Modruje: Marko L.

Dajmo enkrat začet reportažo na sledeči način: čudovito sobotno jutro v radovljiškem športnem parku je postreglo s štirimi tekmami Prve lige.

Počasi se ekipe bližajo vsem odigranim tekmam v predtekmovanju, razvrstitve pa bodo seveda odločale o nadaljevanju tekmovanja.

———-

Deset točk!

Image 1  12  – 3  
Image 2

Ob osmih ni bilo na plati nikogar. Nobenega. Niti ogreval se ni še nihče. Tudi gledalcev na tribuni je bilo v ranem jutru celih nič in še celo telovadne mame v oranžnih jopicah so se brezglavo razbežale, ko sta na plato z zamudo pridrli modra in oranžna horda. V jutranjem ritmu sta ekipi tudi začeli, bolj se zanašajoč na znanje, kakor na kondicijo … kar pa je v metuzalemskih letih večine nastopajočih menda tudi racionalno in logično. kakorkoli že, obe ekipi sta visoko uvrščeni in tudi med najresnejšimi kandidati za končni naslov, zato je šlo za neke sorte derbi. Prvi polčas so v rahlem drncu dobili Rangerji s 5 – 2, pri čemer so dosegli en gol ob močni igri (power playu, hehe) in drugega ob igri s kratkimi rokami (shorthanded, hehe).

V začetku drugega dela se je za nekaj trenutkov na tribuni skrasil tudi prvi obiskovalec/gledalec. Beli pudelj, ki ga je pripeljal na pašo, mu ni dolgo pusitl lenariti in ga je odvlekel stran, tako da je tribuna spet samevala. Nista pa samevali mreži, posebej ne tista od časomerilcev. Čuvaji so jo zlagoma polnili in v zadnjih pet minut tekme zarolali z 10 – 3. Končalo se je še bolj neugodno za Mojstrančane, ki danes brez dvoma niso bili mojstri.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Luka ULAMEC (8+2).

———-

Maloštevilni premagali mnogoštevilne 

Image 1  2  – 4  
Image 2

Tamali so se na plati pojavili v postavi famiglia HP, s ščepcem kakega Glaviča. Nasprotniki so se strinjali, da mularija nastopi samo s tremi igralci in igre brez meja so se začele. Skoraj deset minut nobena ekipa ni dosegla gola, nato pa sta HP Bros dosegla vodilnega za sinjemodre in na zunaj mokre. Prvi polčas je bil po meri vašega omiljenega reporterja, saj se v statističnem smislu ni mnogo dogajalo, pa ni bilo vnosov v papirnati in online zapisnik in se je dalo pogledati tudi za mimoidočimi mamicami. Črni so se v prvem delu leno vpisali v zapisnik le z eno izključitvijo, ostalo pa je pri minimalnem vodstvu njihovih mladih nasprotnikov.

Drugi del se je začel z dvema ekspresnima goloma črnih, pa tudi dvema izključitvama; na vsaki strani po eno … pa je bilo kar naenkrat za stihoklepca, katerega umotvore pravkar berete, dela več, kot dovolj. Na zunaj mokri so v začetku 27. minute izenačili na 2 in dokazali, da se črnim hordam ne bodo pusitli premagati brez boja. V 33. minuti ga je zataknil še Glavič, utrujena mularija pa je vzela še čas ven (time out, hehe). Črni so v nadaljevanju imeli vaje v izgovorjavi za članek neprimernih besed in besednih zvez ter ubranili eno kazen. Niso pa ubranili prazne mreže v zadnji minuti in končalo se je z zasluženo zmago mularije.

Kakor je to že v navadi, je imel največ točk na tekmi Aljaž HROBAT PLEMELJ (3+1).

———-

Devetnajst golov, u BM!

Image 1  8  – 11  
Image 2

Dohtarji, tokrat v narobe obrnjenih belih dresih, so si že v uvodu prislužili malo kazen, saj niso prijavili ekipe. Saj ne, da bi strupeno rumeni uvodno prednost izkoristili za prvi gol. So ga pa zato zabili po 2:22 tekme, le strelec in podajalec nista nosila številk 2 in 22. Za Dolenjce je v sedmi minuti vodstvo podvojil Goren’c. Dohtarji so izenačili z dvema goloma v deveti minuti, a do začetka enajste spet zaostajali za 2. Pri petem golu strupeno rumenih si je točko za podajo prislužil tudi vratar Jure ROŽIČ. Do polčasa je bilo 2 – 6.

Sprva v drugem polčasu ekipi nista bili razpoloženi za zabijanje. Težko bi za to krivili vročino, saj so bile razmere kljub sončnemu dopoldnevu na plati pravzaprav idealne za igro. V nadaljevanju je nekaj golov vseeno padlo, pred zadnjimi desetimi minutami pa je bilo 4 – 7 za strupeno rumene. In tako naprej, nazaj, v širino in višino vse do zadnjega piska sodnikove piščalke, ki je kot zmagovalce ustoličila Hockey Rocks.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Žiga KOVAČEC (3+4, Hockey Rocks).

———-

Žlahtni dvoboj

Image 1  8  – 7  
Image 2

Zadnja tekma dneva je prinesla “žlahtni dvoboj” Lukanov proti Pavličem. Lukani so z goloma bratov Lukan zagomazeli prvi, za trim-pirčke pa je izenačil Zavrl. Sinje je v novo vodstvo povedel legendarni Terlikar sredi sedme minute, dosegel pa je tudi tretji gol za svojo gomazečo četo. Razliko je v deseti minuti znižal starejši iz klana Pavlič, Domen. Tempo je bil tako hud, da je najpripravljenejši med pripravljenimi, legendarni Anže TERLIKAR vmes posedel malce na tribuni. Ob polčasu je bilo 6 – 3 za Lukanijo, pri kateri pa je že v prvem polčasu tri zadetke dosegel prejle omenjeni legendarni slovenski hokejist.

Za trim-pirčke je v začetku drugega polčasa dvakrat v zaporedju zabil mali Kobal, tako da je bila razlika v korist gomazečih sinjemodrih le še dva gola. Slednji so v nadaljevnaju zapravili nekaj devetindevetdeset-odstotnih priložnosti, pri trim-pirčkih pa se je nekajkrat izkazal tudi vratar Jon AŽMAN. Do konca tekme seveda ni šlo tako. V zadnjih pet minut sta ekipi zarolali ob razmerju 8 – 5 za gomazeče, v predzadnji pa so se trimčki približali le še na gol zaostanka. V zadnji minuti se je s ključno obrambo izkazal še vratar Golazni Gregor JEŠE, za igralca tekme pa arbitrarno določamo vratarja trim-pirčkov, ki je lastnoročno poskrbel, da je bil poraz njegove ekipe minimalen.

Najučinkovitejši na tekmi je bil gladko in hladno Anže TERLIKAR (3+2, Golazen).