Modruje: Marko L.

Okej, dajmo se zresniti! Generalni direktor lige je ekipam pred dnevi poslal mail, v katerem je naročil, naj ekipe pregledajo svoje postave za tekme končnice. Dogaja se namreč, da N O B E N od igralcev, ki so v letošnji sezoni začeli igrati za neko ekipo, ni na spisku ekip ne glede na to, koliko tekem je v predtekmovanju igral. Tako imamo situacije s povsem novimi ekipami, kjer na spisku pač ni nobenega igralca in se jih za tekmo ne da prijaviti.

P R E V E R I T E in V N E S I T E manjkajoče igralce!

Jasno, marsikdo nima časa. Nekaterih igralcev pa pač tudi oblikovalec teh člankov in statistik ne morem vnesti, saj “niso na voljo”: problem je v tem, da so prijavljeni še v svojih prejšnjih ekipah, jaz pa seveda vseh teh imen in bivših ekip ne vem. Tako da – če imate letos prvič v ekipi igralca, ki je prej igral za drugo ekipo, ga je najprej treba “ven vreči” iz tiste ekipe, šele potem ga boste lahko dodali v svojo.

Lahko pa sporočite te zadeve tudi meni, ali pa na mail marko.lukan@gmail.com, bom zrihtal. Ampak to ne naslednji teden, ali pa par minut pred tekmo … 😉

… in če smo čisto iskreni, smo v sodelovanju z ekipami danes dopoldan precej teh zadev že rešili. Vseh najbrž še ne.

———-

Mrk rumenih v drugem polčasu

Image 1  8  – 11 
Image 2

Zamaknili. Zamudil vratar Outwetov, sodnik, zamudili Dolenjci … t’ko, za začetek igralnega dneva. Ob 18.15 smo s tekmo naposled začeli. Strupeno rumeni so – kar tako, neogreti – povedli. V prvih minutah se je sicer v statisitčnem pogledu dogajalo toliko, da vaš omiljeni reporter ni beležil na splet vsega sproti, zato pa se je kakor dojenček mamice in pijanček plota oklepal tiste stare: pametni pišejo … Lepo število gledalcev se je zbralo ob bok srečanju in tega ne mislimo sarkastično, ampak realno. V začetku sta se ekipi še rezultatsko lovili, potem pa so mulčki pozabili tesno pokrivati Dolenjce, kar so ti s pridom izkoristili. Do polčasa je bilo 7 – 3 v korist strupeno rumenih.

V drugem delu so prvi zadeli na zunaj mokri. V 26. in 27. minuti so nato izvedli pravi pravcati blitzkrieg, ko so v zaporedju dosegli štiri gole in kar nenadoma po zaostanku s 7 – 2 prešli v vodstvo s 7 – 8. po 7 – 9 so se rumeni domislili vzeti čas ven (time out, hehe) in se skušali zbrati. Prav dosti ni pomagalo, saj so po popolnem mrku v drugem polčasu svoj prvi in edini gol dosegli nekaj sekund pred koncem, končalo se je pa z 8 – 11.

Juš DOBRAVEC (6+2) in Aljaž HROBAT PLEMELJ (3+5), oba člana na zunaj mokrih mladeničev, sta bila na tekmi najučinkovitejša.

———-

Šest golov prednosti za Strele

Image 1  9  – 3 
Image 2

Pohvaliti je treba obe ekipi, tako Strele kakor tudi Freaky-e, ki sta bili pripravljeni pravočasno … morali pa sta počakati prejšnje zamudnike, da so tekmo odigrali do konca. Posledično zaradi prve tekme se je seveda tudi ta začela z zamudo slabih desetih minut. V četrti minuti tekme so povedli indigo sivi in tudi v nadaljevanju diktirali tempo. Do polčasa so povedli s 5 – 1, pri čemer so grafitno sivi svoj prvi gol dosegli šele v 18. minuti.

Če smo že ravno omenjali prejšnjo tekmo, je treba tudi za to povedati, da je bilo na tribuni kar precej obiska. ta del tekme so sicer z golom začeli čudaki, vendar je v nadaljevanju prišla do izraza moč B’lanov, ki so počasi polnili gol nasprotnikov. Tekma je padla v svoji intenzivnosti in najbrž ne bo prehudo, če zapišemo, da v tem delu ni bila preveč kvalitetna. Končalo se je s prednostjo šestih golov v korist indigo sivih.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Sebastjan HADŽIČ (Strele, 4+0).

———-

Trimčki preobrnili rezultat in napredovali

Image 1  11  – 6 
Image 2

Dva gola zaostanka za trimčke po prvi tekmi, potem ko so že vodili s 3 – 0, je pred drugo tekmo seveda še vedno bila povsem ulovljiva razlika. Ampak to je teorija, svojo računico so pred tekmo seveda imeli tudi festinarji, ki si seveda tudi niso želeli ranega zaključka sezone. Slednji so povedli v drugi minuti tekme, trimčki pa so izenačili v osmi. V enajsti minuti so trim-pirčki dosegli dva gola, povedli s 3 – 1 in izenačili skupni rezultat dveh tekem. Sledil je še četrti pak v mreži belih v 13. minuti. Do polčasa je bilo 6 – 3 za rekreativce, ki so tako v skupnem izidu imeli pred drugimi dvajsetimi minutami gol prednosti.

V razmiku nekaj sekund sta z zadetkoma drugi del začeli obe ekipi. Nato so trimčki v 26. minuti zadeli za 8 – 4 in skupnih +2. Nič še ni bilo izgubljenega za eno in dobljenega za drugo ekipo, saj je bilo do konca tekme še daleč. V 32. minuti so imeli trimčki na voljo močno igro (power play, haha), ki pa je niso izkoristili. So pa zadeli po njenem izteku, vendar so beli hitro vrnili s svojim golom. (9 – 5). Ko so v 35. minuti beli azdeli za 9 – 6, so v skupnem zaoszajali le še za zadetek. sledilo je nekaj minut nore borbe na obeh straneh, ko pa so trimčki v zadnji minuti zadeli še desetič, je bil boj za festinarje izgubljen. Nato so za končnih 11 – 6 prejeli še pak v prazno mrežo.

Najkoristnejši igralec tekme je bil Nejc HOČEVAR (Trim tim, 4+1).