Modruje: Marko L.

V nedeljsko jutro smo se prebudili s soncem na obrazih in rani občutki so bili podobni tistim, kot jih imajo najsrečnejši prašički v blatu. Lepo vreme je kot nalašč za kak nedeljski izlet, ali pa morda kar dobro, staro in brezskrbno lenarjenje v postelji, ampak … ne, če v teh mesecih človek sodeluje v Inline ligah v Radovljici. Prima je tudi, da se dobrega hokeja željnemu obiskovalcu ni potrebno ubadati z nakupom vstopnic, pa tako denar ostane za bolj pomembne stvari … recimo za to, da se človek prepusti kakemu požirku tekočine zlate barve, ki prekipeva od simfonije osvežujočih okusov hmelja, rastlinskih arom in gladkega sladnega zaključka, ki enostavno zbudi željo po še kakem, po naslednjem in zadovoljujočem požirku eliksirja, ki se kaskadno pretaka po brbončicah.

In tako v ligah skrbimo za celostno zadovoljstvo vseh udeleženih – igra se dober hokej, spije se kak osvežujoč napitek, pa je življenje takoj lepše in se še taščino godrnjanje, ker smo šli v nedeljskem jutru na hokejski spektakel, namesto k maši, začne zdeti podobno prijaznemu kramljanju.

———-

Epski boj ter vikinško klanje v prijateljskih tonih

Image 1  4  – 5 
Image 2

Z nekaterimi izjemami so se v prvo nedeljsko jutranjo tekmo zapodili stari, ampak mladi znanci z ledenih igrišč. To se je videlo tudi pri ritmu in intenzivnosti, pa je švigalo na vse strani, se kresalo in se je “guncala” ter bobnela banda. Na zunaj mokri mulci so povedli z golom svojega najboljšega strelca sredi četrte minute. Čudaki so s svojo čudno igro izenačili skorajda natanko pet minut kasneje. Aljaž HP je vtaknil novega za Outwet v začetku 13. minute, čudaki pa so izenačili v močni igri (power playu, hehe) ob koncu 16. minute. Le pol minute kasneje so bili na zunaj mokri spet v vodstvu, ki so ga na +2 raztegnili pičli dve sekundi pred odhodom na pavzo.

Na jetra nam gre, da se vsak del članka o drugem polčasu začne s frazo “v drugem delu”, pa smo jo s tem stavkom ravnokar malce modificirali. Po slabih šestih minutah igre so za gol priključka zadeli sivi, ki so dve minuti kasneje tudi izenačili na 4. Epski boj mladih in malce manj mladih teličkov se je imel nadaljevati tudi v zadnjih desetih minutah. In res, zbudili so se tudi na zunaj mokri, ki so v 31. minuti s četrtim golom Aljaža HP na tekmi spet povedli. Nekajkrat sta se v nadaljevanju izkazala oba vratarja, Cene HAFNER pri čudakih in Matija ULČAR pri na zunaj mokrih. Epski boj, vikinško klanje in piščančja pašteta so se končali z minimalno zmago na zunaj mokrih.

Fun fact: tribuna ob igrišču je po tekmi spominjala na ljubljansko avtobusno postajo – vsakih nekaj minut je izginil naslednji taksist. Širi se glas med ljudstvom, da so taksi službe, ki delujejo tod naokrog zelo zanesljive, predvsem pa izredno poceni. 😀

Na presenečenje vseh (not!) je bil prvo ime tekme Aljaž HROBAT PLEMELJ (4+0).

———-

Čez-savski derbi

Image 1  2  – 3 
Image 2

Dobravski Rangerji in Strele z Bele so se udarili – če gledamo na lokacijo v njihovih imenih – v tako rekoč čez-savskem derbiju. Obe ekipi sta bili razmeroma številčni, pa so se udarili sedem na sedem, če pri tem štetju izpustimo oba vratarja … ki pa sta seveda tudi pomembna člana moštev. Prvi(č) so v mrežo nasprotnikov pak ustrelile Strele, tekla pa je osma minuta tekme. Dobravci so izenačili v močni igri (power playu, hehe) v začetku 18. minute in tako je ostalo do polčasa.

