Modruje: Marko L.

Končno naj bi se v sobotnem jutru pomerili v prvi – nato pa tudi v drugi – četrtfinalni tekmi Ekstra lige Krofki ter Klub radovljiških študentov. Vmes smo imeli najprej na programu nepričakovano tretjo tekmo četrtfinala Prve lige med Picerijo pod velbi ter Golaznijo … ki pa je nato z le-tega izginila, pa smo v pomanjkanju drugih idej, kako ubiti dan, mal’ posedali v sobotnem jutru. No … le nekaj minut, glede na to, da se ekipama vmes med eno in drugo tekmo ni čakalo po eno uro …

———-

Končno smo se lotili tudi tega – Krofki vs KRŠ

V blagem športnem duhu smo s tekmo začeli ob 8:11 … pa jo mal’ prekinjali, obrisali kak kondenz, malo nadaljevali in v šesti minuti zamenjali začetnih 0 – 0 na semaforju; povedli so v črno odeti študentje. Dobro minuto kasneje so tisti s preluknjanim trupom že izenačili. V naslednjih minutah so tekle na igrišču bolj matematike in tehnike, nikomur pa ni padlo na pamet, da bi pemagal nasprotnikovega vratarja … dokler se v 14. in 15. minuti niso splašili črni in povedli z 1 – 3. Takoj zatem so zapravili še igro ob igralcu več. Natanko dve minuti pred iztekom polčasa so se Krofki približali na 2 – 3, tako pa je ostalo do odmora.

Tesen rezultat v prvem polčasu je obetal dober žur v drugem. Zabava se je začela v ritmih umirjenih balad, saj smo spet gledali bolj taktični boj. Sicer pa, saj veste, kako radi rečemo – nizek rezultat je zagotovilo, da sta bili obe ekipi zelo pozorni na obrambo, v napadu pa … se bo že pokazala priložnost. Množica dveh gledalcev, ki sta se jima nato pridružila še dva, je tako lahko uživala v strateških premikih po plati, načrtovanjih ofenziv, taktičnih varanjih nasprotnikov in kar je še teh fines inline hokeja, do spremembe na semaforju pa je spet prišlo v 34. minuti, ko so z 2 – 4 povedli KRŠ-jevci. Spet je bilo potrebno obrisati nekaj kondenza, ki je na igrišče skapljal s traverz nad njim. dve minuti in pol pred koncem rednega dela so Krofki vratarja zamenjali z dodatnim napadalcem. Končalo se je z golom v prazno mrežo Krofkov in študentje so v zmagah povedli z 0 – 1.

Najučinkovitejši na tekmi je bil član zmagovalnih študentov Miha LOGAR (3 + 0).

Image 1  2  – 5 
Image 2

———-

Študentje brez težav

Minili je le 22 sekund povratne tekme, pa so črni – v primerjavi s prvo tekmo oslabljeni za enega igralca – že povedli. Od tistega trenutka dalje nista minili niti dve minuti, ko je že bilo 2 – 0. Sredi pete minute so črni ušli na 3 – 0. Potem so se zbudili pa tudi Krofki in v minuti in pol dosegli tri gole ter izenačili (3 – 3). Trajalo je le dobro minuto, potem pa so študentje spet povedli, potrebno pa je bilo spet zaustaviti uro in pobrisati igrišče. Takoj nato je v mrežo Krofkov priletel še peti pak na tekmi. Študentje so v 13. minuti izkoristili power play, pa so bili spet tri gole v plusu (6 – 3). da obrambi nista več tako zbrani, kakor na prvi tekmi, je bilo jasno v 17. minuti, ko so črni povedli še s 7 – 3 ter v 19. minuti z 8 – 3. Ob polčasu je bilo 9 – 3 in KRŠ-jevci so se polčas pred koncem zdeli že precej blizu polfinala.

Drži, da so Krofki v drugem delu konkretno napadli. Obramba črnih je nekaj časa odbijala te napade, ob koncu 26. minute pa le klonila (9 – 4). Še so pritiskali svetlo modri, a so črni s preudarno igro kontrolirali dogajanja ter seveda tudi rezultat. Ob priliki – pokazala se je v 35. minuti – so tudi zabili (10 – 4). Končalo se je tako, da so KRŠ – jevci dosegli zanesljivo zmago in se po hitrem postopku uvrstili v polfinale Ekstra lige.

Najučinkovitejši na tekmi je bil študent Nik SIMŠIČ (4 + 4).

Image 1  13  – 5 
Image 2