Modruje: Marko L.

Po prvih dejanjih četrtfinal v Prvi ligi, kjer so nered, kaos in naključni izbruhi norosti bolj pravilo kot izjema, je danes že napočil čas za povračilne ukrepe z obeh – na prvih tekmah – poraženih strani. Strele z Bele in Timing Mojstrana so se pred tekmo sicer še lahko udobno zibali na oblaku zadovoljstva zaradi prve zmage, a če so se hoteli izogniti tretjim tekmam, so se morali resno spraviti k delu. Vikingi in Trim tim so v prvih tekmah namreč pokazali, da niso le slučajno prisotne kante za nabijanje.

KRŠ in Krofki bi se morali podati v svojo prvo četrtfinalno nadigravanje v Ekstra ligi. Od radovljiških študentov, ki to niso, nismo pričakovali nič drugega kot stoodstotno kvaziintelektualni pristop h gibanju na rolerjih. Svojo mešanico matematičnih trikov, filozofskih izhodišč in fizikalnih načel vedno skušajo preliti v nekaj, kar od daleč morda celo rahlo spominja na hokej. Na nasprotni strani bi se Krofki najbrž lahko zanašali na svoje prvobitne pekovske spretnosti in dobršno mero anarho-slaščičarske drznosti … do česar pa sploh ni prišlo.

Kako se je razpletlo, pa seveda v tekstu spodaj …

———-

Strele v polfinalu!

Nekdo je ekipama naročil, naj v začetku tekme vsaka izmenično dosegata po dva gola. Gledalci se še niso niti namestili na svoja mokra stojišča, ko so Strele že zadele. Sredi četrte minute so povedle z 2 – 0, potem pa je bil čas, da dvakrat zadenejo Vikingi. In res so; z goloma v sedmi in deveti minuti so izenačili rezultat. V deseti minuti so dvakrat spet zabili B’lani, peti gol pa dodali v 13. minuti. V začetku 15. minute je bilo že 6 – 2, a so potem Vikingi v 19. minuti še vseeno zabili za 6 – 3 in si podaljšali upanje.

Je bilo pa to plitko upanje, saj so po dveh in pol minutah nadaljevanja B’lani dosegli že sedmi gol na tekmi, ki prav nič ni bila podobna prvi, ko sta bili ekipi ves čas skupaj. Tudi osmi gol za Strele v 26. minuti ni pomenil nič dobrega za Vikinge, ki so prvič v tem delu zadeli v 28. minuti (8 – 4). V zadnjih deset minut sta ekipi vstopili ob razmerju 9 – 4. Končalo se je z 10 – 5, s čimer so Strele z Bele suvereno dosegle drugo zmago in uvrstitev v polfinale.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Strela Dejan TRKULJA (3 + 2).

Image 1  10  – 5 
Image 2

———-

Dober odpor Trim tima ni zadostoval

Tekma se je začela podobno, kakor prva med tema nasprotnikoma: s smrtno priložnostjo za Trim tim, ki pa je ostala neizkoriščena. Za kazen so Mojstrančani v začetku 5. minute povedli, v sedmi podvojili svoje vodstvo, a so nato zadeli tudi Trimčki. V deveti minuti so časomerilci spet ušli na +2, a so se tudi Kašarji spet znali približati. pa ne le to, v trinajsti minuti so Trimčki izenačili na 3 – 3, a v silnem veselju še v isti minuti spet zaostali. Do polčasa je bilo 3 – 5 v korist mojstrov iz Mojstrane.

Začetek drugega polčasa je (spet) zaznamovala moča, saj je v Radovljici pošteno deževalo. Igrišče je bilo kljub vsemu znosno in primerno za igro. Trim-timovci so se zagrizeno lotili svojih favoriziranih nasprotnikov, do spremembe rezultata pa ni prišlo vse do 31. minute, ko so spet zadeli – Timingovci. Sedmi pak je v mrežo Kašarjev padel v 33. minuti, na vlažni površini pa je hkrati padel tudi Jaka SODJA, ki ga je dosegel. Trimčki so tekmo končali s tremi zaporednimi izključitvami ter dvema goloma, ki so jih prejeli ob koncu.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Jaka SODJA (Timing, 1 + 4).

Image 1  3  – 9 
Image 2

 

———-

Tekma ni bila odigrana

… ker … dež … ker … streha … ker … luže na igrišču … ker spolzko igrišče … ker … _______ vstavi poljubno psovko.

 

Image 1  X  – X 
Image 2