V drugem delu … aja, hehe … minilo je šest minut in pol igre v drugih dvajsetih minutah, ko so B’lani spet povedli, vendar so jim čuvaji vrnili milo za žajfo že v naslednji minuti in spet so bili tekmeci izenačeni. Vse do predzadnje minute je ostalo pri 2 – 2 , do odločitve pa je prišlo ob tretjem golu Nr9 za Strele. Čuvaji so poskusili izenačiti brez vratarja, vendar so bile 103 sekunde časa za to premalo.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Dejan TRKULJA (3+0).

———-

Slaba začetka polčasov usodna za Dolenjce

Image 1  7  – 5 
Image 2

Mojstri ‘z Mojstrane so se na tekmi pojavili samo s frakcijo običajne doze bratov Podrekar in čakala jih je zahtevna naloga v boju s strupeno rumeno dolenjsko falango. Na pisanje stihoklepca se Mojstrančani sicer niso ozirali, pa so povedli po dobri minuti tekme. Drugi pak so zapokali v mrežo rumenih ob močni igri (power playu, hehe) v osmi minuti in tretjega sredi dvanajste minute. Dolenjci so sicer tudi imeli kako priložnost, a so delovali še precej zaspano, kar je na nek način tudi razumljivo. Ko se nam je ravno zapisal ta stavek – reportaže večinoma pišemo kar med tekmami samimi, ko so vtisi še sveži – so ga strupeni vtaknili. Adrenalin je začel delovati, pa so se v začetku 18. minute približali na le še gol zaostanka. Ni zdržalo, saj so si ob še drugi izključitvi naprtili še drugi gol ob igralcu manj.

Vajo sta ekipi ponovili tudi po odmoru. Mojstri ‘z Mojstrane so že v prvih dveh minutah zadeli dvakrat in prišli v vodstvo s 6 – 2. Sledili sta dve minuti, petindvajseta in šestindvajseta, v katerih so padli trije goli, strupeno rumeni so dali dva od teh. Ob zaostanku s tremi goli je bilo časa za lovljenje nasprotnikov še dovolj. Modri se niso ozirali na morebitne tovrstne želje Dolenjcev in so s preudarno igro držali rezultat 7 – 4 vse do 39. minute; takrat so rumeni zadeli petič za še nekaj malega upanja, ki pa se v nadaljevanju – poskusu brez vratarja navkljub – ni več materializiral v obliki še kakega gola.

Pri zmagovalcih so po tri točke dosegli trije igralci: Nik PEM (3+0), Peter BIZALJ (2+1) in Luka KRAIGHER (1+2). Pri poražencih je imel enak učinek Žiga KOVAČEC (1+2).

———-

Enaindvajset golov za konec

Image 1  12  – 9 
Image 2

Ekstra liga, to pa je en drug nivo! Luftarji so povedli že v prvi minuti in dejansko je človek dobil občutek, da so v prvi menjavi “leteli po luftu”. Morda pa jim je sponzor Lufthansa, kdo ve 😀 Za letalce sta nato tudi drugi gol v peti minuti dosegla isti podajalec in isti strelec, preluknjani pa so se še odločali o pravem času za prvi strelski preblisk. Niso se znali odločiti, pa so jim aviatičarji do desete minute zataknili še tri in že vodili petardnih 5 – 0. Po 6 – 0 v 14. minuti so se preluknjani zbudili in v 16. minuti le dosegli gol, do polčasa pa se je rezultat spremenil do 7 – 3, pri čemer je vse tri gole za Krofke v tem delu dosegel Mark SOJER.

Nadaljevanje je postreglo z nekaj manj rafalnega doseganja zadetkov. Prvič se je mreža katere od ekip zatresla v 28. minuti in zatresla se je mreža preluknjanih. Ko pa smo že ravno omenjali rafale – prav od gola letalcev se je začelo sistematično mitraljiranje obeh mrež, pa se je rezultat s 7 – 4 do zadnjih dveh minut spremenil na 11 – 8, končalo se je pa z 12 – 9.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Luftar Luka KOSMAČ (2+5).