Modruje: Marko L.

S četrtfinalnima tekmama sta danes kar z dvojnim programom skušali opraviti ekipi Kluba radovljiških študentov in Kengo Kingsov. Ali sta moštvi potnike za polfinale res že odločili, si boste prebrali v članku.

Vmesna tekma med Strelami z Bele in Freaky Teamom pa je definitivno dala odločitev, saj je šlo za povratno tekmo osmine finala, v katero so zaradi konretne zmage nad Freaky Teamom pred nekaj dnevi vstopile Streele z Bele s precejšnjo rezultatsko prednostjo.

Več podrobnosti v članku:

———-

Odločitev v podaljšku!

Image 1  7  – 6 
Image 2

Dvoboj sosedov na lestvici iz rednega dela – četrtih študentov in petih kraljev – je napovedoval izenačen dvoboj, v katerem vnaprej ni bilo mogoče določiti zmagovalcev. Kar se rednega dela tiče, sta ekipi od dveh predvidenih odigrali le eno tekmo. Prvo napovedano so študentje predali, na drugi pa zanesljivo zmagali z 9 – 3. V prvih min utah so bili enkoliko aktivnejši kraljevsko zeleni, povedli pa so študentovsko črni. Zelenci so izenačili, pa spet zaostali in spet izenačili. Prvič so zeleni povedli v 12. minuti. V adaljevanju črnim ni uspelo izkoristiti močne igre (power playa, hehe), so pa zato izenačili ob polnih postavah s krasno akcijo Marcela LAVRIŠE. So pa zato močno igro (power play, hehe) izkoristili kraljevi in znova povedli. Z novim golom nekaj sekund pred koncem so zeleni dobili polčas s 3 – 5.

Osupli črni so v začetku drugega dela močno pritisnili in po dobrih šestih minutah igre rezultat izenačili. Še naprej so študentje dominirali, vendar so se kraljevi zagrizeno branili. V novi močni igri so v 35. minuti študentje povedli, ko pa so imeli nekaj pred koncem enako priložnost, so ga ob igralcu več fasali. S 6 – 6 se je redni del tudi končal.

Po dobri minuti tekme je zadeve v korist študentov. odločil Maks SELAN. Najučinkovitejši na tekmi je bil Jure SOTLAR (KRŠ, 2+3).

———-

Sivi, ki so ‘z Bele še drugič premagali sive, ki od tam niso

Image 1  10  – 4 
Image 2

Na prvi medsebojni tekmi pred dnevi (9 – 3) so Strele pokazale, zakaj so redni del sezone končale na tretjem mestu. Freaky-em se ta del sezone ni posrečil, saj so zasedli zadnje, štirinajsto mesto, z eno samo zmago. Po prvi tekmi je bila pred čudaki tudi težka naloga, saj zaostanka šestih zadetkov proti motiviranim Strelam ni lahko ujeti prav nobeni ekipi v ligi, sploh pa ne tisti, ki se ji sezona sfiži. Pred lepim številom gledalk … no, pa seveda tudi glodalcev 😀 … so povedli tisti sivi, ki niso ‘z Bele. Tisti, ki so, so hitro izenačili, a ob koncu šeste minute spet zaostajali. Pristop “la’ko ćemo” se v prvih minutah očitno ni obnesel. po novem izenačenju sivih, ki so B’lani, je sledil nov gol sivih, ki to niso. Ob polčasu so sivi, ki so B’lani, že za gol v prednosti (5 – 4).

Ogorčen boj se je bil na plati radovljiškega inline hokejskga igrišča v drugem polčasu. Prvi gol v tem delu je padel po slabih sedmih minutah igre, dosegli pa so ga tisti sivi, ki so B’lani. Strele so hitro nato udarile še enkrat in povedle s 7 – 4. Potem je zbranost sivih, ki niso B’lani, popolnoma popustila in končalo se je z novo zanesljivo zmago sivih, ki so Strele.

Najučinkovitejši na tekmi je bil s šestimi zadetki Dejan TRKULJA (sivi, ki so ‘z Bele).

———-

Razburljivo vse do konca!

Image 1  6  – 3 
Image 2

Tesna zmaga v podaljšku na prvi tekmi je študentom obetala hud boj na drugi tekmi. Tako se je tudi začelo. Prvi gol je padel šele ob koncu šeste minute, povedli pa so zelenci. Le-ti so zadeli tudi za 2 – 0, tekla pa je 12. minuta tekme. Črni so prvič na tekmi zadeli šele v 15. minuti, a v naslednji spet zaostajali za dva gola. Študentje so se pred polčasom še uspeli znižati na 3 – 2.

Že v prvi minuti nadaljevanja so črni izenačili. Sledilo je nekaj živčnih minut v katerih sta se zvrstili izključitvi na obeh straneh, rezultat pa se ni spremenil. V trdem boju sta ekipi tudi v zadnjih deset minut rednega dela tekme zarolali ob neodločenem rezultatu (3 – 3) in obetala se je razburljiva končnica tekme. Zeleni so prvič v drugem delu zabili v 35. minuti in spet imeli gol prednosti. Črni so si v začetku 37. minute omislili čas ven (time out, hehe). Že dve inuti in pol pred koncem rednega dela so črni poskušali brez vratarja. Končalo se je tako, da so kljub obleganju zelenih vrat prejeli še dva paka v nebranjeno mrežo, Kengo Kings pa so rezultat v zmagah izenačili.

Trije igralci pri zmagovalcih ter dva pri poražencih so na tekmi dosogli po dve točki, zato jih tokrat poimensko ne bomo omenjali.