Modruje: Marko L.

Nedeljski program je bil krajši od mamutskega sobotnega. Ponuditi je imel dve tekmi v Ekstra ligi (med istima nasprotnikoma) ter eno vmesno v Prvi ligi. Na sosednjem nogometnem igrišču so se pojavili tudi fuzbalerji, ki v spomladanskih mesecih prav tako igrajo neko svojo ligo, pa smo bili deležni nekaterih krikov … saj menda veste, kako gre to pri fuzbalu. Ker boste v naslednjem odstavku prebrali, kar boste pač prebrali, z ozirom na pravkar povedano lahko zapišemo le – Bogu, Titotu in ostalim tavelikim hvala, da se namesto s fuzbalom ubadamo s hokejem.

VREMENSKI KOTIČEK: Dobr’, ti tam zgoraj, zdaj si pa preteral u BM, pa v 3PM (prve ministre)!!! Nas skušaš utopiti, primrzniti, nam pognati kožice med prsti in nam vzeti voljo? Dovolj bo teh padavin in mraza! Imamo sporočilo za vremensko komando: večina v obeh Inline ligah (praktično vsi) nas je fantov, škropljenje obvladamo sami.

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj Družba za zastoje Republike Slovenije obnavlja prometne žile v širši okolici našega prizorišča. Velja do nadaljnjega …

———-

Dan odprtih vrat

Image 1  13  – 8 
Image 2

Ribiči, vajeni mokrega vremena, so povedli v drugi minuti. Bolano-beli so “uslugo” vrnili v peti minuti z izenačujočim golom in za foro vtaknili še enega dobro minuto kasneje. Fora je bila všeč tudi sivim, pa so ga še sami zataknili … in tako potem naprej … da ne naštevamo v tri krasne; si boste ogledali spodaj. Skratka – en čas so vodili eni, pa so jih (u)lovili drugi, drug čas so pa vodili drugi, pa so jih (u)lovili eni. Ob polčasu je bilo tako 6 – 6.

Drugi del je z nekaj bravurami v začetku zaznamoval vratar ribičev Rok ŠARLOHAR. Paciente je to razp … eee … razpenilo, pa so mu v nadaljevanju zataknili par komadov. Njegovi soigralci an drugi strani niso bili ve4č tako strelsko razpoloženi, kot v prvem polčasu, pa je bila pred zadnjimi osmimi minutami razlika med ekipama – še vedno dosegljivih – tri zadetke (10 – 7). dan odprtih vrat se je končal s končnim rezultatom 13 – 8 za strašno bolne.

MVP tekme je bil Luka GOMBOC (Pacienti, 4+4).

———-

FEST-ival v nadaljevnju niza

Image 1  4  – 6 
Image 2

Vmesna tekma med ekstraligaškima ekshibicijama je pripadla prvoligašem(a) Black Steelers in Fest ekipa. Festinarji, še vroči po dveh sinočnjih zmagah, so si seveda želeli podaljšati zmagoviti niz, črni pa mnogoštevilni tudi niso želeli prepustiti svojega jeklenega skalpa. Mimogrede, dobro si oglejte fotografijo, doseženo točno v trenutku, ko so črni dosegli prvi in vodilni gol na tekmi. Ekipi nista bili tako “košarkarsko” razpoloženi, kot ekstraligaši pred njima … no to, ali pa sta bili pač toliko bolj napadalno limitirani. Kakorkoli že, prvi polčas je postregel s sedmimi goli, beli pa so na odmor odšli s tremi goli prednosti (2 – 5).

Tudi v drugem delu so – po približno dveh minutah in pol – prvi zadeli jeklarji. Črni so vse prihodnje minute pritiskali, beli pa so se krčevito branili, pri čemer je odločilno vlogo odigral vratar festinarjev Nace KAPUS. Rezultat je zdržal vse do 39. minute, ko so jeklarji prišli na 4 – 5 ter nato skušali izenačiti brez vratarja. Ni pomagalo, saj so ga fasali v prazno mrežo – zadel je od Bineta brat 😉

Najučinkovitejši igralec tekme je bil ravno prejle omenjeni Nejc MAŠIČ (Fest ekipa, 4+0).

———-

Tudi Fischerjem ena zmaga

Image 1  7  – 8 (SO) 
Image 2

Povratna tekma jutranjega basketa je potekala v moči, fajhtu in mrazu, vsem pa je bila skupna misel na eno – radi bi šli domov gledat taprav hokej. Belo-bolani so povedli v začetku četrte minute, v naslednji pa podvojili svoje vodstvo. Ribiči so prvega vrgli v šesti minuti, a minuto zatem spet zaostajali za dva. Če ste prebrali opis prve jutranje medsebojne tekme, vam je jasno, da se je spet obetal basket, zato s podrobnim naštevanjem na tem mestu ne bomo nadaljevali. V nasprotju s pričakovanji sta obe sijajni napadalni ekipi – na veliko navdušenje zapisnikarja – do polčasa skupaj zmogli “le” sedem golov. Za vodstvo na smrt bolnih po prvem polčasu je v 18. minuti Filip FARTEK zadel ob igri z igralcem manj.

Obetalo se je še razburljivih, a spolzkih dvajset minut. Najprej so se s ketne utrgali ribiči, ki so v dobri minuti med 25. in 26. zabili trikrat, ujeli ter prehiteli nasprotnike in povedli s 4 – 6. Po izdatnem peglanju na obeh straneh, sta ekipi v zadnjih osem minut vstopili ob razmerju 6 – 6. Nekajkrat vmes je bilo potrebno brisati igrišče, pa to tudi nekaj pove o tem, koliko kvalitetno je bila med prvomajskimi prazniki zaflikana streha na igriščem. Ker se je vsem mudilo domov gledat tekmo pravega hokeja, se je redni del končal s 7 – 7 in …

Tudi podaljšek se je nekam nenavadno hitro končal brez zmagovalcev, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili z dvema zadetima uspešnejši Fischerji.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil član zmagovalne ekipe Marko PIRNAR (3+1).