Modruje: Marko L.

Smo že hvalili vreme, ane? Hitro nas je postavilo na realna tla. Hudega sicer ni bilo, spomin na mrzlih in mokrih šest tednov pa se je vseeno prikradel. Kakorkoli že, ma’l smo obrisali, saj fantje smo navajeni … po’pa udri dalje! 😆

Dve tekmi sta bili na torkovem sporedu, obe v Prvi ligi. Prva se je končala z mercy-rulom, druga pa …

Preberite podrobnosti v članku spodaj, pa ne pozabite všečkati in komentirati …

———-

Strele milostno prestrelile gomazeče

Image 1  3  – 13 (MR)  
Image 2

V deževnem vremenu načeloma bolje “uspevajo” strele, gomazi pa bolj po suhem, mar ne? V prijetno hladnih razmerah, fantastičnih za igro, so v prvih desetih minutah tekme usekale tri strele. Malce so zagomazeli tudi golaznarji, a sta do polčasa udarili še dve streli, da se je bliskalo v mreži sinjemodrih. Rezultat ob pavzi torej: 1 – 5 v korist B’lanov.

Ob koncu prvega polčasa so si Strele prislužile kazen, saj jih je preveč naenkrat želelo sekati. Del kazni so odslužili še v prvem delu, del pa v drugem in jo odnesli brez rezultatskih prask.  Gomazeči so zabili drugi gol. V nadaljevanju so strele prestrelile mrežo gomazečih … vse do milostne strele v 37. minuti neurja. Golaznarji pa obljubljajo, da bodo boljši, ko bo vreme suho, pak ne bo odskakoval in bodo lahko lezli po vseh luknjah, kar si jih človeški in gomazeči svet lahko zamislita.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Uroš KRALJ (Strele z Bele, 4+4).

———-

Festinarji začeli prepozno

Image 1  4  – 3  
Image 2

V preostali tekmi so se udarili plenilci s severa in festina tolo. Oboji so zadeve vzeli zares – posebej to velja za oba vratarja – in v prvih šet in pol minutah tekme niso in niso hoteli zadeti. . Potem pa je za plenilce s severa pičila jata seršenov. Že se je zdelo, da bo seršenji pik tudi edini v prvem delu, ko je s svojim mečem v obliki hokejske palice novo škodo festinarjem nanesel še kapetan … tik pred zaključnim piskom piščalke.

Zaostanek z dvema goloma razlike seveda ni nič tragičnega in nedosegljivega, zato so se festinarji v drugem delu pogumno podali v lov. Sprva džabe, bi rekli naši nekdanji bratje od dol, saj so severnjaki do 28. minute zabili še dvakrat; drugič v močni igri (power playu, hehe). Potem pa so beli v 30. minuti le zabili enega tja v tri dni in mrežo modrih za 4 – 1 in ohranili nekaj upanja. Všeč jim je bilo, pa so v 34. in 38. minuti zadeli še dvakrat in se približali na le še gol zaostanka. V zadnji minuti so skušali izenačiti še brez vratarja, ampak … so se prepozno odločili, da bodo igrali hokej z goli.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Jaka ZOR (Fest ekipa, 1+2).