Modruje: Marko L.

Kaže, da nas je dosegla epidemija, saj je primerov nepojavljanja ekip ob času predvidenem za začetek tekme vedno pogostejše. Morda pet (ali deset) minut posamezni ekipi ne pomeni dosti in se vse skupaj zdi, kot nepotrebno kompliciranje, pri izvedbi tekem v celem dopoldnevu (popoldnevu) pa se zamiki seštevajo. Še sploh je zamuda na plati nerazumljiva, če se ekipe pred tem pol ure potikajo po športnem parku in zadržujejo v garderobah in gostinskih lokalih. Zato ne bo odveč, če še enkrat opomnimo: prijave ekip (številka dresa, priimek, ime) se izvede na dan tekme dopoldan na messenger, če je to mogoče, ali pa pol ure do 15 minut pred predvidenim začetkom tekme na samem prizorišču. Za sobotne in nedeljske tekme se na messenger ekipe prijavljajo dan prej. Ob igrišču naj bodo ekipe pripravljene za ogrevanje deset minut pred tekmo. Če se je prejšnja tekma že zaključila, seveda sledi ogrevanje. Tekma naj se začne ob točno zapisani in predvideni uri.

V teh dneh sicer preprosto uživamo. Vreme nas boža, v ligah še ne gre na nož, dekleta so si po osem mesecev trajajočem novembru jela nadevati lahkotnejša oblačila, mi pa brezbrižno, ampak z užitkom, spremljamo dogajanja na plati in v njeni bližini. Še fuzbalerji nedeljske lige na sosednjih igriščih nam z vsem svojim vpitjem in omenjanjem spolnih odnosov ter ženskih sorodnic v istih stavkih ne morejo do živega …

Nedeljski program naj bi vseboval pet tekem, a se je na predvečer ob enajstih zvečer izkazalo, da uvodne ne bo. Ostale so štiri, o podrobnostih pa v nadaljevanju.

OPOMBA: zaradi določenih tehničnih težav, je današnji članek nekoliko drugačen in krajši, kot običajno.

———-

Pacienti vs Luftarji

Image 1  8  – 2 
Image 2

Ker je jutranja tekma ob enajstih zvečer prejšnjega dne odpadla, so se prvi pomerili bolniki in lufthansarji. Slednji so po dobri minuti tekme povedli, a le toliko, da so razp … eee … razvaginali leteče bolnike. Le-ti so jim do polčasa nasuli štiri zadetke, enega od teh v močni igri (power playu, hehe). Tudi v drugem delu so prvi zadeli prezračenci, saj so izkoristili močno igro (power play, hehe) v 25. minuti. Beli so prvič v tem delu zadeli v 28. minuti, s 5 – 2 pa sta ekipi tudi zarolali v zadnjih deset minut. Nekaj nervozicam in manjšim poškodbam navkljub se je tekma srečno končala, srečnejši an koncu pa so bili beli.

———-

Vikingi vs Timing

Image 1  2  – 10  
Image 2

V skladu s prej omenjeno epidemijo tudi druga tekma ni štartala ob predvidenem času, saj na plati ni bilo vratarja časomerilcev. V dvoboju dveh temno modrih ekip so maloštevilni mojstri ‘z Mojstrane morali obrniti drese. Že v drugi minuti se jim je ponudila priložnost za vodstvo ob močni igri (power playu, hehe), ki pa je niso izkoristili. So pa mojstri povedli ob koncu četrte minute in nekaj kasneje zadeli še vratnico. V sedmi in deseti minuti so zataknili še dva paka v mrežo Vikingov. Pravilno oblečeni temno modri so po zaostanku s petimi goli razlike v predzadnji minuti polčasa le zadeli in ob odmoru zaostajali 1 – 5. So pa zato zadeli prvi v drugem polčasu … a ni dosti pomagalo. časomerilci so se še naprej poigravali in pred zadnjo četrtino tekme vodili z 2 – 7. Končalo se je z 2 – 10, pri čemer je Anže PODREKAR dosegel šest golov in dve podaji.

———-

Pacienti vs Kengo Kings

Image 1  13  – 3 (MR) 
Image 2

Kengo Kingsi so se na tekmi pojavili v bleščeče novih, čudovitih dresih zelene barve … če predpostavimo, da je kaj takega sploh možno 😀 Imeli so tako bleščeče drese, da so jim oslepljeni pacienti nevede zabili že v prvi minuti in nekaj kasneje ubranili minuto in pol izključitve. V šesti minuti je v mrežo zelembačev padel drugi pak. V skladu z zeleno politiko so se zeleni ves čas zaganjali proti golu belih kakor svin’e v buče, na drugi strani pa so beli uletavali in filali. Pri 4 – 0 so zabili tudi bleščeči, do polčasa pa je bilo 6 – 1. Videti je bilo, da je igrišče nekoliko nagnjeno v smeri stran od zapisnikarske mize, saj so večino prvega polčasa tja “dol” napadali zeleni, večino drugega pa prav tja tudi beli. Razlika je bila le v tem, da so beli za razliko od bleščeče zelenih prej – tudi zadevali. Tekma se je končala v 37. minuti z milostnim strelom.

———-

Luftarji vs Kengo Kings

Image 1  7  – 6 (SO) 
Image 2

Kengo Kingsi so se na tekmi pojavili v bleščeče novih, čudovitih dresih zelene barve … če predpostavimo, da je kaj takega sploh možno 😀 Bleščali so se tako, da so presenečenim preluftancem zabili sredi četrte minute. Zelembači so nato povedli z 0 – 2 in 1 – 3, ob polčasu pa so imeli le gol prednosti (2 – 3), ki pa so ga preluftani izničili že po dobi minuti igre v drugem delu. pa ne le to, dve minuti kasneje so tudi povedli. So pa greenhorni hitro tudi sami izenačili. Tako se je nadaljevalo tudi v prihajajočih minutah – zadeli eni, zadeli drugi, pa je bil od zadevanja ves omotičen še vaš omiljeni reporter. Pred zadnjimi desetimi minutami je bilo 5 – 6 za modrokrvne zelenodresarje, pred zadnjimi petimi pa 6 – 6 … za nobenodresarje. Redni del se je tudi končal s tem rezultatom. Tudi podaljšek se je končal s tem rezultatom. In tudi uvodna serija kazenskih strelov se je končala s tem rezultataom. No potem so pa le v eni izmed serij gol za zmago zabili Luftarji …