Modruje: Marko L.

Kaj reči ob zadnjem torkovem tekmovalnem programu v letošnji sezoni? Naj omenimo, da sta se v barvni prvi polfinalni tekmi Ekstra lige pomerili ekipi Red Stars in Pink Panthers? In kaj reči o drugi polfinalni tekmi Prve lige med Bad Mammorhs in Timingom Mojstrano? In kaj reči ob tradicionalnem “blejskem” derbiju starih Študentov in mladih Pacientov, ki je tudi že postal klasika, v tem primeru pa je predstavljal prvo polfinalno tekmo drugega para v Ekstra ligi? Nič ne bomo rekli, kajti uvod se nam je ob tem že zapisal.

Kako so stekle in se dokončale same tekme, si boste pa prebrali v članku spodaj. Ane?

———-

Panthersi premagali Starse

Prva polfinalna tekma Ekstra lige se je začela s kaznima; najprej na strani Panthersov, le nekaj sekund zatem tudi na strani Starsev. Nobena od ekip tistega nekaj malo power playa ni izkoristila, pa je rezultat ostal na začetnih 0 – 0. Gledali smo dober hokej, do spremembe pa je prišlo šele ob koncu desete minute, ko so povedli Starsi. Panthersi so izenačili v power playu v 13. minuti. Do nove spremembe je prišlo v začetku osemnajste minute, ko so po hitrem protinapadu povedli Pink Panthers. V zadnji minuti in pol so rožnati dosegli še dva gola in na odmor odšli s kar lepo prednostjo (1 – 4).

Hitro so si prislužili kazen v drugem delu rožnati. Starsi je niso izkoristili za znižanje rezultata, vendar so v nadaljevanju močno pritisnili. Sledila je še ena kazen za Pantherse, tokrat pa so jo Starsi izkoristili za znižanje rezultata (2 – 4). Na prelomu v zadnjih deset minut rednega dela so Pinkiji spet zabili in povedli z 2 – 5. Zvezde se seveda niso vdale in so ob koncu 32. minute zadele za 3 – 5. v 34- minuti pa za 4 – 5. Prelomni trenutek se je zgodil v 37. minuti, ko so Panthersi zadeli za 4 – 6. Končalo se je s 5 – 7 in prvo polfinalno zmago za Pinkije.

Sašo RAJSAR (3 + 1) in Matevž ERMAN (1 + 3), oba člana zmagovitih Panthersov, sta bila na tekmi najučinkovitejša.

Image 1  5  – 7 
Image 2

———-

Timing v finalu po hitrem postopku

mamuti so torej po prvi tekmi zaostajali. v drugo so krenili odločno in v začetku pete minute povedli. Vodstvo je trajalo minuto in pol, potem pa so mojstri ‘z Mojstrane izenačili. V power playu v deseti minuti so nato temno modri tudi povedli. Svetlo modri se niso dali in so izenačili v štirinajsti minuti. V sedemnajsti minuti novo vodstvo za časomerilce in kmalu zatem + 2. Ob polčasu je bilo 2 – 5 v korist Mojstrančanov.

Težka naloga je bila pred Mamuti v drugem polčasu. Še posebej je bilo to jasno, ko so takoj po 17 sekundah prejeli še šesti gol. Ob koncu 23. minute so svetli zadeli za 3 – 6 in v začetku 25. minute za 4 – 6. Hitro sta sledila dva gola Mojstrančanov, pa je bila razlika spet štiri zadetke (4 – 8). V približno istem ritmu se je tekma, ki je mestoma postala živčna, tudi nadaljevala. Končalo se je s pričakovano, novo visoko zmago Mojstrančanov.

Nik PEM (4 + 1) in Jaka PODREKAR (3 + 2) sta bila na tekmi najučinkovitejša.

Image 1  6  – 12 
Image 2

———-

Pacienti suvereno

Črni so tekmo začeli z minuto in pol kazni, saj se niso pravočasno pojavili na igralni površini, kljub temu da jih je bilo v športnem parku dovolj za pričetek tekme. Pacienti darila niso izkoristili. So pa zato povedli v četrti minuti in podvojili vodstvo v šesti. Še dva gola v mrežo črnih sta sledila v 12. in 13. minuti, medtem ko črni v napadalnem smislu do tedaj niso spackali še ničesar. Peti gol belih v 15. minuti je padel iz kazenskega strela, z 0 – 5 pa se je polčas tudi končal.

Tudi začetek drugega dela študentom ni obetal nič dobrega; zapravili so namreč igro z igralcem več in bili zato v 26. minuti kaznovani s še šestim pakom v svojo mrežo. Prvič na tekmi so zadeli sredi 27. minute, a so ga hitro zatem fasali tudi sami.  7:41 pred koncem drugega polčasa so pri rezultatu 3 – 7 črni vzeli time-out in hitro zatem zadeli vratnico. Že šest minut pred koncem so vratarja nadomestili z novim napadalcem in … prejeli pak v prazno mrežo. Še so z isto taktiko poskušali v nadaljevanju in glede na potek tekme iztržili kar znosen poraz … ki pa seveda ne pomaga kaj dosti.

Aljoša PRETNAR (2 + 2) pri zmagovalcih in Luka KALAN (3 + 1) pri poražencih sta bila na tekmi najučinkovitejša.

Image 1  5  – 8 
Image 2