Modruje: Marko L.

Torek je bil zaznamovan s hokejem. No pa saj … vsak naš dan je. Ampak torek je bil zaznamovan tudi s tekmo “ledene reprezentance”, ki pa jo udeleženci – vsaj prve – današnje tekme niso mogli gledati iz udobja naslanjačev toplega doma. Ledeni možje gor ali dol, ledena reprezentanca dol ali gor, mi pičimo s tekmami po sporedu!

VREMENSKI KOTIČEK: Kakor napovedano v našem včerajšnjem članku, je bla dons lulnga. Ne prehuda, ampak ravno taka, da ti najeda dušo, cefra živce in pije kri. Za tole majsko vreme imamo sicer en poetični komentar:

———-

Steelersi igrali v prvem polčasu, Vikingi pa v drugem

Image 1  2  – 6 
Image 2

Prvo dejanje dvoboja med jeklarji in severnjaki je postreglo z bučnim aplavzom za sodnika, ki se mu je na nočno srajco ulegla žena, čez cesto mu je stekla črna mačka, zastoji pa so bili vse do Münchna … pa tudi širše. Ko se je tekma končno začela, sta najprej nekaj lepih obramb zbrala oba vratarja, Grega AVSENEK v vratih Vikingov ter rent-a-Justin v golu Steelersov. Ko je minilo 08:09 tekme, sta za vodstvo črnih poskrbela igralca s številkama 8 in 9. Le nekaj sekund pozneje je bilo že 2 – 0. Tako je potem ostalo vse do odmora med polčasoma.

Drugi del so z golom po dobri minuti igre otvorili tisti, ki v prvem polčasu niso zadeli – Vikingi. Isti so nato izenačili v trenutkih močne igre (powerplay, hehe) v 27. minuti. Medtem je ledena reprezentanca nesrečno izgubila v Latviji, pa smo se lahko vsi skupaj v miru posvečali našim inline, sicer pa tudi precej ledenim, dejavnostim. Tačas so Vikingi zabili še dvakrat in v zadnjih pet minut vstopili z dvema goloma prednosti. Ni ostalo pri tem, saj so severnjaki zabili še v 38. minuti … in nato dejansko še v zadnji sekundi tekme.

Najkoristnejši igralec tekme: Benjamin BURGAR (Vikingi, 3+2).

———-

V zadnji sekundi podaljška!

Image 1  5  – 6 (OT) 
Image 2

Da je bila na drugi dnevni tekmi temperatura nižja, kot na prvi, najbrž ni treba posebej omenjati. Tu seveda govorimo o temperaturi ozračja. Kar se dogajanj na plati tiče, so bile razmere še kako vroče. Spet sta obe ekipi potrebovali kar nekaj časa, da sta prvič zabili; to se je zgodilo ob koncu sedme minute, ko so povedli slaščičarji. Ni treba posebej omenjati, da so cukrpekarji imeli – tako, kot vedno – čudovito podporo s tribun. Dolenjci so izenačili v deseti minuti, povedli v 14. in nato dosegli še kratkoročni (shorthanded, hehe) gol  v 16. minuti. Ob polčasu je bilo torej dva gola razlike v korist strupeno rumenih.

Beli so si v drugem delu zaželeli nov pak. Saj veste, vsak, ki izgublja, išče dlako v jajcu in slab pak na plati. Mimogrede, ko smo ravno pri kremšnitah, je treba omeniti še šefico Conditusa, sicer našo zvesto spremljevalko, ki je po HPV (hitri pošti Vidmar) poslala zajetno pošiljko kremnih rezin (ane, kako nobel se sliši), za kar se ji seveda toplo … eee … sladko zahvaljujemo. Pravzaprav nas razvaja vsako sezono … če nam spomin še dobro služi. Sama je sicer na kraju zločina trdila, da so za izvrstne slaščice poskrbeli kar fantje iz njene ekipe, pa se zahvaljujemo tudi njim. Rumeni se na sladke malenkosti v začetku tega dela niso ozirali in so povedli z 1 – 4. Ko so slaščičarji v 28. minuti v močni igri (powerplayu, hehe) znižali najprej na 2 – 4, ter minuto kasneje zadeli še za 3 – 4, je bilo jasno, da nas čaka razburljiva končnica tekme. In res, beli so izenačili v 32. minuti. V 37. minuti je bilo 5 – 5. Tako se je redni del tudi končal.

V podaljšku je odločilni zadetek padel prav v zadnji sekundi … in to v močni igri (powerplayu, hehe), ki so ga pičlih osem sekund pred koncem dobili Dolenjci.

Najučinkovitejši na tekmi je bil zmagovalni Bor MIKLIČ (2+2).

———-

V tuc-tuc tehno ritmu

Image 1  11  – 10 (OT) 
Image 2

Večerni dvoboj je odprl z golom v 13 sekundi tekme trimček Bojan GRUBAR.  Slabo minuto kasneje je bilo že 2 – 0, a sta brata Hrobat Plemelj znižala zaostanek v začetku 3. minute. Niso še minile štiri minute tekme, ko je na semaforju že pisalo 2 – 2, pa se je zapisnikar ustrašil, da ne bo ob koncu rednega dela 20 – 20. Spet sta dva gola – na vsaki strani eden – padla v deveti minuti, a k sreči vsaj 9 – 9 ni bilo. No potem so pa mulčki-malčki dali gola v 13. in 14. minuti, ampak ga tudi fasali ob koncu 15. (4 – 5). Ob polčasu je valjda moralo biti 5 – 5, ampak vsaj 10 – 10 ni bilo …

Ker so v prrvih treh minutah nadaljevanja že padli štirje goli, se je vaš omiljeni reporter odločil, da jih podrobno ne bo opisoval. V 26. minuti so trimčki-pirčki vodili z 9 – 7, ob vstopu v zadnjo četrtino rednega dela tekme pa sta ekipi zarolali ob razmerju 9 – 8 za pirčke. Vsemu silnemu dogajanju navkljub so naša ušesa lahko zaznala hrup štance iz bližnjega lokala, pa se je utrnila misel, da morda ekipi z doseganjem zadetkov morda sledita nadležnemu tuc-tuc tehno ritmu. Pred zadnjimi štirimi minutami je bilo 10 – 10, Potem pa – kakor nalašč – ni bilo gola do konca rednega dela.

Za razliko od podaljška prej, ki se je končal v zadnji sekundi, je bilo tokratnega konec že po 14 sekundah, v prid pirčkov pa ga je odločil Grega MAHKOVEC.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil fenomenalni Aljaž HROBAT PLEMELJ (Outwet, 4+4).