Modruje: Marko L.

Naš članek seveda ne bi bil podoben ničemur, če v njem ne bi besede, ali dveh, rekli o vremenu … natančneje – o dežju. Le-ta je po poprej vročem dnevu malce sramežljivo poškropil Radovljico v minutah pred prvo tekmo.

Mi sicer lahko vijemo roke proti nebu in kolnemo letošnjo ekstremno mokro usodo, lahko pa smo tudi hvaležni, saj v aktualni sezoni spričo pomanjkanja vročine še ni prišlo do fenomena vijoličnih obrazov, osmojenih lasišč in uparjenih možganov. Nekaj zariplih obrazov ter zavrelih misli v tem delu sezone sicer generira praktično vsaka tekma, ampak … to je menda tudi razumljivo.

Danes sta bili na sporedu dve potencialni odločitvi za potnike v polfinale, ali smo jih tudi dobili, pa si boste – brez pare – lahko prebrali v članku spodaj:

———-

Cukrpekarji izenačili!

Dobravski Rangerji so prvo četrtfinalno tekmo proti finalistom minule sezone, ekipi z najbolj zvesto in številčno publiko, dobili z dokaj zanesljivih 9 – 5. Kaj bo pisalo v nadaljevanju itak veste – Dobravci bi v primeru zmage dosegli uvrstitev v polfinale, kremšnite pa bi si z zmago podaljšale upanje na nadaljevanje sezone. Pa poglejmo, kako se je razpletlo:

Že v tretji minuti so imeli Dobravci na voljo močno igro (power play, hehe). Niso je izkoristili. Čuvaji so v uvodnem delu tekme narekovali tempo igri, beli pa so se osredotočali na protinapade. Cukrpekarji so v enajsti minuti povedli, Dobravci pa dobri dve minuti kasneje izenačili. V sedemnajsti minuti so tudi beli dobili na voljo močno igro (power play, hehe), ki pa ni trajal dolgo, saj je kazen doletela tudi njih. Prvi polčas se je končal z 1 – 1.

Lahko si predstavljate, kako intenziven je bil drugi polčas – kakor ljubezen med Arturjem Šternom in LaToyo, kakor večerja med privrženci SDS-a in KP, ali pa morda kakor jenkijevski vnos demokracije na – z naravnimi dobrinami – bogato področje. Po sijajni samostojni akciji je drugi gol za cukrpekarje, pa tudi svojega drugega na tekmi, ob koncu 26. minute dosegel Nik REKAR. Dobravci so v nadaljevanju vse sile usmerili v napad, zaradi česar so pred svojim golom puščali precej prostora. Belim ga ni uspelo izkoristiti, ko pa so v zadnjih dveh minutah čuvaji poskušali izenačiti brez vratarja, so cukrpekarji vseeno zadeli še prazno mrežo.

Igralec tekme je bil Nik REKAR (Conditus, 2+1), rezultat v zmagah pa je 1 – 1. Odločilna tretja tekma bo v soboto ob osmih zjutraj.

Image 1  1  – 3 
Image 2

———-

Jaka muda še drugič tesno

Ko pa že govorimo o zanesljivih zmagah (poglej pisanje o prejšnji tekmi!) je treba pripomniti, da so pirhi imeli z rogatimi severnjaki resnejše težave od čuvajev s kremšnitami. Vsaj na prvi tekmi je bilo tako (5 – 3). . Kaj bo pisalo v nadaljevanju itak veste – debelojajčni bi z novo zmago dosegli uvrstitev v polfinale, rogati pa so za nadaljevanje sezone nujno potrebovali zmago. Razpletlo se je pa takole:

Zeleni so v uvodnih minutah sprožili nekaj nevarnih strelov, vratar modrih Grega AVSENEK pa je bil dobro ogret. Hokej pred dvanajstimi gledalci je bil precej kvaliteten, obe ekipi pa sta bili predvsem osredotočeni na dobro branjenje. Vikingi so v deveti in deseti minuti potrenirali močno igro (power play, hehe), a so ugotovili, da gola ni lahko zabiti, tudi če imaš igralca več. So pa prenesli moment igre na polovico zelenih, iki pa so v teh trenutkih prežali na protinapade. Spričo izvrstnega hokeja neverjetno, spričo videnega na plati pa povsem realno, ampak prvi polčas se je končal z začetnim rezultatom.

Ko so se po pol minute nadaljevanja igre v drugem polčasu k treniranju močne igre (power playa, hehe) spravili zeleni, jim je šlo bolje. Sredi 22. minute so namreč z igralcem več zabili prvi gol na tekmi. Ob izenačenih močeh na plati so rogati dobrih pet minut kasneje izenačili. Glas o izvrstnem hokeju se je očitno razširil, pa sta se od nekod pojavila še dva gledalca, ki sta imela kaj videti! Videti sta imela recimo vodilni gol zelenih pirhov v začetku dvaintridesete minute. Kaže, da jima to ni bilo všeč, pa sta prizorišče zapustila, ostalih zvestih dvanajst pa si je še naprej z zanimanjem ogledovalo dvoboj. Unedva sta se morda malce tudi zajeb .. eee … odločila narobe, saj so Vikingi v 37. minuti izenačili. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj so pirhi dosegli nov vodiln i gol v 38. minuti in bili dobri dve minuti in pol pred koncem rednega dela tekme na pragu druge zmage.  Dobro minuto pred koncem so si vzeli tudi čas ven (time out, hehe). Modri so v zadnji minuti skušali izenačiti brez vratarja, kar pa jim ni uspelo in Mudonje so z drugo zmago, trdo prigarano, uvrstili v polfinale.

Največ točk (1+1) je dosegel zeleni Ožbe ŠLIBAR, mi pa bi za igralca tekme proglasili oba vratarja. V polfinale so se z dvema zmagama uvrstili Jaka muda.

Image 1  3  – 2 
Image 2