Modruje: Marko L.

Evo, pa je za nami: sobota s kolosalnim sporedom, z veliko tekmami, ogromno dogajanji, velikanskim obiskom, monumentalnimi rezultati, ogromno goli, epskimi preobrati, jumbo razlikami, mamutskimi pomiki na lestvici, pa pošastnimi prekrški za izključitve in nenazadnje astronomskimi zaslužki.

Če verjamete, je pa res, so rekli včasih.

Ampak evo … z uvodom v članek smo opravili na najbolj kolosalno velik, ogromen, velikanski, monumentalen, ogromen, astronomski in  epski način. Se strinjate?

Preden pa zares začnemo, pa le še:

VREMENSKI KOTIČEK: A veš tisto, k’ ob sedmih ne pada nič, ob osmih pa dež? No, to … In potem del dopoldneva pada, del dopoldneva ne in se nasploh sredi maja obnaša zelo aprilsko. Popoldan pa … sonce skozi oblake, oblaki mimo sonca, kaka kaplja mimo obojega in tako naprej, le nazaj navzgor ne.

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj Družba za zastoje Republike Slovenije obnavlja prometne žile v širši okolici našega prizorišča. Velja do nadaljnjega …

———-

Slajši od gomazečih

Image 1  9  – 6 
Image 2

Običajni kontingent navijačev (pa kaj to, navijačic!) kremšnit je v ranem, mokrem jutru – manjkal. Šefica je vseeno prišla, pa so se fantje iz petnih žil zagnali v gomazeče. V začetku tretje minute so že vodili z 2 – 0, a so tudi golaznarji nato v peti minuti v razmiku 28 sekund izenačili. Sredi osme minute so nato že gomazeli po kremšnitah z golom razlike. Počasi so se začeli nabirati tudi gledalke in gledalci, deloma v nearby kafiću, deloma ob igrišču, pa je turobno in mokro sobotno jutranje vzdušje takoj postalo – lepše. Po vodstvu Golazni z 2 – 4, so beli do polčasa izenačili.

Cukrpekarji so v drugem polčasu znova povedli po le nekaj sekundah igre. Všeč jim je bilo, pa so v 24. in 27. minuti zabili še dvakrat, vmes pa niso izkoristili močne igre (powerplaya, hehe). Po treh četrtinah tekme so bili beli že štiri gole spredaj in kazalo je, da v drugem polčasu drvijo do sladke zmage. Po zaostanku z 9 – 6, so se v drugem delu gomazeči ob koncu vseeno zbudili; v 37. in 38. minuti so dvakrat zabili, za še zanimivejši zaključek tekme pa jim je – ob dodatni izključitvi an njihovi strani – zmanjkalo časa.

Prvo ime tekme je bil Anže ZUPANČIČ (2+3).

 

———-

Ekshibicijska zmaga

Image 1  13  – 8 
Image 2

V dvoboju oranžnih proti … hmm … oranžnim, so se čuvaji zapodili v nasprotnike kakor svin’a v buče, kakor Jajo v Palčka in kakor Artur v LaToyo. Že po dobrih dveh minutah je bilo 2 – 0, a so potem tudi naokrog obrnjeni oranžni pokazali zobe. V lažjem športnem ritmu sta ekipi nadaljevali pesnikovanje skozi prvi polčas. Po prvi četrtini tekme je bilo 3 – 3, a so Dobravci, bivši picopeki in zdajšnji čuvaji, nato le malce izkoristili svoje izkušnje in do odmora spet povedli s 6 – 3.

Že po pol minute nadaljevanja je v gol dohtarjev padel nov pak. Pa v začetku 23. minute še eden. Na 8 – 4 je zmanjšal AliExpress, ki je dosegel tudi naslednji gol, že svojega petega na tekmi. Zakaj AliExpress, boste izvedeli v nadaljevanju. Vse do konca tekme se je nadaljevala revijalna ekshibicija, v kateri so Dobravci zmagali s 13 – 9. V šali in resnično lahko zapišemo: prijavljeni Ali je najboljši in najučinkovitejši takrat, ko ga ni.

Največ točk na tekmi je dosegel Luka ULAMEC (Rangers, 5+2).

