Modruje: Marko L.

Ekstra-ligaško nedeljsko jutro v čudovitem in spričo včerajšnjega dežja opranem radovljiškem športnem parku je imelo ponuditi dve tekmi z rahlo pavzo vmes, da bi preluknjani prišli do sape. Pa sploh ni bilo tako, kar boste zvedeli v nadaljevanju. Zaradi nekoliko kasnejšega pričetka naših aktivnosti, kakor to ob vikendih običajno počnemo – s štartom prve tekme ob devetih namesto ob osmih – s(m)o bili obiskovalci prikrajšani za jutranji spektakel organizmov v pogon spravljajočih starejših občank v oranžni opremi, ampak …

… ampak uvodni stavki so tako dolgi in komplicirani, da je bolje, da filozofiranje pustimo za kdaj drugič. Tole je, nenavsezadnje, članek o današnjih tekmah.

———-

Kralji preluknjali preluknjane

Image 1  14  – 4 (MR) 
Image 2

Prvi so se pomerili kralji in preluknjani. Oboji s svojo računico, oboji prehlajeni od nekaterih svojih prejšnjih nasprotnikov in trdno odločeni, da s tekme odnesejo točke. Fantje v ekipah se poznajo dobro in pričakovati je bilo dobro tekmo dveh moštev modrecev. Temno modri kralji so jo začinili z golom v 18. sekundi tekme, svetlo modri pa so izenačili z nenavadnim golom ob koncu šeste minute. Izenačen rezultat ni obstal dolgo, saj je temni ŠPARI LEBEN v dobre pol minute dosegel dva gola in svoje tekme kralje popeljal v novo vodstvo (3 – 1). Temni modreci so se nato razleteli, kaznovali napake svetlih modrecev in do polčasa povedli s 6 – 1, pri čemer je prej omenjeni Žan že v prvem polčasu dosegel hat-trick.

Tudi drugi del se je začel s hitrima goloma na obeh straneh. Temni modreci so še naprej prevladovali z učinkovitostjo. V 34. minuti so bili številni gledalci že na nogah v pričakovanju milostnega strela temnih, a so ga svetli nalašč spet vtaknili, tako da se je tekma nadaljevala. Spet je prišlo do +9 v predzadnji minuti, milostni strel pa je padel le 38 sekund pred koncem regularnega dela tekme.

Prvi zvezdnik tekme je bil Žan ŠPARI LEBEN (Kengo Kings, 6+1).

Ker je bil vmes čas za odmor, smo tudi mi bralcem privoščili eno tematsko pavzo, povezano z naslednjo tekmo:

——————

Krofki presenetili Pantherse

Image 1  7  – 10 
Image 2

Kakor že omenjeno, so preluknjani seveda po izčrpljujoči prvi tekmi potrebovali odmor, kakega mrzlega za osvežitev – energijski napitek, jasno – ter nov taktični načrt za nove nasprotnike. Vse to so si tudi privoščili/storili. Tokrat so jim nasproti stali pankpintersi … eee … Pink Panthersi. Preluknjani so začeli odločno in povedli, a so rožnati kaj kmalu vrnili dvojno. Sinovi rožnatega panterja so imeli – kakor običajno – spet izjemno podporo s tribun, ki se je odlikovala s koreografijo, navijaškimi pesmimi in splošnim dvigovanjem vzdušja. Posledično so tudi lažje in bolj zagnano luknjali tiste z luknjami v truplih. Ker tudi svetlo-modreci niso bili pripravljeni še enkrat izgubiti v stilu tekme prej, so se dobro držali in ob polčasu zaostajali “le” za dva zadetka (5 – 3). V prvem delu je najbolj gorel rožnati Nejc BRUS, ki je dosegel štiri gole.

Pinksoni so tudi drugi del začeli s prevlado v posesti paka, prvi pa so tudi zadeli. Njihovi mladi navijači so se medtem začasno upehali, tako da je vzdušje kljub množici navijačev postalo bolj gledališko. Krofki so zaslutili svojo priložnost in se približali na 6 – 5. V 30. minuti je vratar rožnatih Robert BREMEC ubranil smrtno priložnost za izenačenje, pa tudi njegov kolega na drugi strani Mark BABNIK je zbral nekaj lepih obramb. Slabih sedem minut pred koncem rednega dela so preluknjani izenačili in obetala se je zanimiva končnica tekme. Krofki so povedli v začetku 36. minute, izkoristili moment in ušli na 6 – 9. Pinkiji so znižali na 7 – 9, vzeli time out in iz vrat potegnili vratarja. Ni pomagalo, saj so ga fasali še v prazno mrežo in tako omogočili preluknjanim presenetljivo zmago.

Najučinkovitejši na tekmi je ostal Nejc BRUS (4+1). Zanimivost: vsi igralci zmagovalne ekipe – razen enega – so tekmo končali s tremi točkami v statistiki.

———-

Kakajci proti pepejcem

Image 1  10  – 9 (OT) 
Image 2

Brezjanska Mati božja, Marija iz Međugorja in vse podobne kreature so združile moči in pričarale tekmo, ki je sploh bilo ni. Ampak bila je, iz čistega mira in vedrega neba. Kengo Kingsi so se namreč dogovorili s Pink Panthersi in vnaprej odigrali tekmo – prvotno sicer planirano za 10. maja. Glede na to, da se letos tekme večinoma odpovedujejo in prestavljajo na neznane kraje in neznane čase, je takle dogodek čudo brez primerjave.

Spet so ga takoj v začetku vtaknili rožnati, že v drugi minuti dodale še enega in tik po končanih treh minutah. Modreci so nato v zaporedju izkoristili dve močni igri – hehe, powerplay-a – in se približali na gol zaostanka. Dvoboj PP-jcev (Pink Panthers) in KK-jcev (Kengo Kiings) je bil ogorčen tudi v naslednjih minutah, do izenačenja pa so modreci prišli v 14. minuti. Takoj zatem so tudi pinkiji izkoristili svojo močno igro in nato dodali še gol ob izenačenih močeh. Polčas se je končal ob razmerju 5 – 7 v korist PP-jcev.

Basket se je nadaljeval tudi v začetku drugega polčasa. Modreci so v 25. minuti z dvema goloma ekspresno izenačili in povedli v začetku 27. minute. V zadnjo četrtino so kralji vstopili z dvema goloma prednosti. Pinkiji so znižali v powerplayu v 34. minuti, še v isti minuti pa tudi izenačili (9 – 9). V zadnjih dveh minutah so večinoma napadali panterji, do spremembe rezultata pa ni prišlo.

V podaljšku pa obratno – pak so večinoma na palicah držali modreci. To se jim je obrestovalo. Zmagoviti gol so sicer dosegli v trenutkih, ko so bili na plati z igralcem več in brez vratarja, saj je sodnik v zrak dvignil roko zaradi prekrška.

Najučinkovitejši na tekmi je bil poraženi Žan JEZOVŠEK (4+3).