Modruje: Marko L.

Osmega junija 2000 je Mike Modano na peti tekmi finala lige NHL za Dallas Starse proti New Yersey Devilsom dosegel edini gol na tekmi. To mu je uspelo po 6:21 igre v podaljšku … v tretjem podaljšku. Da, prav ste prebrali, obe omenjeni ekipi sta potrebovali kar 106:21 minut čiste igre, da sta dosegli en sam gol, kar je najdaljša tekma z rezultatom 1:0 v zgodovini finala.

V naših GHL (gorenjskih hokejskih ligah) taki tekmi še nismo bili priča, razburjenj pa vseeno ne primanjkuje. Še posebej to velja za junijske dni, ko se igra končnica. Ena ekipa od osmih sodelujočih je uspela dopoldan prijaviti postavo s sporočilom online, druga tik pred začetkom dogajanj, tretja pa v rosterju ni imela nobenega igralca. Zadeve smo uspešno razrešili in …

Prvi današnji dvoboj je pripadel prvemu medsebojnemu obračunu Ekstra ligašev Fischer Hockey Teama in Pink Panthersev. Preostale tri tekme so ponudile tri odločitve v Prvi ligi, več pa v članku spodaj:

———-

Fischer vs Pink panthers

Image 1  3  – 8 
Image 2

Sodeč po lestvici rednega dela, so bili pred prvim dvobojem omenjenih ekip veliki favoriti ribiči. Redni del sezone pri panterjih se je sfižil, kar pa je spričo – v večini sezone – močno oslabljene ekipe panterjev tudi razumljivo. Končnica pa je nova zgodba, nova možnost za popravni izpit. Kakor je v tej kategoriji že v navadi, sta ekipi štartali zlagoma – bolj na znanje in idejo, kakor na visok tempo. Dolenjci – pol ure pred tekmo v rostru niso imeli niti enega igralca prijavljenega za končnico – so povedli z golom Gorenjca Urbana SODJE v začetku pete minute. Pinksi so izenačili sedem minut kasneje in še dve minuti kasneje tudi povedli. Relativno hitro sta sledila še tretji in četrti pak v mrežo Dolenjcev (4 – 1).

Tudi v drugem delu srečanja so prvi zadeli Dolenjci. Pinksi so jim “uslugo” vrnili v 26. minuti, a so trdoživi ribiči spet znižali. V zadnjih pet minut sta ekipi zarolali ob razmerju 3 – 6 v korist rožnatih. Ob koncu so Dolenjci povsem popustili, končalo se je s 3 – 8 in prvo od dveh potrebnih zmag za napredovanje v polfinale za Pink Pantherse …

Najučinkovitejši na tekmi je bil panter Žan JEZOVŠEK (1+5).

———-

Vikingi z drugo zmago v četrtfinale

Image 1  3  – 4 
Image 2

Druga tekma – v rednem delu – sedmih gomazečih in desetih plenilcev s severa se je za višje uvrščeno ekipo tako rekoč začela z -2, ki so si jih pridelali na prvi medsebojni tekmi pred dnevi. Že tako oslabljeni ekipi brez motorja ekipe Gogale se je na listi odsotnih pridružilo še par igralcev, ki bi lahko vplivali na rezultat, upanje pa seveda umira zadnje. Kar pa se tiče rogatcev, so si le-ti seveda želeli nadgraditi prigarano na prvi tekmi in nadaljevati s sezono. Svetlo modri so do desete minute zaostanek po prvi tekmi že izenačili. Temni so z golom v 12. minuti na tekmi sicer še zaostajali, v skupnem seštevku pa spet vodili za gol. Z razliko enega zadetka se je končal tudi polčas (3 – 2).

Po dveh minutah nadaljevanja so Vikingi izenačili dnevni rezultat, v skupnem pa so spet imeli + 2. Prihodnje minute so prinesle pričakovano borbo za vsak pak, za vsak meter igrišča, vsaka od ekip pa je zgrešila nekaj priložnosti. Rezultat se ni spremenil vse do konca 36. minute, ko so severnjaki povedli in tehtnico nagnili močno na svojo stran. Gomazeči so v silovitem zaključnem naletu poskušali kaj opraviti brez vratarja le v zadnje pol minute, do spremembe pa ni prišlo in Vikingi so z dvema zmagama napredovali v četrtfinale.

