Modruje: Marko L.

Evo, smo pa praktično sredi maja. Pogled v nebo tega sicer ne potrjuje, pogled na koledar pa pač. V Inline ligah Radovljica se na take podrobnosti ne oziramo več, kakor je to potrebno, malo pa se vseeno moramo. Program je treba izpeljati in mi veselo pičimo novim zmagam in dogodivščinam drugih sort naproti. Kaj se je dogajalo danes, si boste seveda lahko prebrali spodaj. Najprej pa:

VREMENSKI KOTIČEK: Ej, ti zgoraj … a ti to resno? Že dolgo ni bilo lepšega oktobra od letošnjega maja … April (pa december in januar) so že davno za nami. Zresni se!

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj Družba za zastoje Republike Slovenije obnavlja prometne žile v širši okolici našega prizorišča. Velja do nadaljnjega …

———-

Premalo časa nosili slaščice do pečice

Image 1  7  – 8 
Image 2

V vlažnem vremenu, ki je šele obetalo težave, so se za začetek pomerili cukrpekarji in severnjaki. Nobenemu od začetka ni bilo prav vroče, ampak po primerni dozi zaganjanja itak vsakemu od hokejistov to postane. Kremšnite so z dvema goloma Anžeta ZUPANČIČa v prvih šestih minutah začele nositi slaščice do pečice, rogati pa se tudi niso nameravali predati kar brez izstreljenih puščic. Zato so v 12. minuti prepolovili zaostanek. V 15. so ga vtaknili še za izenačenje, a so cukrpekarji do polčasa prinesli še tri slaščice do pečice in ta del dobili s 5 – 2.

Modro-dresnim je bilo dovolj zajebancije, pa so v treh minutah nadaljevanja izenačili. Kremšnite, ki imajo najbolj zvesto, glasno in vztrajno prihajajočo (da lepote ne omenjamo) publiko, so z navijači vred le nemo opazovale, kako so vikingurji prešli v vodstvo s 5 – 6, nato pa so se le zbudili … Gor in dol, sem in tja, gol spredaj in gol zadaj, sta se tako ekipi lovili do 7:7 v 32. minuti. Ključni trenutek je nastopil v 36. minuti, ko so Vikingi fasali izključitev in dosegli kratkoročni (shorthanded, hehe) gol … s katerim so ob koncu tudi zmagali.

Prvo ime tekme je bil zmagovalni rogatec Matevž SERŠEN (3+1).

———-

Tesno!

Image 1  5  – 6 
Image 2

Trimčki in Strele so bili na vrsti naslednji. Vaš omiljeni (in edini) reporter je v vmesnem času nase že navlekel bundo in rokavice, že original pa je (sem) v športni park prišel s tadolgimi gatami in volnenimi štumfi. Prav dosti pomagalo ni, majska zima je spet začela kazati svoje zobe. Na plati so sredi pete minute povedli B’lani in si kasneje prislužili še kazen, ki pa se jim ni maščevala. So pa trimčki izenačili v 11. minuti, povedli v 13., ampak ga tudi kasirali v 14. za 2 – 2. Tako je tudi ostalo do polčasa.

V drugem delu se je mrtvi tek nadaljeval. Povedli so v 27. minuti trimčki, še v isti pa so izenačili uni tadrugi. Potem pa jovo na novo, s tem, da so na 4 povedle Strele, izenačili pa trimčki. Potem pa cel krog naokrog – povedli trimčki … odločila pa je 39. minuta, ko so Strele zabile dvakrat in tako dobile tekmo.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila Dejan TRKULJA in Jaka ŠTURM (oba Strele, oba 2+2).

———-

Brez milosti, ampak ne z milostnim (MR) zaključkom

Image 1  2  – 9 
Image 2

Časomerilci se niso nič kaj ozirali na čas, povedli so kar v 13. sekundi tekme. Dobri dve minuti kasneje so zataknili drugega. In tako naprej in tako dalje … Brata Podrekar sta do sredine 8. minute zabila štirikrat, debelojajčni pa so le osuplo in prehlajeno opazovali. Do polčasa je bilo že 1 – 6 za podrekarje, pri čemer sta tako Anže kot tudi Jaka Jakim že dala po hat-trick.

Ista pela je bila v začetku drugega polčasa – že v prvi minuti je zadel Jaka … model, ki se je ob polčasu “pritoževal”, da golman zelenih “vse brani” 😀  Anže seveda ni hotel zaostajati, pa ga je v začetku 26. minute vtaknil še sam za 1 – 8. V 31. minuti so mojstri ‘z Mojstrane dovolili debelojajčnim, da dosežejo gol za drugi polčas, Podrekar Bros pa sta celo dovolila Niku PEMu, da doseže deveti gol za Mojstrano 😉 da bo volk sit, koza cela in golmana zadovoljna, pa bomo pohvalili tudi oba čuvaja – Urbana HAFNERja pri zelenih, ki jih je fasal devet, a jih še kopico preprečil in Nejca ŽAGARja, ki je za časomerilce kraljeval pred svojimi vrati. Če zapišemo nekoliko v šali, se je ob doseženem rezultatu ekipi Groznikov načrt za zmago nad ekipo Podrekarjev … grozno podrekal.

Na koncu je bil MVP tekme Anže PODREKAR (4+2), ki je za eno podajo “prehitel” svojega brata …

———-

Prestrelili jeklo

Image 1  2  – 11 
Image 2

B’lani, napaljeni še od prve zmage, čeprav … ogreti pa prav gotovo ne več … so tekmo proti črnim jeklarjem začeli z golom v 46. sekundi. Strele so streljale tudi v prihodnjih minutah in po sedmih vodile že s 4 – 0. V nadaljevanju so tudi črni sprožili nekaj nevarnih strelov, a je pred gajbo sivih kraljeval Kristjan ŠENK. Jekleni so bili še posebno mrzli, saj je bilo do sredine 16. minute že 0 – 6 za B’lane. tako je tudi ostalo do odmora.

Po odmoru pač ne – B’lani so še dve svoji streli ustrelili v gol črnih že v prvi minuti drugega polčasa (0 – 8). Še naprej so Strele bliskale svoje pake po mreži nasprotnikov. V začetku 24. minute smo bili na robu predčasnega zaključka (0 – 9). Kakor pa se to v takih primerih rado zgodi, so ga nato zabili tudi črni. V nadaljevanju pa po sistemu laganini … grafitno rumeni so povedli z 1 – 10, jekleno črni pa v 34. minuti spet zabili, da ne bi bilo prehitro konec (2 – 10). Dobro minuto pred koncem je bilo spet +9 za Strele, do milostnega strela pa do zaključnega piska sirene vseeno ni prišlo.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Dejan TRKULJA (Strele, 4+1).