Modruje: Marko L.

Upravni odbor tekmovanj v Ekstra ligi in Prvi ligi, ki se odvijata na plati v radovljiškem športnem parku, je včeraj pozno popoldne izredno zasedal. Na dnevnem redu je bila le ena točka: neprimernost nedeljskega članka.

Člani disciplinske komisije so se strinjali, da je bil nedeljski dopoldanski članek vse preveč osredinjen na pisca neumnosti Marka Lukana … in vse premalo na poglavitno dejavnost naših lig. Zato je komisija omenjenemu izrekla kazen in ga do nadaljnjega odstranila z mesta glavnega in odgovornega urednika spletne strani Inline Radovljica ter na njegovo mesto imenovala Lukan Marka.

Le-ta ni nikoli bolan in se bo zdaj v miru lahko posvetil pisanju o dogajanjih na plastični podlagi v najpomembnejšem delu sezone. Srečno!

———-

Milostni zaključek! 

Image 1  12  – 2 (MR) 
Image 2

Časomerilci so eni od favoritov sezone. Tako je vsaj moč reči po uvodnem delu sezone, ko so nekajkrat prikazali prav rušilno moč. Res pa je tudi, da so podobne predstave znali prikazati tudi že v prejšnjih sezonah, pa potem nikoli ni šlo prav daleč v končnici. Nasproti so se jim postavili hokejsko-kamniti rokerji iz dolenjskega dela Mat’ kurje, ki so v razigravanju imeli kar precej dela z mladimi outwetovci in so v četrtfinale prišli nekoliko kot underdogi. Po dokaj izenačenem začetku, v katerem je vsaka ekipa nanizala nekaj priložnosti, so v sedmi minuti povedli mojstri ‘z Mojstrane. Rumeni so v deveti minuti izenačili, a le toliko, da so zjezili modre, ki so v naslednji minuti spet povedli. Do polčasa so modri že vodili s 5 – 1.

Prva stvar, ki jo lahko omenimo v zvezi z drugim polčasom je – dež. Najprej sramežljiv, pesniški, dežek na fino. Ko je po kakih desetih minutah pesniški dežek mutiral v nekoliko močnejši crescendo, so modri že vodili s 7 – 1. Drugič na tekmi so rumeni zadeli v 35. minuti, ko so zaostajali z 9 – 1. Vsega je bilo konec po nekaj sekundah igre v zadnji minuti rednega dela, ko so modri milostno zadeli za 12 – 2.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Nik PEM (Timing, 6+1).

———-

Najprej rafalno, potem pa umirjeno

Image 1  5  – 3 
Image 2

Pirhi so kot drugo uvrščena ekipa v rednem delu sezone razigravanje izpustili, si nabrali moči in sveži pričakali Vikinge. Le-ti so v razigravanju izločili oslabljeno Golazen in si seveda želeli kar najboljše predstave proti zelencem. So pa tudi vmes imeli nekaj dni odmora, tako da so se tudi sami spočiti in čili lahko lotili bojevanj proti debelojajčnim. Spet je posijalo sramežljivo po-plohno sonce in ekipi sta se podali v boj. Hitro so pirhi povedli z 2 – 0. Rogati so v nadaljevanju znižali na 2 – 1 in 3 – 2, v prvih minutah pa je bilo videti, da ekipi ne bosta prav dosti pozornosti posvečali obrambi, ampak bosta tekmovali katera lahko zabije večkrat. Rafalno zadevanje se je v drugi četrtini umirilo, severnjaki pa so nepoškodovani preživeli eno izključitev. Ob polčasu je tako veljal rezultat, ki je na semaforju visel že v osmi minuti (3 – 2).

Za razliko od svojih zelenih kolegov, ampak nasprotnikov, so modri v 23. minuti izkoristili svojo močno igro (power play, hehe) in izenačili. Pred zadnjimi osmimi minutami rednega dela tekme so zeleni nato vodili s 5 – 3. To je bil tudi končni rezultat. Ob koncu so se razvnele strasti, vendar se je vse srečno izteklo.

Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši Boštjan GROZNIK (2+1), pri poražencih pa je podoben učinek imel Gašper SERŠEN (1+2).

———-

Panterji v polfinalu!

Image 1  6  – 4 
Image 2

Panterji so se z visoko zmago v prvi medsebojni tekmi četrtfinala (8 – 3) kar postavili kot upoštevanja vreden faktor, čeprav se jim je uvodni del sezone povsem ponesrečil. Ravno obratno velja za Fischerje, ki so redni del končali na visokem drugem mestu, danes pa jih je čakala zahtevna naloga – zmagati, ali zaključiti sezono.  Morda velja omeniti tudi, da so rumeni dobili obe medsebojni tekmi v rednem delu sezone, ampak …

Fischerji, v določenih krogih imenovani tudi ribiči, so povedli ob koncu pete minute. Slabo minuto in pol kasneje so rožnati izenačili. Obe ekipi sta na izvrsten način v prvem polčasu prikazali, da za odličen inline hokej ni potrebnih 834 zadetkov, pač pa je tudi ob nizkem rezultatu lahko vse polno dogajanj … in bilo jih je! Sredi petnajste minute so nato povedli rožnati. Nato so sredi 18. minute zadeli še tretjič in polčas dobili s 3 – 1.

Ni še minilo niti pol minute igre v nadaljevanju, ko so Dolenjci zadeli za 3 – 2. Vreme je znova postalo pesniško razpoloženo in je vrglo dol kitico ali dve. Dolenjci so izkoristili močno igro (power play, hehe) v začetku 26. minute ter dodali še gol ob izenačenih močeh sredi 27. in se kar naenkrat znašli na – zanje – pravi strani rezultata (3 – 4). V trideseti minuti so tudi rožnati izkoristili svojo močno igro (power play, hehe) in znova izenačili ekipi na 4. Ko so v 33. minuti za novo vodstvo zadeli pinkiji, se je morda komu od premraženih in mokrih gledalcev zazdelo, da sta ekipi dogovorjeni, da en čas vodi ena, drug čas pa druga, a temu seveda ni bilo tako. Ob vstopu v zadnje tri minute rednega dela so spet zadeli pank-pinksi, k dramaturgiji večera pa je spet prispeval tisti zgoraj, ki je dol poslal nekaj obilnih sonetov. S 6 – 4 se je tekma tudi komnčala, Pink panthersi pša so z novo zmago izpolnili pogoj za nastop v pofinalu.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Blaž TOMAŽEVIČ (Pinks, 1+4).