Modruje: Marko L.

Vročina. Pa ne zaradi dogajanj v končnici in ne zaradi temperature na plati in v okolici. Vročina kot … body heat. Vaš omiljeni reporter je zdržal dva meseca dežja in mraza s pomočjo godrnjanja nad kruto usodo. junijpa se je zahrbtno prikradel. odvzel spanec, podaril diarejo ter kot bonus – ker sem vse skupaj vzel v paketu v petnajstih minutah – dodal zavidanja vredno vročino … natančna številka pa naj ostane skrita.

Očitno pa je firma, ki te zadeve prodaja, zelo solidna, saj je po nakupu, ko sem bil že v športnem parku dodala še free vrtoglavico. Vaš omiljeni stihoklepec je zato tekmo spremljal v dogih rokavih, usnjeni jakni in bundi ter s skuhanim vrelcem, ki bi mu menda morali reči čaj … pri dvajsetih stopinjah celzija.

Od česa to pride?

Današnja reportaža je/bo morda zato nekoliko bolj skromna, ampak … biće bolje!

———-

Hockey Rocks v četrtfinale

Image 1  2  – 9 
Image 2

Mladi, na zunaj mokri, so pred dnevi zmagali prvo tekmo osmine finala po sistemu boljši iz dveh tekem proti Hockey Rocksom z 11 – 8. V rednem delu sezone je bila na medsebojni tekmi z 10 – 7 tudi boljša ekipa mladih moči, zato je bilo pred odločilno, drugo tekmo jasno, da sta ekipi po kvaliteti precej izenačeni. Računica je bila jasna: na zunaj mokri so potrebovali kakršnokoli zmago, neodločen rezultat ali poraz z manj, kot tremi goli razlike, kamniti dolenjski rockerji pa zmago s štirimi goli razlike,. Na zunaj mokri so – po svoji grdi navadi – ekipo prijavili tri minute pred tekmo, dva (sicer priajvljena) igralca pa sta se primajala ob približno polovici prvega polčasa. Prvi polčas so dobili strupeno rumeni s + 2 in se v skupnem približali le še na gol zaostanka.

Drugi polčas je obetal ogorčen boj in tako je sprva tudi bilo. Po slabih desetih minutah so rumeni spet zadeli in v skupnem rezultatu izenačili. Z golom v začetku 32. minute so bili rumeni an tekmi štiri gole spredaj (2 – 6), v skupnem pa za enega. Sledil je še gol rumenih v 34. minuti, ob koncu pa je bilo dnevnih 2 – 9 za strupeno rumene, ki so se uvrstili v naslenji krog.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Anže KRAPEŽ (HR, 2+3).

 

———-

Krofki v polfinalu

Image 1  7  – 5 
Image 2

Ko sta se četrtfinalna ekstraligaška tekmeca srečala v rednem delu sezone, so eno tekmo za dva gola dobili Krofki, drugo pa za tri Luftarji. Na današnji tekmi to ni imelo praktično nobenega pomena, je pa bila za ekipama že prva četrtfinalna tekma, ki so jo Krofki dobili z 11 – 6. Na tem nivoju gre že za merjenje moči na dve zmagi, pa je bil prejšnji rezultat važen le toliko, da so na sredini preluknjani vedeli, da za napredovanje potrebujejo novo zmago, sicer bodo morali na popravni izpit, navznotraj in navzen prezračenim pa je v poštev za nadaljevanje sezone prišla edino zmaga. Sinjemodri in v sredini preluknjani so povedli v šesti minuti. Preluftani so izenačili v začetku devete minute, pa tudi sicer so narekovali tempo. Ni dosti pomagalo, saj so simnji v 16. minuti dosegli dva zadetka. Ob polčasu je bilo 4 – 2 za Krofke.

Prezračeni so izenačili na 4 v 26. minuti. Lepo število gledlcev na tribuni je glasno spodbujalo obe ekipi, vaš omiljeni reporter pa se je v tistih trenutkih žalostno sesedel za bando ter s pogledom prehlajenega ciplja z AIDS-om, skušal ujeti dogajanja na plati. Svetlomodri so povedli s +2, v predzadnji minuti imeli še +1, na koncu pa za še drugo zmago v prazno mrežo Luftarjev zadeli sekundo pred koncem.