Modruje: Marko L.

Človek nikoli ne ve, kakšne načrte ima nedelja z njim. Ene tako namontira k maši, druge v gostilno, našo skupnost pa kar v, na in ob radovljiško inline hokej igrišče. No, so pa tudi taki, ki jih usoda v nedeljskem dopoldnevu pripelje na vsa tri omenjena prizorišča, pa nemara še kam drugam. Naši inline ligi pa sta podobni, kakor zvezde na nebu, ali pa morda – kakor prijatelji: ne vidiš jih vedno, pa vendarle veš, da so tam. Ampak kaj bi to – pustimo globoke misli, filozofiranje in zaskrbljen pogled na vremensko napoved za prihodnje dni ob strani ter se – prav po nedeljsko – ozrimo na dogajanja v Ekstra ligi … ligi, ki je naš top level nivo, tako rekoč nivo turbo hokeja … morda sicer kdaj ne po hitrosti, po nivoju znanja pa vsekakor.

V novi vlogi se je tokrat predstavil eden izmed igralnih junakov včerajšnjega prvoligaškega dneva – Nejc BERLISK je opravljal naloge glavnega, pomožnega, stranskega in VAR sodnika hkrati.

—————–

Učitelji boljši od učencev

Image 1  8  – 5 
Image 2

Uvodna jutranja maša … eee … tekma, je ponudila klasični dvoboj učiteljev in učencev, legend lige in izzivalcev, študentov, ki to niso in Blejcev, ki to prav tako niso. Po drugi strani je pa tudi res, da so Pacienti v prejšnji sezoni že nastopili v finalu, njihovih tedanjih nasprotnikov pa več v ligi ni, zato bi jih menda letos morali šteti med najresnejše favorite za naslov. Sodnik je brez milosti takoj v uvodu prisodil kazen študentom zaradi prepoznega prihoda na igrišče. Črne je to ujezilo in so hitro dosegli shorthanded – kratkoročni, hehe – gol. Pacienti so potrebovali nekaj minut, da so se organizirali in v začetku osme minute izenačili. V nadaljevanju so črni dosegali vodilne gole, beli pa so jih lovili. Pred koncem polčasa so beli prvič prešli v vodstvo, tik pred samim zaključkom pa je prišlo do kontroverznega trenutka, v katerem so/niso črni dosegli gol za izenačenje … obveljala pa je sodnikova, ki je presodil, da zadetka ni bilo.

V drugem delu se je goliada nadaljevala. Najprej so bolniki ušli na +2, a od tistega trenutka ni minila niti minuta in pol, ko so jih študentje že ujeli. Sledilo je obdobje brez golov. V začetku 33. minute je mali čarovnik Sole dosegel spet vodilni gol za črnuharje ter dobro minuto in pol kasneje dodal še enega (7 – 5). V zadnjih dveh minutah so na smrt bolani poskušali priti bližje in izenačiti brez vratarja, končalo pa se je še z enim pakom v njihovo prazno mrežo.

Najučinkovitejši na tekmi je bil zmagovalni Luka KALAn (3+3).

———————-

Luftarji naluftali Kralje

Image 1  13  – 6 
Image 2

Za Luftarje praktično vsako leto zapišemo enako: gre za ekipo, ki najbrž igra enega od najbolj kombinatornih hokejev. Gre za ekipo, v kateri je menda v celotni ligi največ avtomatizma v igri, pa za ekipo, za katero je nekdo od gledalcev pripomnil, da je najbolj nadrk … nadrs … eee … narolana od vseh. Kengo Kingsi pa počasi tudi nabirajo izkušnje in ne nameravajo biti več le sparing partner ekipam z daljšo tradicijo v ligi.

Gledalci še niso dobro zasedli sedežev, odprli osvežilnih napitkov in se razgledali po zanimivih “sosedah”, ko so iz čistega lufta Luftarji že povedli. Kralji so izenačili v četrti minuti, a nato spet hitro fasali dva. Na polovici polčasa je bilo že 5 – 1 za zračne, modrokrvni in modrosrajčni pa so v nadaljevanju malenkost znižali. Pa ne za dolgo, saj so Luftarji še naprej vzdrževali močan tempo. Do polčasa so tako vodili že z 9 – 2.

Dvakrat so se v statistiko vpisali Liftarji tudi v začetku drugega polčasa; najprej z golom, nato pa še z izključitvijo. Razbita kraljeva vojska je še naprej težko sledila razigranim zračnim, tako da smo bili v 28. minuti že na robu mercy-rula zaključka tekme (11 – 2). Modri so se vrnili z golom v naslednji minuti. Zračni napadi so se nadaljevali nekoliko manj intenzivno, v zadnjih pet minut rednega dela tekme pa sta ekipi vstopili ob razmerju 12 – 4. Končalo se je s 13 – 6.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila Luka KOSMAČ (4+2) in Nejc PETRIČ (3+3), oba člana zmagovitih Luftarjev.

———————

Fischer-ji izkoristili mrk študentov v drugem polčasu

Image 1  7  – 11 
Image 2

Študente kot študentje – ne glede na uvodne predstave v sezoni – vsako sezono ciljajo na sam vrh, FISCHER-ji pa tudi postajajo vsako leto bolj omembe vredna sila v ligi. Tekma se je začela po košarkarsko – že po prvih treh minutah je bil rezultat 3 – 1 za črnce. Žlahtnika Sodja sta poskrbela, da so z dresi naokrog obrnjeni ribiči prišli le na gol zaostanka v začetku šeste minute ( 3 – 2). v dvanajsti minuti sta imeli obe ekipi na kontu še po gol več (4 – 3), žlahtnika pa sta izenačila v 16. minuti. Ob polčasu je bilo po dveh golih Selana 6 – 4 za študente.

Prvi v drugem polčasu so zadeli ribiči (fischer-ji), ki so ob koncu 26. minute tudi izenačili. Ko so Fischerji dosegli še dva gola, so črni v 33. minuti vzeli time-out, ki pa ni pomagal, saj so takoj nato prejeli še en gol in se šest minut in pol pred koncem znašli v zaostanku za tri gole (6 – 9). Že dobre tri minute in pol pred koncem so iz igre povlekli vratarja, a se ni izšlo dobro zanje.

Največ točk na tekmi je dosegel zmagoviti Urban SODJA (3+3).

————————

Druga enajstica Fischerjev v dveh urah

Image 1  11  – 5 
Image 2

Rumeni ribiči v sivih dresih so nato morali odigrati še drugo tekmo zapored, njihovi nasprotniki pa so bili … bajum-badum … panterji rožnatih barv. Fischerji se niso pustili prositi, utrujenosti pa tudi ni bilo zaznati v prvih minutah. V sedmi minuti so vodili že s 4 – 1, v dvanajsti pa s 6 – 1. Rožnati so delovali precej izgubljeno, kombinatorika nasprotnikov jim je delala precej preglavic. V nadaljevanju so se nekoliko prebudili, kvalitete v ekipi pa jim tudi ne manjka, Ob polčasu je bilo 7 – 4 za ribiče.

Tudi v nadaljevanju so sivi držali prednost in jo še nekoliko povečali. Pred zadnjimi desetimi minutami so tako vodili z 9 – 4, tekmo pa v rutinskem slogu dokončali z golom sedem sekund pred koncem in končnim rezultatom takim, da so še drugič v zaporedju dosegli enajst golov (11 – 5).

Najučinkovitejši na tekmi je bil z enakim izkupičkom, kot uro poprej – Urban SODJA (3+3).