Modruje: Marko L.

Štartali smo torej v zaključni teden letošnjih radovljiških inline dogajanj. Temu se je razveselilo tudi nebo, pa bomo v tem tednu lahko godrnjali zaradi prehude vročine. Če vsemu temu dodamo – končno! – še narisane gol-črte in vratarski prostor, bo pa že kar preveč cvetlično, ane?

Ampak saj veste – takle ‘mamo

———-

Velbi vseeno izločili Golazen

Nepričakovana tretja četrtfinalna tekma med Picerijo pod velbi in Golaznijo se je začela odigravati … hja … kaj č’mo rečt’? V toplem vremenu? Hudič je Dobravcem odnesel šalo in kot eni papirnatih favoritov za vsaj nastop v finalu, če že ne za končni naslov, so se morali pošteno pognati nad Golazen. Gomazeči bi si seveda tudi želeli še kako stopničko višje, že pred tretjo tekmo pa so prav gotovo lahko bili zadovoljni s prikazanim na prvih dveh tekmah. Pogumno so se svetlo modri spustili v dir z Dobravci. Rezultat tega je bil, da so ob koncu četrte minute povedli. Po napaki v obrambi modrih, so Dobravci dosegli izenačujoči gol sredi sedme minute. Še se niso dali Golaznarji, pa so v 13. minuti znova povedli. V nadaljevanju so Dobravci zapravili power play, v zadnji minuti polčasa pa vseeno izenačili.

Drugi del se je začel z vratnico Gogale na eni strani in Berliska na drugi. Dobravci so prvič na tekmi povedli v 24. minuti, Golazen jih je ujela natanko tri minute kasneje, a so favorizirani picopeki spet povedli v 29. minuti (4 – 3). Zdelo se je, da oranžni počasi prevzemajo vse vajeti igre na svoje palice, rezultat tega pa je bil še peti gol v mreži Golazni v 34. minuti. Nato je vratar slednjih ubranil še eno veliko priložnost in pet minut pred koncem je kazalo dobro za preboj v polfinale Velbarjem. Golazen je zmanjšala zaostanek v 38. minuti (5 – 4) in takoj vzela time-out. Ponudila se jim je še priložnost za izenačenje ob igri z igralcem več, ki pa je niso izkoristili. Trda, a zaslužena zmaga s prebojem v polfinale je tako pripadla Velbarjem.

Miha BREMEC pri zmagovalcih in Anže GOGALA pri poražencih sta bila oba najučinkovitejša na tekmi (3 + 0).

Image 1  5  – 4 
Image 2

 

———-

Mammoths dobro borbali proti Timing-u

Tole je pa takole: Bad Mammoths so prav gotovo prihajajoča sila v naših ligah. Pred nekaj leti so bili v njihovem položaju Pacienti, pa so le-ti zdaj tudi v Ekstra ligi nasprotnik, ki je na vsaki tekmi sposoben zmage. Res pa, da se jim je (Mammoths-om) nasproti postavila ekipa, ki po kakovosti prav gotovo z naskokom odstopa med ekipami v prvi ligi in bi pravzaprav mirno lahko igrala tudi v Ekstra ligi, tako da … Mammothsi ravno niso bili favoriti, kakor pa se za polfinalno tekmo spodobi, so se pogumno podali v boj s favoriziranimi Mojstrančani. Slednji so v začetku pete minute povedli, v začetku osme pa podvojili vodstvo. Še slabe štiri minute so potrebovali Mamuti, da so prvič zadeli tudi sami. Ob koncu petnajste minute so spet na + 2 ušli časomerilci, ki so ob koncu polčasa morali braniti svoj gol tudi z igralcem manj. Do polčasa je ostalo 1 – 3.

