Modruje: Marko L.

Današnjo dozo inline šarže spet začenjamo z vremenskim kotičkom. Že lani smo precej godrnjali in rekli, da “slabše pa res ne more več biti”, pa smo letos v tem pogledu podrli vse rekorde. Letošnja sezona se odvija v vsej svoji slastni neslavni zatohli gloriji. Prenašamo je nekako tako, kakor nezaželenega pijanega soseda, ki se vsakič sredi noči vrača z obhodov gostiln in trmasto vztraja pri svojih nesmiselnih in ropotajočih nočnih ritualih; mal’ godrnjamo, moremo pa nič!

Kot da še ne bi bilo dovolj zmede z odpovedmi zaradi vremena, zdaj prihaja še do čudnih ur igranja in vmesnih pavz, kakor da pa nekateri po cele dneve samo čakamo, kdaj se bo komu ljubilo igrati in kdaj tega iz raznoraznih razlogov ne bo mogel, mi pa bomo na stand-byu … in to zdaj, ko gre zares.

Če na kratko povzamemo užitke zadnjega tedna – dalo pa bi se tudi razširiti – v obeh naših inline ligah, moramo prav gotovo omeniti visoko stopnjo vlažnosti zraka na vseh tekmah, občasne soudeležbe izpiralnih programov z neba, odpovedi ter junijskih selfijev v puloverjih, jaknah in kučmah namesto poletne opreme. Na nek način bi bilo logično, če bi letošnji pohod norosti kar takoj zaključili z velikim poslednjim dejanjem – totalnim zaprtjem te infantilne panoge za letos.

Ampak seveda – NE! Kajti inline hokej je za vse nas nekaj več kot le poletni šport. Je način življenja, lifestyle, ponosno ponucana pomlad in priložnost za neskončno zabavo. No, pa kak pir, ane? Zato z inline komedijami ne bomo prenehali. Naj nas jebe sonce, dež ali hurikani – ne glede na vremenske okoliščine se bomo mi sabljali, padali, psovali ter obrabljali koleščka še naprej …

P.S. saj veste, danes je dan za naslovnico za tiste z druge strani …

———-

Bad Mamoths so polfinalisti

Jaka muda so pred dnevi – ob obilici razburjanj – izgubila uvodno četrtfinalno tekmo Prve lige proti novincem v ligi, Bad Mammothsom. Zato so seveda s polnimi jajci načrtovali revanšo … ob petih popoldan, ker … ker … ker ob šestih ne morejo. No, oni … ali pa njihovi nasprotniki. Kar je ob tem času v letu in spričo starosti nekaterih hokejistov razumljivo. Že v tretji minuti tekme je prišlo do prvih razburjenj, saj so zeleni trdili, da so dosegli gol, svetlo modri seveda, da ga niso prejeli, ker pa neizpodbitnega dokaza ni bilo, je obveljalo začetnih 0 – 0. So pa takoj zatem Mammoths dosegli nesporen gol. Zeleni so izenačili sredi šeste minute, mamuti pa so z goloma v 12. in 15. minuti povedli z 1 – 3. Ob koncu sedemnajste minute je bilo 1 – 4, v začetku devetnajste pa 1 – 5. Tako se je polčas tudi končal.

Pošteno je torej že tekla voda v grlo zelenim. Zato so odgovorili s furioznim začetkom drugega dela; v začetku 24. minute so se približali na 3 – 5 in še naprej pritiskali na vrata Mammothsov. Pritisk se je poplačal sredi 30. minute, ko so zeleni zmanjšali še na 4 – 5. Osem minut pred koncem rednega dela sta bili nato ekipi rezultatsko poravnani (5 – 5). Sledila je serija napadov Mammothsov, do odločilnega trenutka pa je prišlo v 38. minuti, ko so Bad Mammoths dosegli svoj prvi gol v drugem delu in znova povedli (5 – 6). Sledil je še gol v prazno mrežo zelenih za dokončno potrditev plasmaja v polfinale za Bad Mammoths.

Največ točk na tekmi je dosegel član zmagovitih Mammothsov Grega PAZLAR (3 + 2).