 

———-

Mojstri zanesljivo

Image 1  10  – 5 
Image 2

Mojstri ‘z Mojstrane so tokrat naleteli na resnejše nasprotnike. Tamali so se zaganjali, kakor s eza mlade bikce pač spodobi … brez respekta in z željo po dokazovanju. Izkušnje mojstrov so v začetku prevladale, z dvema goloma Nika PEMa so v sedmi minuti že vodili z 2 – 0. Nato so se zbudili tudi Podrekar Bros, tekma pa se je povsem razživela. Tamali so se v zapisnik tekme prvič vpisali ob izključitvi v 14. minuti, spričo katere so v nadaljevanju fasali tudi peti gol. Po 6 – 0 v 16. minuti se je že zastavljalo vprašanje, ali so mojstri sposobni tudi tokrat končati tekmo milostno. Tamali so prvič zabili v 17. minuti, do polčasa pa je bilo 7 – 2.

V začetku drugega dela so mojstri nekoliko stopili s plina, pa so tamali zadeli prvi. Časomerilci so prvič v tem delu zadeli ob koncu 25. minute, ko je že svojega četrtega zabil PEM. Ta del tekme – recimo mu tretja četrtina –  sicer ni minil v zaspani igri, je bil pa lačen golov. Tamali so se v 32. minuti približali na 8 – 4, končalo pa se je z – glede na to, kako so jo odnesli nekateri prejšnji nasprotniki mojstrov ‘z Mojstrane – za mularijo znosnih 10 – 5.

MVP tekme je bil tokrat Nik PEM (Timing, 5+2).

———-

V tekmi teama proti timu – zmaga slednjih

Image 1  5  – 7 
Image 2

V srečanju Teama in Tima, moštva in ekipe, sta glavni vlogi v prvih minutah igrala vratarja. Sivi so po slabih petih minutah igre povedli, trimčki pa do desete minute preobrnili rezultat v svojo korist. Pirčki so se nato razleteli ter hitro dosegli še dva gola. Z okusom po pirčku, ki se je obetal in ki ga imajo upodobljenega na dresih, so trimčki nadaljevali polnjenje mreže čudakov. Do polčasa je razlika znašala pet golov (1 – 6).

Tudi v nadaljevanju so prvi zadeli sivi. Pirčki – uspavani z vodstvom iz prvega dela – so nato fasali še dva v 28. minuti in kar naenkrat vodstvo ni bilo več tako visoko (4 – 6). V 31. minuti so se nato zbudili iz spanja in tudi sami dosegli prvi gol v drugem polčasu. Ko je bilo v 34. minuti 5 – 7 in se je od zgoraj spet usca … eeee … ululalo, se je obetal še hud boj za zmago. Pa ne zaradi lulnge, pač pa zaradi zaradi tesnega rezultata. Sivi so v predzadnji minuti vzeli čas-ven (time-out, hehe …) za zadnji taktični dogovor. Ni obrodil sadov, čeprav so v zaključku čudaki skušali ogroziti nasprotnike tudi brez vratarja in z dodatnim napadalcem.

Kar štirje igralci pri zmagovalcih so na tekmi dosegli po tri točke: Krištof POTOČNIK (3+0), Bojan GRUBAR in Tomas ZAVRL (2+1) ter Nejc HOČEVAR (0+3).

———-

Med dopoldanskim in popoldanskim programom smo tisti, ki smo vztrajali, lahko prisostvovali zanimivemu kulturno-umetniškemu programu domorodcev, katerega del predstavljamo tudi vam, zvestim bralcem te spletne strani in spremljevalcem dogajanj v naših ligah:

———-

Fest ekipa fest presenetila B’lane

Image 1  4  – 6 
Image 2

V sončnem poznem popoldnevu sta si nasproti stopili ekipi Strel (iz jasnega) in Fest ekipe. Predno sta/so rekli keks, vreme ni bilo več sončno, bilo je pa idealno za igranje hokeja. Še preden so rekli keks, so zadeli tudi festinarji in povedli. No potem je bilo pa spet nekaj sonca in … no, pa saj ste dojeli – april maja. Festinarji so fest podvojili svoje vodstvo v začetku 7. minute. B’lani so v uvodnih minutah pošiljali prazne strele skozi obrambo belih, na drugi strani pa jih je še nekajkrat rešil rent-a-golman. Ta je trojčka fasal v 16. minuti, poker pa v začetku devetnajste. Pol minute pred polčasom je zapela še vratnica B’lanov in do odmora je ostalo 0 – 4.

