Modruje: Marko L.

Kakor rečeno že kak dan nazaj – vsi vpleteni v dogajanja, posebej pa tisti, ki naj bi nastopili na današnjem programu, smo vse dopoldne s strahom in nejevero opazovali dogajanja na nebu. Pa ne, da bi od ondot šibali kaki kometi, sovražni izstrelki prebivalcem Mat’kurje neljubih nacij, ali pa morda vesoljsko mutirana čebula … nič takega. Čisto navaden, zoprn aprilski dež – boh ga nima r’d!!! – je najedal živce in koncentracijo. Piscu teh besed še toliko bolj, saj je dopoldne in zgodnje popoldne preživel na obrobju prestolnice, kjer je občasno lilo kakor iz škafa, v vmesnem času pa kakor iz lavorja …

Ob prihodu na prelepo Gorenjsko so možu vremena vsaj malo se zjasnila, v samem športnem parku pa je bilo kljub temu ob rahlem dežju potrebno poprijeti za brisače in ga drgniti. Je kar konkreten zalogaj. Teren za inline hokej, seveda … da ne bo pomote.

Na programu so bile spet tekme v Prvi ligi. Težko bi rekli, da gre v tem tekmovanju – v primerjavi z Ekstra ligo – za lesene nogice, saj je tudi tod opaziti veliko znanja, želje in volje, nekaj malega razlikice v kvaliteti pa je vseeno … Kakorkoli že, ponedeljek je bil kot običajen ponedeljek – dolg AF …
———-

Pregomazeli festinarje

Image 1  9  – 5 
Image 2

Dež. Gužva na cesti. Pomanjkanje vratarjev. Smo začeli pa s petnajst minutno zamudo. Ampak začeli smo. Vse skupaj ni prav nič zmotilo gomazečega Mateja GABRA, ki je že v uvodnih petih minutah dosegel hat-trick. Zunanja temperatura je začela strmoglavljati, vročica na igrišču pa naraščati. Festinarji so prvi gol dosegli v 14. minuti (3 – 1), do polčasa pa se je rezultat pomnožil s faktorjem 2 (6 – 2).

Golazen je tudi v drugem delu hitro zagomazela z dvema goloma v dveh minutah in pol. Kasneje so se zbudili tudi festinarji in dosegli enkaj zadetkov zapored, za kaj več od častnega in znosnega poraza pa vse skupaj ni zadoščalo.

Najučinkovitejši na tekmi je bil – kdo pa drug? – Anže GOGALA (Golazen, 3+2).

———–

Na krilih HP-ja mimo rumenih

Image 1  7  – 10 
Image 2

V prvih minutah tekme je v hladnem vremenu gorel predvsem mladi član Outwet Juniorjev Aljaž HP … in to ni Hewlet Packard, ampak Hrobat Plemelj. Po vzoru na Gabra v prvi dnevni tekmi, je tudi Aljaž dosegel hat-trick že v prvih minutah tekme. Tudi sicer mladenič deluje kot prihajajoča mlada moč slovenskega ledenega hokeja … kako se bo njegova kariera odvijala, pa je seveda odvisno od mnogih dejavnikov. Če rečemo nekoliko v šali, je eden od le-teh tudi to, kako bo mladi mož odreagiral, ko se bo spoznal še z drugimi radostmi življenja, ne le pakom in palico. Pa tu ne mislimo nujno ta usc*nega dela ženske kože, ampak … no, saj boste bralci vedeli. Šalo na stran, mulci na čelu z vratarjem Tomom RANT-om, so ob polčasu vodili s štirimi zadetki prednosti (2 – 6).

Rumeni se seveda niso imeli namena predati kar brez boja, zato so v drugem delu dvignili nivo igre. Ko so se približali na 6 – 7, so mulci nemudoma vzeli time-out. Sprva ni pomagalo, saj so rumeni še izenačili. V finišu se je spet razletel Aljaž HP, ki je s tremi dodatnimi goli (zadnjim v prazno mrežo) odločil zmagovalce.