Image 1  5  – 7 
Image 2

———-

Golazen vs Velbi

Že zadnjič se nam je zapisalo – po zelo solidni predstavi Golazni proti Velbarjem, je bil poraz z osmimi goli razlike – ter celo brez doseženega zadetka – morda malce nerealen. S tem pa ne želimo zmanjševati pomena izvrstne tekme in z njo rezultata za Velbarje. Pa tudi – roko na srce – so precej kvalitetnejši in izkušenejši od svojih gomazečih nasprotnikov, tako da so se v današnjo drugo četrtfinalno tekmo pognali s stališča totalnih favoritov za preboj v polfinale. Ampak – a veste, kaj je pa poglavitna novica s te tekme? Pred tekmo je prenehalo deževati in posijalo je sonce. Tako je, prav ste prebrali – posijalo je sonce!!! Ale – effin – luja! sama tekma se je začela kar odprto, ni bilo videti, da bosta obrambi boljša dela moštev. Dobravci so povedli v drugi minuti, Golaznarji pa izenačili v naslednji. Pa ni bilo dolgo tako, saj so picopeki spet hitro povedli. Gomazeči so izenačili na 2 – 2 sredi desete minute. Ob polčasu je bilo 2 – 3 za Dobravce, modri pa so zapravili par priložnosti za še tretje izenačenje.

Hitro so tudi v drugem delu zadeli Dobravci (2 – 4). Svetlo modri se niso predali in so ob koncu 23. minute zaostanek spet znižali na -1. Nekaj naslednjih minut je potekal odprt boj, v katerem je vsaka ekipa imela nekaj manjših priložnosti, do spremembe rezultata pa je prišlo šele v 34. minuti, ko so Golaznarji izkoristili power play in izenačili (4 – 4). Dobravci so spet povedli ob koncu 35. minute, a Golazen se še ni vdala; znova so izenačili sredi 37. minute. Redni del se je tako tudi končal in potreben je bil podaljšek.

V podaljšku je Golazen najprej ubranila igro z igralcem manj med 42. in 44. minuto, nato pa še eno med 56. in 57. minuto. kazen za neučinkovito igro Dobravcev pa je prišla v 58. minuti, ko je Anže GOGALA dosegel gol za zmago Golazni.

Nace VILFAN pri zmagovalcih (3 + 0) ter Gašper TIŠOV pri poražencih (1 + 2) sta bila na tekmi najbolj učinkovita.

Image 1  6  – 5 (OT) 
Image 2

 

———-

Drugi polčas prve tekme

Začnimo s copy-paste teksta, ki smo ga o prvem polčasu – nato prekinjene – prve četrtfinalne tekme Ekstra lige odigrali Pink Panthersi in Luftarji:

Na drugi tekmi popoldneva/ranega večera, so se udarili na resnejšem nivoju. Prvih nekaj minut je trajalo otipavanje moči med ekipama in kljub temu, da so rožnati prebili nekaj več časa pred vrati Luftarjev, se mreža le-teh ni zatresla. Enako seveda velja na drugi strani. Prvi gol je padel v deveti minuti, ko so Panthersi izkoristili power play. Nekaj nervoze je v prihodnjih minutah prineslo ne-dosojanje prekrškov. Enega so Luftarji sicer še morali odsedeti, a tokrat gola niso prejeli. Ob polčasu bi tako ekipi ločil le gol razlike, pa so Panthersi dvajset sekund pred iztekom polčasa zadeli še drugič za 2 – 0.

Tekma je bila nato prekinjena, drugi polčas pa sta ekipi skušali odigrati danes. V 24. minuti so Luftarji prepolovili zaostanek in se bili nato prisiljeni braniti z igralcem manj. V nadaljevanju se je vse zarotilo proti njim, še najbolj pa Panthersi, ki so do konca napolnili njihovo mrežo in dosegli prvo zmago.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila Žan ŠPARI LEBEN (3 + 1) in Partik RAJSAR (2 + 2), oba člana zmagovite ekipe.

Image 1  7  – 1 
Image 2

 

———-

Spet ne do konca …

Po krajšem premoru sta ekipi nadaljevali … v strahu, da se nekaj čez deveto ne bodo ugasnile luči. Panthersi so hitro povedli, Luftarji pa tudi hitro izenačili. V osmi minuti so bili rožnati spet spredaj. V 13. minuti so si Luftarji prislužili dvojno kazen in na hitro dobili dva gola. Od tam naprej pa je šlo vse samo še navzdol. Že do polčasa je bilo 7 – 1 za Pinkije.

V drugem delu se v statističnem smislu ni zgodilo nič, ko pa je ostalo do konca tekme še 16:42, so se nad igriščem ugasnile luči … in potrebno je bilo vse skupaj prekiniti.

 

Image 1  7  – 1 
Image 2