Modruje: Marko L.

Nobenega pravega uvoda za današnji članek o super-soboti ni. Ampak prostor je nekako treba zapolniti. Zato lahko zapišemo, da so v jasnem sobotnem jutru luči nad igriščem gorele ter da je bila vidljivost dobra. Ptički so žvrgoleli in oranžne mame na fuzbal placu so imele svoje običajno jutranje razgibavanje.

Osem tekem je bilo sprva napovedanih; štiri za dopoldan in štiri za popoldan. Tekom tedna se je program že sfižil, ampak šest tekem je bilo na koncu vseeno na sporedu.

Dopoldanski program je bil sestavljen s štirih tekem v Prvi ligi, za večerni elitni ektraligaški termin pa sta od predvidenih štirih, pa kasneje ene, na koncu ostali dve tekmi … No, tukaj pa se je pojavila priložnost, da tekst v tem članku dobi eno smiselno obliko. Kakšno?

Preberite spodaj!
—————

Rekreativci premagali bele horde

Image 1  6  – 3 
Image 2

V uvodu v tekmo si je najprej kazenske minute prislužil glavni sodnik, ki se ni pravočasno pojavil na plastični podlagi prelepega, a naluknjanega radovljiškega inline hokej igrišča. Mačkasto je rekel: “Jesm se pa še zgovarjal v garderobi, kok je pa ura?”  Festinarji so se postavili po robu trimčkom z mogočno silo štirih igralcev. Horde belodresnih so v silovitih naletih jurišale proti ubogemu izposojenemu vratarju rekreativcev. Za nagrado so zadeli sredi tretje minute in povedli. No potem so navalili pa trimčki, ampak to ni imelo nobenega rezultatskega učinka, ker je izvrstno branil vratar festinarjev Nace KAPUS, nato so jim ga v 15. minuti pa  whitieji spet zabili.

V drugem polčasu – ista pela. Beli s svetlomodrimi fleki so ga po treh minutah zataknili, Kapus je blokiral vse živo in mrtvo, trimčkom pa nikakor ni uspelo razdevičiti mreže nasprotnikov. Ko so rekreativci v 27. minuti prebili urok začlarane mreže, so praktično v dobre pol minute zabili dvakrat in bili spet zraven. V 30. minuti je bilo nato 3 – 3 , belim hordam pa se je menda  jela poznati utrujenost. Vseeno je nekaj zbranosti moral pokazati tudi vratar Trim Tma, ki je – spotoma – zbral tudi eno asistenco. V zadnji minuti je za prvo vodstvo pirčkov na tekmi poskrbel Miha BULOVEC. Bele horde so bile prisiljene iz vrat odpoklicati vratarja in napasti z vsemi igralci, kar so jih premogle. Končalo se je tako, da so fafnili še dva v prazno mrežo za končnih 6 – 3.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Krištof POTOČNIK (Trim Tim, 2+1).

———–

Vaje v rafalnem streljanju

Image 1  0  – 10 (MR) 
Image 2

Težko je reči kaj pametnega o predstavi čudakov proti časomerilcem. Mojstri ‘z Mojstrane so nasprotnike filali ko’ paprike že vse od začetka tekme. Zapisnikar, komentator, napovedovalec, ljubiteljski filozof, ljubimec in dežurni humorist, sem občasno komaj sproti vnašal statistične podatke v zapisnik, saj so paki v mrežo sivih leteli z vseh koncev in krajev. Že v prvem delu sta tako ekipi prišli na rob mercy rule zaključka, ki pa ga množica gledalcev vseeno ni doživela.

Rafalno streljanje se v drugem delu ni nadaljevalo, saj so modri po dobrih dveh minutah zadevo zaključili … čakala pa jih je še ena tekma. Najučinkovitejša sta bila Jaka (3+2) in Anže PODREKAR (2+3), pri sivih pa najučinkovitejšega igralca ni bilo …

———————-

Hockey Rocks: slab začetek – dober konec

Image 1  3  – 11 
Image 2

Trimčki so se na svoji drugi dnevni tekmi pojavili v precej spremenjeni postavi. Začeli so mnogo odločneje kot prvič in v prvih petih minutah povedli z dvema goloma razlike. Radioaktivni so se nato zbudili in do sredine trinajste minute izenačili. Pa ne le to, v naslednji minuti so tudi povedli, do polčasa pa je bilo že 2 – 5.

V drugem delu se je nadaljevalo podobno. Tu in tam ga je vtaknil Bulovec za rekreativce, radioaktivni pa so lagano sportski polnili mrežo na drugi strani. V zadnjo četrtino sta ekipi zarolali ob razmerju 3 – 8, do konca pa so v mreži trimčkov pristale še tri rumene radioaktivne rakete …

Najučinkovitejši na tekmi je bil zmagovalni Bor MIKLIČ (4+1).

——————-

Še drugi milostni strel

Image 1  1  – 11 (MR) 
Image 2

Podobno, kakor jutranja horda belih, se je tudi na četrti dopoldanski tekmi pojavila horda črnih … štirje. Za mojstre ‘z Mojstrane, četudi že z eno tekmo v nogah, je to seveda premalo. Za modre ni šlo tako gladko, kakor na prvi tekmi. Do polčasa so vseeno vodili z 1 – 7 in zastavljalo se je vprašanje, če bo spet prišlo do milostnega strela. Pa seveda – kdaj …

Po treh minutah nadaljevanja je bilo že 1 – 9, modri vrtiljak pa je še naprej obvladoval plato, igro in rezultat. Desetka je padla v 27. minuti, vsega pa je bilo konec minuto kasneje, ko so časomerilci sprožili še milostni strel.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila mojstra ‘z Mojstrane Nik PEM (2+4) in Anže PODREKAR (5+1).

——————

Klub radovljiških študentov vs Luftarji

Image 1  X  – X 
Image 2

Ekstra liga je ponudila … dež. Ploho. Neurje. Močo. In odpoved. Študentje so se vrnili za knjige, Luftarji so pa – po preverjenih informacijah – ker so ravno že bili v Radovljici … zasedli Fit bar.

——————

Luftarji vs Fischer Hockey Team …

Image 1  X  – X 
Image 2

V skladu z opisom prejšnje tekme, se ribiči po odpovedi niso pojavili v Radovljici. Za Luftarje pa legenda pravi, da je bil/bo (odvisno od tega, kdaj tale članek berete) večer še dolg.

Na koncu pa še naloga za bralce: kako bi komentirali letošnji malce bolj šaljiv pristop k pisanju člankov o dogajanjih v obeh inline ligah?