Modruje: Marko L.

Pošteno smo zakoračili v zaključni del sezone. Danes so se na dveh prvih četrtfinalnih tekmah v Prvi ligi predstavile štiri ekipe: Strele z Bele, Trim Tim, Conditus in Dobravski Rangerji. Vse ekipe seveda z željo po napredovanju v polfinale – za kar je v tej fazi potrebno nasprotnike premagati dvakrat, ne glede na razliko – in kasneje z borbo za nastop v velikem finalu.

Kako se je razpletlo, si preberite spodaj:

———-

Trimčki ujeli Strele na levi nogi

Image 1  3  – 4 
Image 2

Visokoleteče Strele so redni del sezone končale na tretjem mestu z enakim številom točk, kot ekipi (Timing, Jaka muda) pred njimi. Tudi Trimčki so imeli redni del sezone – v primerjavi z nekaterimi prejšnjimi – precej dober, med štirinajstimi ekipami pa so zasedli šesto mesto. Težko bi bilo pred uvodnim sodnikovim metom določiti favorita za napredovanje v polfinale, spričo uvrstitev v rednem delu pa je ta vloga vseeno pripadla B’lanom. Medsebojno tekmo v rednem delu so za en gol (6 – 5) dobile Strele, tako da se je obetal zanimiv dvoboj.

Zbralo se je lepo število gledalcev, otrok, nosečnic, mamic, psov in drugih obiskovalcev ter hokejskih navdušencev. Trim tim se niso obotavljali in so kar takoj po minuti povedli. V šesti minuti so imeli an voljo še močno igro (power play, hehe), ki pa je niso izkoristili. Nekoliko zaspane Strele v uvodnih desetih minutah niso prav gromoglasno bliskale, pa so jim trimčki v enajsti minuti zabili še drugič. Posebej je v prvem delu potrebno izpostaviti vratarja trimčkov Jona AŽMANa, ki je ekipo praktično lastnoročno v nekaterih situacijah obdržal v vodstvu in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno vse do začetka dvajsete minute. Polčas se je končal z 1 – 2 v korist rekreativcev.

Le 29 sekund močne igre (power playa, hehe) so potrebovali trimčki v drugem delu, da so spet zadeli. Sivi so v nadaljevanju nekaj minut najprej jalovo napadali, sredi 29. minute pa le zadeli za 2 – 3. Nekaj kasneje se jim je ponudila priložnost za izenačenje ob močni igri (power playu, hehe), dobili pa so kratkoročni (shorthanded, hehe) gol in spet zaostajali za 2 (2 – 4). S takim rezultatom sta ekipi zarolali tudi v zadnjih pet minut rednega dela tekme. B’lani so izkoristili močno igro (power play, hehe) v 39. minuti in v zadnje pol minute skušali izenačiti brez vratarja, a se ni izšlo. Trimčki so tako dosegli prvo od zahtevanih dveh zmag.

Statistično najučinkovitejši na tekmi je bil Miha BULOVEC (Trim tim, 1+2).

———-

Čuvaji na prvi tekmi zanesljivi

Image 1  5  – 9 
Image 2

Prvi četrtfinalni dvoboj sosedov na lestvici, peto uvrščenih slaščičarjev in četrto uvrščenih čuvajev, je bil že po definiciji napoved za … mnogo borbe. Cukrpekarski finalisti iz prejšnje sezone se seveda ne želijo posloviti po četrtfinalu, za Dobravce pa so tako vedno značilne visoke ambicije. Saj – znanja jim ne manjka. V rednem delu sta se moštvi srečali praktično na prvi tekmi sezone, davnega enajstega aprila, v izvrstni tekmi pa so bili uspešnejši kremšnitarji s 3 – 1.

Dobravci so hitro povedli, cukrpekarji pa prav tako hitro izenačili. V sedmi minuti so beli izkoristili močno igro (power play, hehe) in spet povedli. Zvesti bralci veste, da ob tekmah Conditusa praktično vsakič omenimo gledalce, predvsem pa gledalke in res … vsakič cukrpekarje spremlja zavidanja vredno število gledalcev, predvsem pa gledalk. Tokrat pa tudi Dobravci niso bili čisto brez podpore., zato so v 12. minuti rezultat izenačili (2 – 2). Rangerji so spet povedli v 17. minuti, kremšnite pa izenačile 13 sekund pred koncem polčasa (3 – 3).

Zdelo se jim je tako prima, da so prvi zadeli tudi v drugem polčasu, tekla pa je 24. minuta. Hitro so nato Dobravci izenačili in povedli. V 28. minuti so čuvaji zabili še tretjič v zaporedju in se malenkostno odlepili (4 – 6). V trideseti minuti je bilo že 4 – 7. Beli so v naslednjih minutah silovito pritiskali, znižati pa jim ni uspelo. Prav nasprotno – v 35. minuti so prejeli osmi zadetek, potem pa je bilo vsega konec. Že v naslednji minuti je bilo 4 – 9. Ob koncu so slaščičarji dosegli še gol ob močni igri (power playu, hehe) za končnih 5 – 9.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Dobravec Luka ULAMEC (3 + 4).