Kdo je bil najučinkovitejši igralec tekme ste iz teksta prav gotovo že razbrali, za tiste z bolj počasnim mlinom pa vseeno še zapišimo: to je bil Aljaž HROBAT PLEMELJ (6+1).

———————

Čudaki končno uspeli zmagati

Image 1  7  – 3 
Image 2

Za razliko od tekme prej, je duel čudakov in festinarjev ponudil nekoliko nižji tempo. To ne pomeni, da je samo srečanje trpelo v smislu kakovosti, le hitrosti na stezi so bile drugačne. Sivi so povedli z 2 – 0 in zdelo se je, da imajo zadeve pod kontrolo. Dva zadetka prednosti v inline hokeju seveda ne pomenita kaj dosti … in res, festinarji so znižali na 2 – 1 še pred polčasom. Tako je potem ostalo do odmora …

… in še več, kakor šest minut v drugem polčasu. Čudaki so nato povedli s 3 – 1 in se v nadaljevanju sprostili ter dosegli še nekaj zadetkov. Človek bi si mislil, da so festinarji od njih že povsem zadeti, a se vseeno niso predali in so tudi sami nanizali nekaj nevarnih akcij. V rezultatskem smislu je pomagalo malenkostno, saj je bil vratar sivcev dokaj suveren.  Končalo se je s 7 – 3 za Freaky-e.

Trije igralci pri zmagovalcih so na tekmi dosegli po tri točke: Gašper ŠMID (3+0) ter Jan ŠKOF in Luka LEBEN (1+2).

————–

Zmagovalce odločili kazenski streli

Image 1  4  – 3 (PS) 
Image 2

V zadnjem večernem srečanju so se udarili slaščičarji s pivovarji. Cukrpekarji so ga zataknili sredi druge minute, vendar je bilo že takoj videti, da goli na tekmi ne bodo padali, kakor kremšnite s tekočega traku v Conditusu. Trimčki v pir-dresih so izenačili sredi pete minute. Pa ne le to, tudi povedli so v enajsti minuti … vse zahvaljujoč malčku, podporniku trimčkov, ki se je v mokrem večeru s tribune pogumno drl: “Dejmo, ati!” S tribune je nekaj kasneje prišlo tudi tajno navodilo, naj pisec teh stihov “zrihta” kak gol slaščičarjem; kolikor že sem se podpisani trudil in pošiljal pozitivne misli v smeri kremšnit, toliko bolj so igralci v belem na plati grešili …

Drugih dvajset minut se je pričelo z neposrečenim “predvajanjem” igralnega časa na monitor. Ura je sicer ves čas tekla, le ekipi tega nista videli. Zračni transfer želja s tribun iz prvega polčasa se je materializiral ob koncu 24. minute, ko so kremšnite izenačile. Na plati je bila kopica igralcev, za katere se je videlo, da res znajo, hokej je bil lep, navijačice pa menda tudi … čeprav varno skrite v objemu teme. Vratar trimčkov je v 28. minuti izvedel rop, saj je neverjetno ukradel zicer cukrpekarjev. Trim-pirčki so spet povedli v 32. minuti in v tekmi z malo goli se je zastavljalo vprašanje, ali bo to že dovolj za zmago. Ni bilo, saj so kremšnite izenačile v powerplayu (močni-igri, hehe).

Potreben je bil (tudi) podaljšek. V le-tem sta se nekajkrat izkazala vratarja na obeh straneh … ravno dovolj, da nobena ekipa ni dosegla zmagovitega zadetka.

Po štirje kazenski streli so bili potrebni na vsaki strani, da smo dobili zmagovalce. Za Conditus sta zadela Lahajnar v drugi seriji in zmagovito Čamdžić v četrti, pri poraženih trimčkih pa le Bulovec v tretji seriji.