ampak v naši kraljevski ligi je narobe svet in velja obratno – tod za izzivalce najbrž veljajo KK-jevci. Kako so opravili eni in drugi, si preberite v nadaljevanju.

Črni so nastopili v (deloma) rumenih dresih, saj je logistika v minulem tednu zatajila. Na tekmo so pripeljali vse big guns, saj je hudič v prejšnjem vikendu odnesel šalo, pa tudi eno zmago. Zeleni so nastopili v zelenih dresih, brez povezave z barvo dresa pa so v začetku sedme minute pozeleneli, saj so črni, malce pa tudi rumeni, z uvodnim golom povedli. Še bolj zeleni, malce od vročine, ki je letos pritisnila prvič, pa tudi rdeči, so kengiči postali v začetku devete minute, ko so črni, malce pa tudi rumeni, zabili še drugič. Odtenki zelene so se jeli prelivati en v drugega po tretjem golu rumenih, malce pa tudi črnih, ob koncu enajste minute. Četrti pak je v mrežo pozelenelih padel v 15. minuti, v devetnajsti pa je bilo že 0 – 5, za kar je že prav, da pohvalimo tudi vratarja črnih, malce pa tudi rumenih, Tomaža TRELCa.

Tudi taka prednost seveda v inline hokeju pred drugim polčasom še ni zagotovilo za zmago (in napredovanje), so pa rumeno-črni imeli vse nit (in pake) igre v svojih rokah (ter na palicah). Po minuti nadaljevanja so zadeli tudi pozeleneli. V nadaljevanju so kraljevo zeleni najprej nepoškodovani odslužili eno kazen, nato pa zadeli za 2 – 5. Všeč jim je bilo, pa so sami ob svoji močni igri (power playu, hehe) ob koncu 28. minute zadeli še za 3 – 5 in kar naenkrat sta bili ekipi pred zadnjimi desetimi minutami rednega dela tekme precej skupaj. Črni, malce pa tudi rumeni, so v drugem polčasu čakali vse do 35. minute, da so prvič zadeli; pred zadnjimi petimi minutami so tako imeli tri gole prednosti (3 – 6). V začetku predzadnje minute so črno-rumeni zabili sedmič, zeleni pa vzeli čas ven (time out, hehe). V zadnji dobri minuti so skušali kraljevo zeleni brez vratarja, kar pa se ni izšlo dobro, saj so prejeli še pak v prazno mrežo za končnih 3 – 8. V polfinale tako napredujejo študentje.

Image 1  3  – 8 
Image 2