Pri poražencih je dve točki dosegel Žiga DERNAČ (2+0), pri zmagovalcih pa Matevž SERŠEN (2+0) in Gašper SERŠEN (1+1).

———-

Conditus vs Black Steelers

Image 1  9  – 4 
Image 2

Slaščičarji so z rušilno močjo opravili s svojimi črno-jeklenimi tekmeci na prvi tekmi in menda dosegli eno najvišjih zmag odkar te zadeve beležimo (15 – 1). Kar se jeklarjev tiče, so se v zavedanju praktično nemogoče naloge preobrniti rezultat vseeno v fair duhu odzvali in prišli odigrat tekmo, ki bi jo nemara kaka ekipa tudi predala. Na tribuni se je znašel običajni kontingent navijačic … hmm, menda so bili tam tudi navijači? … kot se to za tekme slaščičarjev pač že tradicionalno spodobi. Beli so v zahvalo povedli že po nekaj sekundah, prej kot v minuti in pol pa že vodili z 2 – 0. Po petih minutah so se prebudili tudi črni in zadeli, v začetku 13. pa tudi izenačili na 2. Da vseeno niso totalni schallabeissers, kakor je komu menda izpadlo na prvi tekmi, so jeklarji pokazali z vodilnim golom v 14. minuti. Ob polčasu je bilo 4 – 4.

Tekma seveda ni bila tako intenzivna, kakor prva. Cukrpekarje je v 24. minuti v novo vodstvo popeljal kapetan, mlade moči belih pa so tudi dodale svoje. Vnema črnih je v tem delu popustila vnema kremšnit pač ne in ob koncu so beli spet dosegli precej zanesljivo zmago; ne tako visoko, kakor na prvi tekmi, a vseeno zanesljivo (9 – 4).

Najučinkovitejši na tekmi je bil Mai CRNKIĆ (Conditus, 2+4).

———-

Rangers vs Witch doctors

Image 1  10  – 3 
Image 2

Ne sicer s štirinajstimi goli razlike, kakor slaščičarji v prejšnjem paru, s polovico tega razmerja pa vseeno (9 – 2), so Dobravci na prvi tekmi odpravili dohtarje. Četrto uvrščeni čuvaji so tudi pred drugo tekmo proti predzadnjim dohtarjem veljali za favorite. Ne boste presenečeni, če vam zaupamo, da ena od obeh sodelujočih ekip na zadnji večerni tekmi tudi še po tednu pozivov, sporočil, mailov in objav v člankih ni imela v rostru urejenih igralcev, ki bi tam morali biti, zato pa kopico tistih, ki tam nimajo kaj iskati in so že davno po drugih ekipah. Čuvaji so v lažjem športnem drncu v prvih minutah povedli z 2 – 0, kasneje zapravili prednost igralca več in v 11. minuti fasali prvi gol. Prvi polčas se je končal s 5 – 1 v korist Dobravcev.

Nobenega posebnega žara ni bilo v tekmi niti v drugem polčasu. Dobravci so zlagoma nadaljevali z zadevanjem mreže oranžnih nasprotnikov, tu in tam pokušali s samostojnimi akcijami in dokazovali, da je med ekipama precej kakovostne razlike. Sestava oranžnega moštva je poimensko sicer precej boljša, kakor njihovi performansi, a taka sezona pač pride. Po treh četrtinah tekme je bilo 8 – 2 za Dobravce, davno pred tem pa je bilo že odločeno, katera od obeh ekip se bo uvrstila v četrtfinale. Še druga tekma obeh nasprotnikov se je končala z razliko sedmih zadetkov, tokrat malenkostno drugačno, kot na prvi tekmi.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil Nejc BERLISK (Dobravski Rangerji, 2+3).