Mammoths so otvorili sezono zadevanja golov v drugem delu; na 2 – 3 so znižali v 23. minuti. V začetku 26. minute je bilo spet dva gola razlike (2 – 4). Power play gol v 28. minuti je Mojstrančanom prinesel najvišje vodstvo na tekmi. V 32. minuti so mamuti dosegli gol ob igri z igralcem manj, do konca tekme pa prejeli še dva in prvo polfinalno tekmo izgubili.

Najučinkovitejši an tekmi v statističnem smislu je bil član Timingovcev Urban SODJA (0 + 4).

Image 1  3  – 7 
Image 2

 

———-

Velbarjem prva polfinalna zmaga nad Strelami

Velbarji, dodobra ogreti od tekme prej, so povedli tudi v prvi polfinalni tekmi proti Strelam, beležili pa smo drugo minuto tekme. Strele so v power playu izenačile v začetku osme minute. Ob koncu devete minute so Dobravci spet povedli, tri minute pred koncem prvega polčasa pa zadeli še za 1 – 3. Ob koncu, ko se je čas že iztekel in sem pišoči ravno objavljal FB storye s tekme, so B’lani že po izteku igralnega časa – za kar sem kriv prej omenjeni, ki tega nisem označil s piskom – dosegli gol, ki pa seveda ni obveljal. Povzročil je le nekaj razburjenja in povišanih tonov, ostalo pa je pri 1 – 3.

V drugem polčasu so v 27. minuti B’lani dobili priložnost priti bližje tekmecem ob igri z igralcem več, ki pa je niso izkoristili. So pa gol dosegli Dobravci ob vstopu v 32. minuto (1 – 4). Peti pak je v mrežo Strel padel dve minuti kasneje. Treba je zapisati, da so se B’lani precej trudili, a so Dobravci rutinirano branili svoj gol in nasprotnikom pravzaprav niso puščali prav dosti priložnosti. Ob koncu so Strele vseeno še dvakrat zadele in prvo polfinalno tekmo izgubile za dva gola.

Najučinkovitejši na tekmi je bil član zmagovitih Dobravcev Luka ULAMEC (2 + 1).

Image 1  3  – 5 
Image 2

 

———-

Panthers vs Luftarji

Za konec današnjega razburljivega sporeda naj bi se spet spoprijeli moštvi Pink Panthersov in Luftarjev, ki sta že prvo tekmo – zaradi dežja – odigrali v dveh terminih, tako pa je žal moralo biti tudi z drugo. Šlo je za preostanek tekme, ki se je pred dnevi nesrečno zaključila zaradi ne-posluha Občine za podaljšanje igralnega časa in našega nesrečnega načrtovanja. Zato najprej osvežimo spomin s copy-paste zapisom tistega, kar se je zgodilo pred dnevi:

Po krajšem premoru sta ekipi nadaljevali … v strahu, da se nekaj čez deveto ne bodo ugasnile luči. Panthersi so hitro povedli, Luftarji pa tudi hitro izenačili. V osmi minuti so bili rožnati spet spredaj. V 13. minuti so si Luftarji prislužili dvojno kazen in na hitro dobili dva gola. Od tam naprej pa je šlo vse samo še navzdol. Že do polčasa je bilo 7 – 1 za Pinkije.

V drugem delu se v statističnem smislu ni zgodilo nič, ko pa je ostalo do konca tekme še 16:42, so se nad igriščem ugasnile luči … in potrebno je bilo vse skupaj prekiniti.

Ekipi bi torej morali odigrati še manjkajočih 16:42 tekme. In komaj smo v dopoldnevu pripravili gornji tekst, je prišlo obvestilo, da tekme ne bo. Pisec tega pamfleta se – v ne vem čigavem imenu – za zaplete opravičujem, ekipama zahvaljujem za potrpljenje, mi pa se hkrati zahvaljujemo njim, ker imamo zdaj namesto rožnatih in preluftanih v članku par svežih rožic 😉

Tudi ni slabo, mar ne?

Image 1  7  – 1 
Image 2