Modruje: Marko L.

Ponedeljek, kot ponedeljek – kar se tiče nas, tretji zaporedni igralni dan. Spet in znova so bile na programu tekme Prve lige, načeloma štiri. Ena od predvidenih štirih je odpadla in bila registrirana s 3 – 0 v korist ekipe, ki je bila na tekmo pripravljena … ta druga pa pač – šipak, kakor bi rekli v nekdanji državi. Za zapisnikarja in sodnika sicer takale izpadla tekma sredi programa ne pomeni ničesar drugega, kakor – čakanje. Tokrat – tudi za eno od ekip.

Tako, z običajno dnevno dozo godrnjanja smo opravili; tudi čakanje tja v tri dni sicer pride kdaj pa kdaj prav, saj človek menda tako nima česa početi … razen posedati v radovljiškem športnem parku ter gledati mimoidoče marjetice … 😉

Hokejska zanimivost v zvezi z 29. majem: na današnji dan pred natanko tridesetimi leti je Wayne Gretzky s svojim osmim hat-trickom v play-offu (dodal pa je tudi asistenco) postavil rekord pri tovrstnih dosežkih v končnici. Los Angeles Kings, za katere je takrat igral, so na sedmi tekmi finala zahodne konference s 5:4 premagali Toronto (v finalu pa so nato izgubili proti Montrealu). Najbrž niti ni veliko igralcev, ki bi se lahko pohvalili, da so v ligi NHL v rednem delu sezone zabeležili osem hat-trickov, Wayne pa …

———-

Uroš Jekleni in Andraž Železni

Image 1  10  – 2 
Image 2

Največji hiti in neminljive klasike: ob predvideni uri na plati ni bilo dovolj igralcev kremšnit, pa so si prislužili uvodno igro z igralcem manj. Čeprav, da bomo resnicoljubni: praviloma se omenjenim to ne dogaja. Včerajšnja opozorila pa očitno vseeno niso zalegla. Cukrpekarji so z manjšo uvodno težavico suvereno opravili in se v prvih dveh minutah dobro ogreli. Ker so se tako dobro nakurili, so potem do sredine pete minute dvakrat zabili. Sledila je poškodba pri kapetanu belih, a Uroš Jekleni je bil v dveh minutah spet na plati. Slaščičarji so polčas dobili s 5 – 1, pri čemer so čudaki svoj edini gol zabili kratko-ročni (shorthanded, hehe).

V začetku drugega dela je fasal še Žnidar pri čudakih. Spet se je izteklo srečno in tudi Andraž Železni je bil kmalu v pogonu. Nobena od obeh ekip ni izkotistila priložnosti dvojne močne igre (power playa, hehe) po omenjenih poškodbah. V čudni in nervozni tekmi s kopico izključitvami, ki si jo je ogledala množica podpornikov tako ene, kakor tudi druge ekipe, so beli zlagoma polnili osebno statistiko in mrežo sivih, končalo pa se je z visoko zmago cukrpekarjev.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Nik LAHAJNAR (Conditus, 3+3).

———-

Robantenje (ni) pomagalo

Image 1  5  – 8 
Image 2

Razbesnjen zaradi slabe vikend predstave črnih, se je v ekipi Steelersov tokrat ponovno prikazal kapetan in idejni vodja Mitja OPALK. Takoj so črni odigrali bolje in z več želje. Po dobrih dveh minutah so vodili z 2 – 0. Trim-pirčki so zmanjšali razliko v četrti minuti, izenačili v osmi in prvič povedli v začetku devete minute tekme. Učinek črnega kapetana je nato popustil, pa so trim-pirčki počasi trpali mrežo nemočnega rent-a-golmana pri Steelersih. Ob premoru je bilo tako 2 – 6 v korist rekreativcev.

Kaže, da je črni kapetan nekoliko zarobantil tudi med odmorom, pa so njegovi moštveni kolegi spet bolj resno vzeli zadeve v začetku drugega polčasa. Tja do sredine 27. minute so zataknili dva, ob obilici preostalega igralnega časa pa so seveda planirali tudi preobrat. In res, v 30. minuti so z novim golom bili le še na -1. Ko je bilo najbolj pomembno, pa so nato v 37. minuti – prvič v drugem delu – nekoliko srečno zadeli tudi trim-pirčki. Sekundo pred koncem so ga za sladko zmago nato vtaknili še v prazno mrežo.

Jan ČOP (3+1) ter Bojan GRUBAR (2+2), oba Trim Tim, sta bila najučinkovitejša na tekmi.

———-

Jaka muda vs Fest ekipa

Image 1  3  – 0 
Image 2

Rezultat in uvod v ta članek govorita sama zase. Izkoriščamo pa priložnost, da proglasimo najboljša igralca, MVP-ja in absolutni legendi tekem: Aleksander GRUŠKOVNJAK in Marko LUKAN 😉

———-

Odločitev v zadnji minuti

Image 1  5  – 6 
Image 2

Trim-pirčki so si pred svojo drugo zaporedno tekmo torej dodobra odpočili. Tekmo so otvorili z golom po dobri minuti igranja, nekajkrat v nadaljevanju pa se je nato izkazal še njihov vratar Blaž OMAN. Roko na srce je bil eden od najpomembnejših članov ekipe tudi ob zmagi dobro uro prej. Oranžnim čarovniškim dohtarjem je uspelo izenačiti ob močni igri (power playu, hehe) v osmi minuti. S še drugo močno igro in drugim zadetkom so v začetku 14. minute oranje povedli, a je bil že dobro minuto kasneje rezultat spet izenačen. Ob polčasu je bilo 4 – 3 v korist vračev.

Po dobri minuti nadaljevanja so na +2 ušli oranžni. Trimčki se seveda še niso vdali in so v 27. minuti zmanjšali zaostanek. Kmalu zatem je zapela še vratnica blizu glave vratarja vračev. Natanko dve minuti po prejšnjem golu so trimčki tudi izenačili in ekipi sta dobrih enajst minut pred koncem rednega dela tekme spet štartali znova. Dobrih sedem minut pred iztekom igralnega časa se je ob igrišču pojavil tudi proslavljeni as slovenskega hokeja Robert SABOLIČ, ki letos v naših ligah ne sodeluje. Si je pa zato lahko ogledal nastop brata Erika za Witch Doctors-e. Tekmo je odločil gol Tomasa ZAVRL-a 43 sekund pred koncem. Oranžni so skušali izenačiti brez vratarja, a zaman …

Najučinkovitejša na tekmi sta bila že omenjeni Tomas ZAVRL (3+1) in Nejc HOČEVAR (1+3), oba člana zmagovite ekipe.