Modruje: Marko L.

Hokejska zanimivost, povezana z današnjim dnem: 30. maja 1985 so Edmonton Oilers v peti tekmi finala lige NHL premagali Philadelphia Flyers z 8:3 in osvojili svoj drugi zaporedni Stanley-ev pokal (tudi drugega skupno za franšizo). Wayne Gretzky, ki je na zadnji tekmi dosegel gol in tri podaje, je postavil rekord v številu asistenc in točk v končnici, zato je prejel nagrado Conn Smythe; njegovih 47 točk je še vedno rekord NHL. Rekordnih 30 asistenc v play-offu je tri leta pozneje izboljšal neki model z imenom: Wayne Gretzky. Rekorda po številu golov v končnic Wayne ni podrl, ga je pa z 19. golom v play-offu izenačil njegov finski soigralec Jari Kurri …. in zdaj vi to veste 😉 .

Danes pa smo v obeh inline ligah sicer odigrali sendvič s Pacienti in Pink Panthersi zgoraj in spodaj ter Golaznijo in Hockey Rocks vmes. Podrobnosti v članku spodaj:

———-

Prvo od obeh suvereno dobili Pacienti

Image 1  13  – 5 
Image 2

Tokrat smo čakali pa – sodnika. Ko se je na easy, malo danes in malo jutri, s telefonom in brez ščitnikov, končno mačkasto prigugal, so ekstraligaši ekstra začeli s tekmo. Pri panterjih se je – premierno v tej sezoni – pojavil Blaž TOMAŽEVIČ. Prvi gol je padel v začetku četrte minute, dosegli pa so ga bolniki. Natanko dve minuti kasneje so vajo ponovili. Za tretji gol so potrebovali malenkost več od dveh minut, so pa zato četrtega dosegli še v isti minuti, kot prejšnjega. Ob igrišču se je pojavil tudi Matevž ERMAN, ki je v nekaterih pogledih ključni igralec pank-pintersov, a zaradi poškodbe – na žalost njegove ekipe – letošnjo sezono v celoti izpušča. V začetku 13. minute je bilo 5 – 0, ob koncu 16. pa 6 – 0. Rent-a-golman belih v črnem dresu je v tem delu prejel en zadetek

Drugi del so z golom po nekaj sekundah bolje začeli pinkiji, a so le razpiz … eee … razvaginali bolnike. Le-ti so v 25. in 26. minuti zabili trikrat v zaporedju za 9 – 2. Sledil je gol pinksov za razliko šestih golov v zadnjih desetih minutah. Lepo popolnjene tribune – da ne bo pripomb, da omenjamo le slaščičarske obiske – so do konca videle še šest zadetkov, razlika ob koncu pa je znašala osem golov.

Luc SLIVNIK in Marcel MAHKOVEC, oba Pacienti,  sta na tekmi dosegla po 5 točk (3+2).

———-

Golazen popustila po -3

Image 1  2  – 6 
Image 2

Druga tekma, edina prvoligaška danes, se je začela brez zakasnitev. Manjši zaplet zaradi neprijavljenega rumenega vratarja sta ekipi ekspresno rešili. Prvi gol je padel ob koncu osme minute, dosegli pa so ga sinjemodri. Vodstvo je trajalo le dobro minuto, nato pa so strupeno-rumeni izenačili. V 18. minuti so tudi povedli, pa tudi na odmor sta ekipi odšli ob rezultatu 1 – 2.

V drugem delu je bilo sprva videti precej podobne prizore, kakor v prvem. Zdelo se je, da nobena od obeh ekip ni pretirano razpoložena za igro in še najboljša sta bila vratarja – Erasmus RANTANEN pri gomazečih ter rent-a-golman pri rumenih. V 28. minuti so Dolenjci dosegli tretji gol. Po četrtem paku v mreži sinjih v 33. minuti, je le-tem vidno popustila vnema, pa so jih rumeni do konca kar dodobra napolnili. Treba je tudi zapisati, da so sinjemodri imeli kopico priložnosti, a se je izposojeni rumeni vratar Anže KMETIČ izkazal za nepremagljivega v mnogo situacijah.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Žiga KOVAČEC (Hockey rocks, 2+2).

———-

Tekma brez obramb

Image 1  12  – 11 (OT) 
Image 2

Zadnja tekma dneva – repriza prve – se je dejansko začela kako minuto predčasno, tako da smo časovno zadeve izenačili. Gledalce je počastila tudi konkretna ploha, pa so se nagnetli ob bandi. Povedli so panterji, do konca sedme minute pa je bilo že 4 – 2 za bele. V 13. minuti smo videli še tretjo krvavečo poškodbo v dveh dneh, pa tudi ta se je k sreči končala relativno dobro. V naslednji minuti so panterji povedli s 4 – 5, minuto kasneje pa tudi s 4 – 6. Do polčasa je bilo že 8 – 6, če sem kronist in zapisnikar poplavo zadetkov ob poplavi dežnih kapelj beležil pravilno.

Pinksi so v 25. minuti z dvema goloma rezultat ekspresno izenačili na osem. Gola nato ni bilo do 32. minute, ko so pank-pinksi spet povedli. V 35. minuti so pinkiji spet vodili za dva zadetka prednosti, že v prvem polčasu pa smo se naučili, da to z nekaj preostalimi minutami ni še nikakršno zagotovilo za končni uspeh. In res, v 36. minuti so bolniki zadeli za znižanje, v 38. pa za izenačenje. Ko so v predzadnji minuti rednega dela zadeli še za 11 – 10, so pinksi vzeli čas ven (time out, hehe). Nadaljevali so brez vratarja in osem sekund pred koncem izenačili.

Podaljšek se je z golom belih končal po dobri minuti igre. Najučinkovitejši na tekmi je bil Aljoša PRETNAR (Pacienti, 3+2).