So pa B’lani zato drugi del začeli precej bolj udarno – na hitro so udarili z dvema strelama. Festinarje je to predramilo, pa so vrnili tudi sami z dvema goloma Mitje PAZLARja. Po precej-minutnem spanju so znova v 35. minuti zadeli sivi B’lani in se v zadnjih pet minut podali z zaostankom treh golov (3 – 6). Tri minute pred koncem so razliko zmanjšali še za gol, zaključni juriši pa niso obrodili sadov in festinarji so zasluženo zmagali.

MVP tekme je bil Mitja PAZLAR (FEST Ekipa, 2+2).

———-

Prestrelili presenečene Dolenjce

Image 1  2  – 9 
Image 2

Nič ni bilo od predčasnega začetka tekme, pa s(m)o gledalci, spremljevalci in ustvarjalci popoldanskega programa vmes med dvema tekmama tričetrt ure pavzirali. Ob sedmih se je nova tekma končno začela. Togotni od predhodnega poraza in hladni od predolge pavze, so B’lani v želji ogreti se, zabili enega najhitrejših golov v naših ligah – povedli so v enajsti sekundi tekme. V sedmi in osmi minuti so ga presenečenim Dolenjcem vtaknili še dvakrat ter v dvanajsti minuti še četrtič. Očitno jim je pomagala tudi menjava vratarja, saj je rent-a-golmana od prejšnje tekme zamenjal njihov originalni Kristjan ŠENK. Tega je na tribuni spremljala tudi boljša polovica, tako da je bil vibe za Strele res vrhunski. Do 15. minute so vodili že s 6 – 0, pa so se strupeno rumeni morali odločiti za rani čas-ven (time-out, hehe). In res so v nadaljevanju zaigrali precej bolj angažirano. Na rezultatu se to sicer ni poznalo, jih pa vsaj sivi B’lani niso več sprehajali po plati kakor male nedonošenčke.

V začetku drugega dela so strupeno rumeni močno pritisnili. Prvič na tekmi so uspeli zadeti v 25. minuti, zaostanek pa je bil še vedno velik. V 28. minuti so zadeli drugič in še nadaljevali s pritiskom na B’lane. V enem redkih napadov Strel v tem delu je zadel Bergelj in dobrih sedem minut pred koncem svojo ekipo spet povedel na pet golov razlike. Strele so ob koncu za potrditev zanesljive zmage zabile še osmič in devetič in mirno odšle sobotno-večernim dogodivščinam naproti.

MVP tekme je bil Dejan TRKULJA (strele, 2+2).

———-

Odločeno v podaljšku!

Image 1  7  – 8 (OT) 
Image 2

Tokrat so bili pa po uri in pol pavze pošteno prehl … eee … ohlajeni festinarji. Nasprotno od njih so bili strupeno rumeni pošteno napaljeni, saj so želeli popraviti slab rezultat s prejšnje tekme. Pa tudi deset minut trajajoč odmor med dvema zaporednima tekmama jih najbrž še ni dokončno ohladil, čeprav je zunanja temperatura padla že na pozno-zimsko. In res – v šesti minuti so povedli ter v začetku devete svoje vodstvo podvojili. Festinarji se niso kar ulegli na tla in uživali, ampak so tudi sami zabili sredi desete minute. Slabi dve minuti kasneje so tudi izenačili. Nato je v zaporedju še drugič in tretjič na tekmi obrambo festinarjev prebil Prebil. Polčas se je vseeno končal izenačeno, saj so beli v zaključku dvakrat zabili in poglihali.

Kar se hitrih golov tiče: Marcel PREBIL je gol – že svojega četrtega na tekmi – dosegel po desetih sekundah igre v drugem polčasu in strupeni so bili spet spredaj. V 23. minuti so zadeli za 6 – 4 in imeli nekaj kasneje na voljo še močno igro (powerplay, hehe), ki pa je/ga niso izkoristili. So pa zato spet zadeli beli … in to dvakrat, pa sta bili ekipi spet skupaj na šest. No potem so pa v 33. minuti povedli beli … in ko je že kazalo, da bodo tekmo dobili, so rumeni v 38. minuti izenačili. Beli so v zadnji minuti vzeli čas-ven (time-out, hehe) in … do konca rednega dela je ostalo 7 – 7.

V podaljšku so nekaj več iniciative kazali rumeni, odločil pa ga je 26 sekund pred koncem z devetindevetdesetim golom dneva Mitja PAZLAR v korist FEST ekipe.

Najkoristnejša igralca tekme sta bila Marcel PREBIL pri poražencih (4+0) ter Nejc MAŠIČ pri zmagovalcih (2+2).