Modruje: Marko L.

Nobenega pravega uvoda nimamo za današnji članek, nobene prave ideje. Zato moramo s tem opraviti brez idej in prav to v tem trenutku počnemo … vi pa berete. Hja, tudi človeku z največjo možno domišljijo, neusahljivim izvirom idej in dobrim besednim zakladom … kdaj pa kdaj zmanjka. Se strinjate?

No, kako smo brezidejno opravili?

Kar se tiče pa hokeja, pa:

———-

Razburjenj polna čaša

Image 1  6  – 5 
Image 2

Ne boste verjeli, ampak s tekmo smo začeli pravočasno 😀  Čuvaji so – brez pomoči sodnika – dosegli vodilni gol v drugi minuti. Legendarni “Kavelj” je izenačil za debelojajčne v peti minuti, a so bili le-ti praktično po naslednjem napadu spet v golu deficita. Razlika enega zadetka je bila tudi ob polčasu (4 – 3).

Drugi polčas je še naprej ponujal izenačen boj, v katerem so bili Dobravci ves čas po malem spredaj. Tesnemu izidu in sestavam obeh ekip ob bok je jasno, da je bilo na plati precej vpitja, prav dosti pa ni zaostajala niti tribuna. Posebej je zelene zbodlo dejstvo, da je medsebojno tekmo sodil igralec Dobravcev, padla pa je tudi pripomba, da bi bilo morda enkrat za spremembo v članku potrebno napisati “kaj pametnega”. Ko so v zadnji minuti zeleni odslužili edino kazen na tekmi, so skušali izenačiti brez vratarja, ni se jim pa izšlo.

Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši Miha BREMEC (4+0), pri poražencih pa Jernej VODNJOV (2+2).

———-

Lepa in kvalitetna tekma!

Image 1  10  – 4 
Image 2

Ker smo ravno picajzlasti in pikolovski na pravočasno prisotnost ekip – tokrat je bilo potrebno čakati na vratarja. Pink-panksi so si tako za uvod prislužili kazen, ki pa je (večni) študentje niso izkoristili sebi v prid. Je pa za te iste črne v peti minuti zadel kapetan in generalni direktor lige. Minuto kasneje je bilo 2 – 0, še minuto kasneje pa 2 – 1. Dokaj kvaliteten prvi polčas – mimogrede, minil je brez kakršnihkoli nervoz – so dobili črni s 5 – 2.

Kar se tiče lepote in kvalitete videnega, drugi polčas za prvim ni zaostajal niti malo. Vidno je bilo, da je na plati radovljiškega igrišča kopica “znalcev” z bolj ali manj uspešnimi hokejskimi karierami za sabo, ali pa pač še aktivnimi. Črni so še naprej plenili z učinkovito igro, na drugi strani pa je napade rožnatih uspešno odbijal tokrat vratar Tomaž TRELC. Končalo se je z zanesljivo zmago študentov.

Igralec tekme: Jaka BASSANESE (KRŠ, 3+2).

———-

Kengo Kings vs Fischer Hockey Team

Image 1  0  – 3 (BB) 
Image 2

Tekma je bila končana ekspresno, tako rekoč, kakor je nekoč v pesmi Bela simfonija o našem legendarnem “blontnem” junaku belih strmin dejal legendarni Marko Derganc:

Padel je tik pred štartom;
zdi se, da sta usodno povezana:
kadar pade Stenmark, pade tudi Križaj –
ne vem zakaj, ne vem zakaj …

No, kraljevi junaki naše plastične podlage pa so tekmo še pred začetkom odpovedali, zato lahko obelodanimo le the most valuable playerja: Samorad Manjdrag Tetovid 😉

———-

Dvajset golov za zaključek dneva

Image 1  12  – 8 
Image 2

Še od prej spričo zmage vzhičeni študentje so slabo začeli drugo zaporedno tekmo – po natanko dveh minutah so njihovi preluknjani nasprotniki povedli. Ni minila še niti minuta od takrat, pa je bilo že 0 – 2. Črni so porabili pet minut in pol, da so se ogreli za prvi gol. Po prvi četrtini tekme je bilo 2 – 3. Prvič na tekmi so študentje povedli v močni igri (power playu, hehe) v 17. minuti, prav ta gol pa je ekipi ločil tudi ob odmoru (5 – 4).

V drugi minuti drugega dela se je z obrambo za fotografe izkazal Tomaž TRELC, vratar študentov. Žal nobenega fotografa ni bilo prisotnega, pa bo šla lepa v obramba v kolektivni zgodovinski spomin naših tekmovanj samo s tem zapisom. V 27. minuti so črni izkoristili novo močno igro (power play, hehe) in povedli s 6 – 4. Hitro zatem so sinjemodri znižali, črni pa spet zvišali razliko (7 – 5). Pred zadnjimi petimi minutami je bilo 10 – 7 za študente, končalo pa se je z dvajsetimi doseženimi zadetki.

Najbolj žareča zvezda tekme je bil Nik SIMŠIČ (KRŠ, 5 + 4).